Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Altıoklar kızı için ‘Kısa Kes’ti



Ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar, kızı Arya Su Altıoklar için ilginç bir girişime imza attı. Altıoklar ve eski eşi Yasemin Erkan, kızları için bir araya gelerek bir ortaklık kurdu.
Bu ay Yasemin Hanım ile birlikte ‘Kısa Kes Film Organizasyon’ adlı şirketi faaliyete geçiren Altıoklar, “Şirketi kızım için kurduk. Kendisi geçen yıl liseler arası kısa metrajlı bir film yarışması başlattı. Bu yıl ikincisini yapıyor. İlki Ankara’yla sınırlıydı, bu kez tüm Türkiye’ye açık. Şirket yarışmalar için kullanılacak. Arya Su, 18 yaşını doldurmadığı için şirketi biz kurduk. Yaşı uygun olduğunda şirketi kızıma devredeceğim” diyor.
Mustafa Altıoklar da sinemaya kızı gibi kısa metrajlı filmle adım attı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Altıoklar, sinemaya 1989’da ‘Çizgim’ adlı kısa filmle başladı.
1992’de ilk sinema filmi ‘Denize Hançer Düştü’yü çeken Altıoklar, beklediği çıkışı ise ‘İstanbul Kanatlarımın Altında’ ve ‘Ağır Roman’ filmleriyle yakaladı. Altıoklar, lise öğrencilerinin 15 dakikayla sınırlı filmlerinin yarışacağı Kısa Kes Film Yarışması’nın 28 Mayıs’ta finalini yapacaklarını söylüyor.
Liselilere ünlüler jürisi
Yarışmanın jüri üyeleri arasında ise Demet Evgar, Janset ve Engin Altan Düzyatan da olacak. İlk yarışma, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi tarafından Arya Su Altıoklar’ın proje sorumluluğunda düzenlenmiş ve 43 kısa film yarışmıştı.


Altıoklar kızı için ‘Kısa Kes’ti

Şampiyon tenisçi iş dünyasında
Türkiye’nin en ünlü kadın tenisçilerinden İpek Şenoğlu, iş dünyasına giriyor.
41 kez tüm yaş gruplarında tekler ile çiftler Türkiye şampiyonu olan ve 115 kez milli takımda Türkiye’yi temsil eden Şenoğlu, spor sektöründe yeni bir girişim başlatıyor. İpek Şenoğlu, bu ay kendi ismini taşıyan bir spor organizasyon şirketi kurdu.
2009 yılında dünya klasmanında çiftlerde 55’inci sıraya kadar yükselen Şenoğlu, ‘İpek Şenoğlu Sportif Hizmetler’ adlı şirketin faaliyet alanını geniş tutsa da, kısa süre içinde kendi adıyla bir tenis okulu kurması bekleniyor.
Olimpiyat’a gidecek
2012 yılında Londra’da yapılacak Olimpiyat Oyunları’na katılmak için çalışan İpek Şenoğlu, bu hafta sonu ise Paris’te Fransa Açık Tenis Turnuvası olan ‘Roland Garros’ta mücadele edecek.
25 bin lira sermaye ile kurulan yeni şirketin, aktivitelerine en erken bu yıl sonunda başlayacağı öğrenildi.



Altıoklar kızı için ‘Kısa Kes’ti

‘Sokak’tan madene indi

Türkiye’nin en büyük açıkhava reklamcılarından Ströer Kentvizyon’un CEO’su Murat İlbak, madene iniyor. Alman Ströer’in Türkiye ortağı İlbak Holding, büyük potansiyel vaat eden madencilik sektörüne girmek için kolları sıvadı.
Geçen ay sonu ‘İlbak Madencilik’ adlı bir şirket kuran Murat İlbak’ın, yeraltı ve yer üstü her tür maden cevherini aramak, çıkarmak ve işletmek amacında olduğu belirtiliyor. 50 bin liralık şirketin kuruluş hazırlıkları tamamlandı.
1998’de kurulan Ströer Kentvizyon, Türkiye’nin en büyük outdoor reklam ve billboard pazarlama şirketlerinden.
Şirket, Türkiye çapında 32 yerleşim biriminde 45 bine yaklaşan reklam yerinin satışını yapıyor. Kısa süre önce ABD’li kargo devi UPS’in 22 yıldır Türkiye ortağı olan Ünsped’in patronu Haluk Ündeğer de, madenciliğe adım atmış, demir, krom ve manganez çıkartmak için ‘Ferromine Madencilik’ adlı bir şirket kurmuştu.




Altıoklar kızı için ‘Kısa Kes’ti

Coca-Cola Ramazan’da şerbet satmaya başlıyor

Coca-Cola İçecek şirketinin CEO’su Michael O’Neill, Ramazan ayında şerbet satışına başlayacaklarını açıkladı. Coca-Cola geçen yıl test satışları yapmıştı. Ramazan’da satışların artmasını beklediklerini söyleyen O’Neill, yıl sonunda Türkiye cirosunda yüzde 8 ila 12 artış hedeflediklerini belirtti.
O’Neill, kârlılığın da ciro büyümesine paralel olacağını kaydetti. 10 ülkede faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek, ilk çeyrekte ciroda yüzde 33, kârlılıkta yüzde 32 artışla çeyrek rekoru kırmış, Türkiye’de ise satışlarını yüzde 20 artırmıştı.