Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Biz kadınlar, kapalı kapılar ardında yaptırdığımız küçük estetik dokunuşları erkeklerden saklayıp mezara götüreceğimizi sanırken meğerse karşı taraf olaya çoktan ayılmış!

Bende bir değişiklik fark etmiyor musun Mustafa?”

-“Kilo mu verdin aşkım?”

-“Hatırlıyorsan esmerdim. Bugün saçımı sarıya boyattım.”

Bu diyaloğun varyasyonlarını ille ki yaşamışızdır. Hatta bu uğurda ne Mustafa’lar harcamışızdır. “Biz Mustafa’ya güzel görüneceğiz diye saçımızı boyatacağız, kestireceğiz ve Mustafa bunu fark etmeyecek. Pardon da öyle bir dünya yok” derdim eskiden. Ancak saçımızı geçtim, yüzümüze yaptırdığımız en ufak bir estetik dokunuşun bile erkekler tarafından fark edildiğine şahit olduktan sonra konuya bakış açım değişti. Bu hafta şu soruyu ortaya atıyorum: “Erkekler biz kadınlardaki estetik dokunuşları fark ediyor mu ve seviyor mu?”

Haberin Devamı

Dudak dolgusu

Her şey geçtiğimiz cumartesi bir erkek arkadaşımın yan masadaki kıza bakıp “Dudak dolgusunu abartmış” demesiyle başladı. Hemen tilki gibi havaya kalktı kulaklarım. Yahu etrafımızda beş kadından dördünün dudağına kondurup ördeğe benzediği (Teşbih-i beliğ) bu dolgunun sebebi daha seksi, daha hoş görünmek değil miydi? Ben de merak edip sordum “Bu kızın dolgusunu mu beğenmedin yoksa dolguyu genel olarak beğenmiyor musun? O da kadınların yaptırdıkları estetik operasyonlarla gün geçtikçe birbirlerine benzediklerini söyledi ve ekledi: “Şimdi botokstan kimsenin suratında ifade kalmadı. Doğallığı özledik!” Bakın “Özledik” dediği bu ve arkadaşları ki baya kalabalık bir grup bunlar. O an anladım biz kadınların her ne kadar “Ne estetiği ayol? Şekeri kestim, squata başladım” desek de erkeklerin artık bunu yemediğini.

Karnına baklava motifi

Peki erkekler doğal seviyor da kendileri estetik konusunda sütten çıkmış ak kaşık mı? Yok anacım. Bir estetisyen arkadaşımla laflarken son dönemde sağlıklı yaşam felsefesinin ardından onların da estetiğe sarmaya başladığını söyledi. En önce saç ekimi, sonra burun estetiği, sonra da liposuction geliyormuş. Son dönemde karın kası yaptırmaya ciddi bir talep varmış. Eh kolay değil tabii haftanın beş günü, günde dört saat spor yapıp baklavalara kavuşmak. Botoksu da unutmayayım, aynen öğle arası kliniğe gidip iki tıp tıp bi pıt pıt! Biz bunu erkeklerle konuşmayı pek sevmiyoruz ama göreceli olarak kadın kadına konuşabilirken erkekler estetik meselesini sır gibi saklıyormuş. Bak bak bak sinsilere bak...

Haberin Devamı

Ufak tefek cinayetler

Ufak tefek dokunuşlar güzeldi de estetik olayı ufak tefek cinayetlere doğru gidiyor. Özellikle her yanımı saran dudak dolgusu konusunda (Hele ki yirmili yaşlardaki kadınların yaptırdığını gördüğüm zaman) içim fena oluyor. Bakın gerçekten güzel durmuyor, karşı cinsin de ayılıp bayılmadığını görüyorum. O zaman niye? Lütfen bu soruyu kendinize bir sorun ve dudak dolgusundan kurtulun.

Haftanın güzellikleri

D’ORGANIQUE: Madem bugün doğaldan gidiyoruz o zaman sizi Nişantaşı’ndaki bu organik ürün satan butikten haberdar edeyim, pek şeker pek.