Melis Özel

Melis Özel

melisnazliozel@gmail.com

Tüm Yazıları

Londra’da müzeler ziyaretçilerine farklı konseptler sunuyor. Kokteyller, yemek servisleri, DJ ve canlı müzik performansları...

Yeni bir eğlence anlayışı
Victoria and Albert, Natural History Museum, The Science Museum, London Transport Museum gibi Londra’nın en önde gelen müzeleri artık sadece sergi amaçlı kullanılmıyor. Her ayın son cuması bu müzeler kapılarını akşama kadar Londra’lı sanat severlerine açık tutuyor. Birbirinden farklı kokteyl ve yemek servisleri, DJ ve canlı müzik performansları, müzenin içinde bambaşka bir ortam yaratıyor. Late Friday adı altında oluşan bu organizasyonda hem müzeyi gezip hem de Cuma gecesinin keyfini sürebilirsiniz.
Bu önemli müzelerin görkemli mimarisiyle birleşen bu konsept, Londra’nın hem müze hem de eğlence anlayışına yeni bir boyut kazandırıyor. Ayda bir gerçekleşen bu etkinlikte birkaç canlı müzik grubunun da sahne alması, insanlara müze kavramında yeni bir deneyim sunuyor.
Her müze farklı bir konseptle insanların içeride eğlenmesini sağlıyor. The Science Museum (Bilim Müzesi) arkada DJ eşliğinde sizi müzedeki tüm deney aletlerini kullanmaya teşvik ediyor. The Natural History Museum (Tarih Müzesi) bir gecede sahneye 10’a yakın sanatçı çıkararak adeta festival havası oluşturuyor. Victoria and Albert Müzesi ise bu gecelere tanınmış sanatçılar davet ederek ortamı daha ilgi çekici bir hale getiriyor. Sergi içerisindeki o sessizlik ve ciddiyeti aşıp daha samimi bir ortamı yakalayan katılımcılar ise hallerinden çok memnun.

Haberin Devamı

Londra Moda Haftası’nda Bora Aksu

Geçtiğimiz hafta Londra Moda Haftasında Türk tasarımcı Bora Aksu 2013 sonbahar-kış koleksiyonunu Sommerset House’da sergiledi. Aksu, bu yılki şovunda bizi 1920’lere götürdü. Defilesinde önce yumuşak tonlar kullanan tasarımcı, sonlara doğru fuşya ve siyaha geçiş yaptı. Başta tül elbiseler, sonlara doğru da korse ve deri parçalar ilgi topladı. Kıyafetleri tamamlayan ve bizi 1920’lerde hissettiren ise her modelde yer bulan taçlardı. Koleksiyonda vintage havası hakim olmasına rağmen modern detaylara da yer verilmişti. Saç modellerinde biraz Jane Eyre biraz da Dolly Sisters’dan esinlenen tasarımcı, mankenlerin saçlarının bir tutamını koleksiyona uyumlu olsun diye maviye boyatmış. Bora Aksu genel olarak zarif ve zengin tasarımları bir araya getirerek başarılı bir defileye imza atmış.