Üç adayın çekişeceği cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak. Aynı günün gecesinde de Saka burcunda dolunay gerçekleşecek. Dolunaylar yüksek enerjiler ve sonuç zamanlarıdır
Bu yazıda cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın genel durumlarına ilişkin bir değerlendirme yapıyorum. Ancak üç adayın da doğum saatini bilemediğimiz
için sadece doğum tarihlerinden ve doğum haritaları kadar önemli olan doğum öncesi Güneş tutulma haritalarından yararlanacağım. Önce özellikle seçimin ilk turunun yapılacağı 10 Ağustos tarihine odaklanmak gerek zira aynı günün gecesi saat 21.09’da Saka (Kova) burcunda dolunay gerçekleşiyor olacak.
Böylesine önemli sosyal bir olayın dolunaya denk gelmesine şaşmamak gerekir. Hayatta rastlantı diye bir şey yoktur. Dolunaylar yüksek enerji zamanlarıdır ve dolunayın Saka burcunda gerçekleşecek olması da seçimler bağlamında önemli ipuçları taşıyor.
Neden derseniz, Ay astrolojide halkın durumunu ve psikolojisini temsil eder. Ay’ın yusyuvarlak halde olması astrolojik sembolizmde halkın sesini tam olarak ortaya koyması anlamına geliyor. Dolunaylar sonuç zamanlarıdır.
Bu açıdan baktığımızda, dolunay halkın seçimlerini, bunun sonuçlarını göstermektedir. Peki Saka burcu neleri anlatıyor, neleri sembolize edebilir?
Seçimin ilk turunda kurulu düzenle yenilik arasında bir çekişme olacak
Saka, Aslan burcunun (Aslan yönetici, lider figürü) karşısında yığınları, toplumsal konuları, halkın fikir ve eğilimlerini açıklar. Saka’da dolunay bu açıdan bakıldığında halkın vücuda gelmiş sesi gibi görülebilir. Saka aynı zamanda reformları ve değişiklik arzusunu da temsil eder. Bu bakımdan seçimlerde halkın yeniliklerden yana tavır alabileceğini görüyoruz. Dolunay haritasına baktığımızda ilginç bir şey daha görmekteyiz. Bu haritada Satürn (kurallar, kurulu düzen, devlet) dolunay derecesi ile kare yani engelleyici açı yaparken, Uranüs (yenilik, devrimler, radikal tutumlar) üçgen yani rahat ve kolaylaştırıcı açı kuruyor.
Bu nedenle, 10 Ağustos’ta yapılacak ilk turda kurulu düzenle yenilik arasında bir çekişmenin olduğu açıkça görülüyor.
Adaylara baktığımızda Ekmeleddin İhsanoğlu’nun süregelen rejimi, Recep Tayyip Erdoğan’ın ise yeni bir rejimi temsil ettiğini söyleyebiliriz. Dolunay haritasında Balık burcunun yükseliyor olması ve ülkemizin 2013-2014 dönemindeki yıllık haritasında Koç burcunda Uranüs’ün yükseliyor olması Recep Tayyip Erdoğan’ın bu seçimlerde daha etkin olabileceğini hatırlatıyor. Ayrıca yine yıllık haritada Ay Aslan burcunda ve 5’inci evde (5’inci ev halkın oyu) olduğu için halkın daha karizmatik ve yönetici sıfatları taşıyan adaya doğru güçlü bir eğilim sergileyeceğini söyleyebiliriz.
Ancak içinde bulunduğumuz dönemde, Balık burcunda ilerleyen Neptün Erdoğan’a hayallerle dağılma riskini de getiriyor. Bu durum 2015 yılında çok daha belirgin bir hal alabilir. Bu arada, ülkemizin ilerletilmiş haritasında Güneş’in Saka burcunda ilerliyor olması da söz konusu değişimlere ve reformlara, yeniliklere güçlü bir zemin oluşturuyor.
