Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ak Parti, İstan-bul’da da ilçe belediye başkanlarını değiştirecek, bunu herkes biliyor ama değişiklik ne zaman olacak, kimler gidecek bilinmeyen o.

Değişim için düğmeye 15 Kasım’dan sonra basılacak, önce bunu yazalım.

Kimler gidecek sorusunun cevabı biraz daha karmaşık. Kulislere göre son kararı vermesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan ya da sunulmak üzere olduğu söylenen bir liste var.

Liste bir tane ama o listeye dair sızan bilgiler farklı.

Kimileri 6, kimi 7 ilçede değişim olacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Ancak biri Anadolu, diğeri Avrupa yakasında 2 ilçe var ki, o ilçelerin adı her bilgi veren kişide gidici olarak tanımlanıyor.

Sürpriz, şaşırtıcı, beklenmeyen büyük bir ilçede de değişiklik olabilir mi derseniz, evet kulislerde böyle de bir söylenti var, ancak yüzde 50 olabilir yüzde 50 olmayabilir.

Bu arada görünen o ki tek referans 16 Nisan referandumundan çıkan sonuçlar olmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimler için İstanbul’u kilit nokta olarak gördüğünü zaten söylemişti, şimdi hem anketlere bakıp hem de istişare mekanizmasını işleterek bir karar verecek.

Son cümle de şu olsun: Bazı ilçelerdeki değişim Türkiye genelinde etkili olacak ve sosyal medyada da çok konuşulacak.

HİTLER Mİ ATATÜRK MÜ?

Aşağıdaki cümleler kim için kurulmuştur?

“Annesi resmi kayıtlara göre genelevde çalışıyordu.”

“Manevi kızıyla arasında gönül ilişkisi vardı.”

Almanların alınlarına çaldığı kara lekeye rağmen Hitler için bile söylemediklerini, bu ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk için söyleyebilen ve kendince taraftar da bulabilen densizler var aramızda. Geçmiş Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun...

BİR KİLO BAL KAÇ ÇİÇEK EDER?

Bir kilo bal üretmek için 3 kilo nektar gerekir. Bir arının 3 kg nektarı üretmek için tam 14 milyon çiçeğe konması gerekiyor.

Yani dünyanın en emek yoğun gıdası, açık ara farkla bal...

PENİS TARTIŞMASINA KATKI...

Ahmet Hakan ile Fatih Altaylı son bir haftadır hayatlarında yazmadıkları kadar çok penis yazdılar. Aralarındaki tartışma sanatta penis tartışmasından daha öte, mahallenin genel kültür seviyesi ve seçkinci yanıyla da alakalı ama olsun.

Haberin Devamı

Bu tüm dünyada süren bir tartışma. ABD’de Guerilla Girls adlı bir grup sanatçı, muhafazakar Kuzey Karolina senatörü Jesse Helms’e “Büyük müzelerde sergilenen penislerin büyük bölümü İsa bebeğe aittir” diye bir not yollamıştı yıllar önce.

nMeksiko City’de belediye metrolarda taciz vakaları artınca, çareyi koltukların üzerine penis resmi koyup, erkek yolcuların empati yapmalarını sağlamakta bulmuştu.

İnsanların bir sanat eserini beğenmeme hakkı her zaman vardır. Yeter ki eleştiren, o eserin sergilenmemesi için kaba kuvvet kullanmak ya da içine tükürmek gibi yollara sapmasın.

Sanat da aslında cinsiyetçi bir geleneğe sahip. Bir sürü sanat eserinde penis kullanıldığı halde, kadının doğurganlığı bile meme üzerinden tasvir edilmiş, vajina hep saklı alanda tutulmuştur.