Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

31 Mart yerel seçimlerinden sonra yeni belediye başkanları koltuklarına oturdu. Bu aralar tamamının kafasını kaşıyacak vakti yok! Her biri, günde yüzlerce kişiyi ağırlıyor. El sıkıyor, dert dinliyor...
Başkanların birçoğu koltuklarına oturmasına oturdu ama kimi hiç beklemedikleri bir tabloyla karşılaştı. Borçlar! Yıllardır birike birike bugünlere gelen borçlar, başkanları düşündürmeye başladı. Yine birçoğu, tasarruf tedbirlerini uygulamaya başladı.
Bu isimlerden biri de Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü... Genç başkan, belediyenin borcunun 500 milyonun üzerinde olduğunu söyledi ama bunun, onun motivasyonunu, enerjisini etkilemediğini özellikle söylemem gerek.

Haberin Devamı

“Ne yapacaksınız?” diye sordum; Utku Başkan şunları söyledi:

“Tasarruf etmemiz lazım. Bir bütçe açığımız var. Bu 56.5 milyon TL. Bunu azaltmak için tasarruf yapmamız gerekiyor. Harcamalarımızı kısacağız. Bu alanda çalışma yapıyoruz. İsraf olarak tabir edebileceğimiz bir yer var mı, ona bakıyoruz. Kendi özkaynaklarımızla işleri halledebiliriz. 23 Nisan’ın masraflarını kendim karşıladım. Bu bir tasarruftur. Ben bunu güle oynaya yaptım. Ot biçme işlerimiz var. Bunun tamamını kendimiz yapıyoruz. Normalde ihaleyle yapılan işler bunlar... Gezici bir ekip kurduk. Büyükşehir Belediyesi’nden destek alıyoruz. Masraf yapmadan bunu halledeceğiz. Ramazan yemekleri için hizmet alımı yapmayacağız. 13 noktada ramazan yemeği yapılmıştı geçen sene. Kendi personelimizle, kendi aşçımızla bu yemekleri yapacağız. Bu önemli bir tasarruf! Ziyaretimize gelen çok fazla vatandaşımız var. Kapımız herkese açık. Pazartesi günü sabah 6 ile 9 arası sahada olacağım. Ramazan Bayramı’ndan sonra başkanlık makamını mahallelere taşıyacağız. Mahallenin sorunlarını ve şahsi sorunları konuşacağız.”

‘Soyer’le çözeceğiz’

Satır arasında dikkatinizi çekmiştir. Belediyenin organize ettiği ve 5 gün süren 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinliklerinin masrafını Başkan kendi cebinden karşılamış.
Bu, herkesin yapacağı bir şey değil. Bu yüzden kendisini tebrik etmek gerekiyor. Çünkü, böyle organizasyonlar için önce ihale yapmak gerekebiliyor.
Utku Bey, “Bu sene yapmayalım” diyebilirdi. Ancak o kendi cebinden masrafları karşılamayı tercih etti. İyi de yaptı!
Hatırlayacağınız gibi; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçimden önce ve sonra, özellikle kentin arka mahallelerine hizmet götüreceğini söylemişti. Bu anlamda hizmet bekleyen ilçelerin başında Çiğli geliyor. Başkan Gümrükçü bu konuda, “Bütün Çiğli’nin pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. Tunç Başkan, arka sıradakilere hizmet götüreceğini söylemişti. Biz arka sıralarda oturuyoruz. Tunç Başkanımız ve Çiğli Belediyemizle sorunları çözeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
İşin özü; genç ve enerjik başkan Çiğli’de ilklerin altına imza atacağa benziyor. Utku Başkan, yaptıkları ve yapamadıklarıyla yakından takip edeceğim isimlerin başında gelecek.