Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

Son dönemde yabancı bir ülkede yaşamak isteyen Türklerin sayısı hızla artıyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Genç İşadamları Derneği Ege Şubesi’nde üyelere yurtdışında yatırım ve konut satışı ile ilgili sunum yapan JLL Türkiye Konut Direktörü Gün Gökkaya’nın verdiği bilgiler oldukça ilginç.

Türklerin yurtdışında, özellikle de Avrupa’da konut satın almak üzere yaptığı başvurularda son bir yılda yüzde 100’ün üzerinde artış gerçekleşmiş.

Bu ilginin fazlasıyla yoğunlaştığı ülkelerden biri de Almanya.

Avrupa’da konut satın almak üzere başvuru yapan Türklerin yüzde 25’i Almanya’yı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Bu şehirlerden en gözdesi ise Berlin.

Gökkaya, toplantıda açıkladığı “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Raporu’nda” Avrupa’da gelişen ilk 5 pazar arasında 4 Alman şehri bulunuyor.

Bu şehirler Berlin, Frankfurt, Münih ve Hamburg.

Gün Gökkaya’ya göre yurtdışında ev almaya ilgi duyan Türkler, genellikle Türkiye’de kendi kullandığı bir evi olan ve farklı bir ülkede başka bir ev daha almak isteyen kişiler.

Yurtdışında bazı ülkelerde sağlık hizmetlerindeki kalite, şeffaflık, güvenlik, eğitim imkanları ve yaşam kalitesi de bu kişileri cezbediyor.

Yabancı yatırımcıların yeni ‘güvenli liman’ olarak Almanya’yı ve özellikle de Berlin’i benimsemiş olmasının tesadüf olmadığını belirten Gökkaya, bu tercihin bir numaralı nedeninin güçlü ekonomik büyüme olduğunu, çünkü çeyrek verilerine göre Berlin’in 3 milyar dolarlık yabancı yatırım çektiğini ifade etti.

Almanya dışında Avrupa’da Londra ve Lizbon şehirlerinin de büyük ilgi gördüğüne işaret eden Gökkaya, Londra’da son 20 yıldır en çok gelir getiren yatırımın konut olduğunu vurguluyor.

Gökkaya, 2022 yılına kadar Londra’da konutların değer artışının yüzde 13 olarak beklendiğini dile getiriyor.

Gökkaya, dünyanın her yerinde konut almak isteyenlere destek verdiklerine dikkat çekerek, doğru zaman ve doğru yerde yapılacak yatırımın kazanç sağlayacağını belirtiyor. Gökkaya’nın verdiği bilgiler Türklerin göçebelikten vazgeçmediğini gösteriyor.

Bakalım kanımıza işleyen göçebelik konusunda daha hangi hikayelere imza atacağız.

Haberin Devamı

Bu okula giren yaşadı!

Serkan Asil, Torbalı’da başarılı bir girişimci. Kurduğu Mavi Ege Eğitim Kurumları ile hem kaliteli eğitim hizmeti veriyor hem de gençleri meslek ve iş sahibi yapıyor. Mavi Teknik Pancar Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise özel bir okul olmasına rağmen mesleki eğitime sağlanan devlet desteği ile öğrencilere ücretsiz eğitim olanağı sunuyor.

Okulda “Uçak Bakım”, “Biyomedikal Cihaz Teknolojileri”, “Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri”, “Makine Teknolojileri” ve “Yenilebilir Enerji” gibi geleceğin mesleklerine yönelik bölümler yer alıyor.

Tüm derslerini okulun tam donanımlı dersliklerinde gören öğrenciler, tenis kortlarının da içinde bulunduğu aktivite alanlarından da sınırsız bir şekilde yararlanabiliyor.

11 ve 12. sınıflardaki uygulamalı derslerin tamamı Pancar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelerde gerçekleştirilerek, öğrencilere iş hayatını yakından tanıma fırsatı sunuluyor. Asil, gençleri meslek sahibi yapan, sanayicinin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılayan yeni okullar açmak içinde çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Asil’in eğitimde başarılı sonuçları ortaya çıkaran girişimcilik çabasını kutluyorum.