Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’nin en büyük mücevherat zincirlerinden Altınbaş, işin ‘kaynağı’na iniyor. Altınbaş Holding, altın başta olmak üzere Türkiye’nin değerli madenlerinin peşine düştü.
Altınbaş Holding’in Başkanı İmam Altınbaş, 19 Ağustos’ta ‘Paladyum Madencilik’ adlı bir şirket kurdu. Altınbaş, “Şirket adı olarak değerli bir maden olduğu için paladyumu seçtik. Paladyum kadar değerli olsun diye... Yoksa paladyum çıkarmak gibi bir niyetimiz yok. Daha önce girmediğimiz bir sektör olan madenciliğe adım atıyoruz. Bu altın olur, gümüş olur, bakır olur. Şirketimizi kurduk, araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Yılbaşında herşey kesinleşir” diyor.

Hedef 1000 mağaza...
Kuyumculuk işlerinin yanı sıra, Ukrayna ve KKTC’de bankacılık, Alpet ile petrol dağıtımı ve Galata Denizcilik ile lojistik sektöründe faaliyet gösteren Altınbaş, köklü futbol kulübü Göztepe’nin de sahibi. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’ni açarak eğitime de yatırım yapan Altınbaş, kuyumculuk sektöründe 2023 yılına kadar bin mağazaya ulaşarak 1 milyar dolar ihracat hedefliyor. Altınbaş’ın madenciliğe girmesi kuyumculuk sektöründe taşları yerinden oynatabilecek bir gelişme olarak görülüyor.

Beyaz altının sırrı
Öte yandan, Altınbaş’ın 100 bin lira sermayeli yeni girişimine adını veren paladyum nadir ve değerli bir metal. Dünyada paladyumun yüzde 44’ünü Rusya, yüzde 40’ını da Güney Afrika üretiyor. Paladyumun uluslararası piyasalarda onsu 745 dolardan işlem görüyor. En çok otomotiv sektöründe kullanılan paladyum kuyumculuk sektöründe ise beyaz altın yapımında kullanılıyor. Beyaz altının sırrı, içine paladyum katılması...

Haberin Devamı

Altınbaş kendi altınını çıkaracak

‘Atlas Jet’ madene iniyor
Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketlerinden Atlas Jet’in patronu Murat Ersoy, yatırım atağına kalktı. 14 uçakla hizmet veren Atlas Jet’in yanı sıra 328 acenteli Etstur’un da sahibi olan Ersoy, holdingleşme kararı aldı. Yeni enerji ve gayrimenkul yatırımları için hazırlık yapan Ersoy, madencilik sektörüne adım atmayı da planlıyor.
Murat Ersoy, 15 Ağustos’ta AIC Enerji, AIC Havalimanı ve Terminal Yatırım, AIC Turizm Yatırım, AIC Gayrimenkul ve AIC Madencilik adlı 5 şirket birden kurdu. 19 Ağustos’ta ise bu şirketlerin ortaklığıyla AIC Holding’i faaliyete geçiren Ersoy, holdingin yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Ersoy’un yeni kurduğu 5 şirketteki ortakları eşi Nisa Ersoy, Esra Bozkurt, Zeynel Bozkurt ve BIC İnşaat...

Hazırlık amacıyla kurdu
Murat Ersoy, şirketleri yatırıma hazırlık amacıyla kurduklarını ve şu an için sermayelerini düşük tuttuklarını anlatıyor. Turizm ve ulaştırma sektörüyle tanınan Ersoy, inşaat işinde eski olduklarını, enerjiye yeni adım attıklarını, madenciliğe ise yakında girmeyi düşündüklerini söylüyor.