Tüm bunlara karşın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun doğum öncesi tutulma haritasında Aslan burcunun çok dikkat çekici bir yerleşime sahip olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda bu dönemde şans ve genişlemeyi anlatan Jüpiter’in Aslan burcunda ilerliyor olması da ona belirgin bir tanınma ve kendini ifade etme imkanı sağlıyor. Bu oldukça bıçaksırtı ve kritik bir koşul getiriyor.
Seçimler Başbakan açısından çok kritik sonuçlar getirecek
Ayrıca çok dikkat çekici bir astrolojik görünüm daha var. Bu dönemde, Uranüs ve güney Ay düğümü Koç burcunda (16 ve 21 derecelerde) yan yana geliyor. Bu kombinasyon ani
radikal değişimleri, yıkıcı eğilimleri ve her ne pahasına olursa olsun değişim arzusunu simgeler.
Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum öncesi Güneş tutulması haritasında da aynı birleşim Yengeç burcunda (21 ve 23 derecelerde) görülüyor, dahası bu konum onun Oğlak burcundaki tutulma derecesi ile de karşıtlık oluşturuyor. Bu nedenle, doğal olarak seçimlerin Recep Tayyip Erdoğan açısından son derece kritik sonuçlar getirdiğini görmekteyiz.
Eğer ikinci tur yapılırsa, 24 Ağustos tarihinin de 25 Ağustos’ta Başak burcundaki yeniaya çok yakın olması oldukça dikkat çekici. Başak, Erdoğan’ın karşıt burcunda olması bakımından, bu yıl boyunca alabileceği sonuçları, nihai durumunu anlatıyor.
TUTULMA HARİTALARI NE ANLATIYOR?
Erdoğan: Kadersel bir eşikte duruyor
Recep Tayyip Erdoğan’ın tutulma haritasında Oğlak burcundaki tutulma Uranüs’le karşıt açı oluştururken, kariyer ve statüyü temsil eden tepe noktası (Başak) ile rahat bir açı meydana getiriyor. Aynı zamanda bu haritada Yay’ın yükseliyor olması özellikle ideolojik ve dini konulara vurgu getiriyor. Ancak gizli düşmanlar evinde yer alan Mars/Satürn birleşimi güçlü düşmanlara ve risklere işaret ediyor. Bu seçimde, özellikle Uranüs ve Pluton tutulma derecesiyle güçlü açılar kurarken, kadersel bir eşikte duruyor. Türkiye’nin durumunu açıklayan diğer göstergeler bu süreçte Erdoğan’ın en çok desteklenen aday olduğunu anlatıyor.
İhsanoğlu: Jüpiter desteği
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun tutulma haritasında gücü, dikkat çekici olmayı ve baba figürünü temsil eden Aslan burcu çok güçlü bir vurgu yapıyor. Haritada büyük gücü temsil eden Jüpiter-Pluton birleşimi yer alıyor. İlerletilmiş Güneş’i ülkemizin yönetimini anlatan tepe noktasının üzerinden geçiyor. Tüm bunlara ek olarak,
şansı ve ilerlemeyi açıklayan Jüpiter’den de büyük destek alıyor. Şanssız değil. Bu gözle bakıldığında olumlu yönde sonuç için desteğe
sahip. Ama Türkiye’nin durumunu yansıtan diğer göstergeler bıçaksırtı koşullara işaret ediyor.
Demirtaş: Kare açıdaki Uranüs
Selahattin
Demirtaş da Tayyip Erdoğan gibi Oğlak tutulması altında doğmuş ve tutulma dereceleri dahi aynı yerde duruyor. Bu burcun devlet, siyaset ve yönetim konuları ile ilişkisinin güçlü olduğunu biliyoruz. Tutulma derecesiyle birleşen Jüpiter ve kare açıda duran Uranüs onun yenilikçi, reformist, liderlik etmek isteyen yapısını açıklıyor. Bu yılki haritasında Ay, ülkemizin yıllık haritasındaki Ay’la oldukça yakın duruyor. Bu nedenle, bu seçimde alacağı sonuç gelecekteki politik kariyeri açısından oldukça yararlı olabilir.