Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Efsane dizi “Evimiz Hollywood’da”nın hazin Luke Perry kaybından sonra aynı dizi oyuncularının şimdiki evlerini, yani neler yaptıklarını merak ettim...

Doksanlardaki dizi fırtınasına kendini kaptırmayan var mıdır? “Sex and the City”, “Dawson’s Creek”, “Friends”, “Love and Marriage”, “Rosalinda”, “Marimar”, “Zeyna”... Bir de bizlere gerçek bir Amerikan rüyasını yaşatan “Beverly Hills, 90210” (Evimiz Hollywood’da, bu ismini kesinlikle daha çok seviyorum) vardı, hani tam on sezon süren. Bu bir avuç arkadaşın arasındaki ilişki yumağını izlerken hop oturup hop kalkardık. Böylesine uzun soluklu diziler bittiğinde hep merak edilir ya oyuncuların akıbetleri, hah işte ben de bir bakınayım dedim dizinin ardından neler yaşandığına.

Haberin Devamı

Evimiz şimdi nerede

Sigortalı emekli

“Friends” dizisinden sonra çıtayı epey bir yüksekte tutan Jennifer Aniston’ımız var elimizde mesela. Sonra “Dawson’s Creek”ten bize kalan Michelle Williams; “Sex and the City”den SJP... Gelin, “Evimiz Hollywood’da” yıldızlarının diziden sonraki hayatlarına bakalım: Jason Priestly (Brandon Walsh): İki evlilik, iki çocuk. Kırk dokuz yaşında. Çok da ses getirmeyen yapımlarda rol aldı. Anılarını kitap haline getirdi. Jennie Garth (Kelly Marlene Taylor): Üç evlilik, üç çocuk. Kırk altı yaşında. O da pek bir şey yapmayanlardan. Kötü giden ilk evliliğinin ardından “Bir Hollywood Sarışınından Derin Düşünceler” isimli bir anı kitabı yazdı. Ian Ziering (Steve Sanders): İki evlilik, iki çocuk. Elli dört yaşında. Yaptıkları arasında en hatırlananı, “Dancing with the Stars” programı. Tori Spelling (Donna Marie Martin): Bir evlilik, beş çocuk. Kırk beş yaşında. Ses getiren bir işten ziyade ses getiren bir anı kitabı yazdı. Brian Austin Green (David Silva): Bir evlilik (Hem de Megan Fox ile), üç çocuk. 45 yaşında. “Desperate Housewives”, “Anger Management” gibi dizilerde oynadı. Hepsinin içinde ufak da olsa en çok işte yer alan Silva olmuş. Shannen Doherty (Brenda Walsh): Üç evlilik, hiç çocuk. Kırk yedi yaşında. Göğüs kanserine yakalandığı için çocuk yapmaya soru işaretiyle yaklaştığını söylemiş. Luke Perry (Dylan Michael McKay): Bir ex eş, bir nişanlı, iki çocuk. “Will&Grace”, “Law&Order” gibi dizilerde ufak roller alan oyuncu en son “Riverdale” dizisinde oynuyordu.

Haberin Devamı

Evimiz şimdi nerede

Konunun geneline odaklandığımızda görüyoruz ki böylesine uzun süren dizilerin oyuncuları, kariyerlerinin diğer yarısında onlardan beklenen performansı göstermiyorlar/gösteremiyorlar/ belki de oyunculuktan soğuyorlar. Bu da bir nevi neredeyse ömür boyunca aynı şirkette sigortalı çalışıp oradan emekli olmak gibi bir şey sanırım.