Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dizi sektöründe dedikodu bitmez. Gerçeği de var tabii...

Beren Saat’in Netflix dizisi için bölüm başına 200 bin TL aldığını Posta gazetesinden Eylem İpek Şafak yazdı. Merak ettim sordum, “Bu rakamı alır mı?” diye...

Netflix’in para konusunda oyunculara eli açıkmış. Çağatay Ulusoy’un bölüm başına 350 bin TL aldığını, yani Saat’in de bu parayı almasının çok normal olduğunu söylediler.

‘Behzat Ç.’de durum nasıl?

Erdal Beşikçioğlu’nun da ‘Behzat Ç.’nin yeni çekimlerde bölüm başına aldığı paranın 80 bin TL olduğu bilgisi geldi.

DIGITURK YERLİ DİZİ KANALI AÇIYOR

Haberin Devamı

Digiturk, platformunda yer alan bir kanalını yerli yapımlara açıyor. Kendi özel dizileri olacak. İlk adı geçen yerli yapım, ‘Babil’ oldu. Daha doğrusu piyasada konuşuldu. Başrolde de Halit Ergenç’in adı geçiyordu. Ay Yapım’ın işi oluyor. Ben de durumu Kerem Çatay’a sordum. “Dizide Halit Bey oynuyor, adı da ‘Babil’ değil, ‘Kod Adı’ diye kaldı şimdilik. Halit Bey’le el sıkıştık. Digiturk’le hiçbir anlaşmamız yok, görüşüyoruz. Ortak bir yapım olmayacak. Onların platformunda gösterilecek. Eğer anlaşma sağlanırsa, yayıncısı olacaklar” cevabını aldım. Çünkü kulağıma, Ay Yapım’ın ‘ortak olsun’ teklifi götürdüğü, buna Digiturk’ün yanaşmadığı yönünde bilgi gelmişti. 

Sektör için yeni bir girişim olacak.

YENİ DÖNEMDE REKABET...

Fox’un ‘online’ platformu, Fox Play de devreye girdi. Fox’un içeriklerini vereceği söylendi. Sadece bu platform için dizi projeleri de hemen hayata geçti. Yapımcılığını Karga Film’in üstlendiği, fantastik sit-com türündeki ‘Gorbi’nin bu başlayacağı duyuruldu.

Bu platformla yeni bir mecranın doğduğunu söyleyebiliriz. Peki istedikleri verimi ne kadar alırlar? Onu zaman gösterecek. Örnek vermek gerekirse, bu sektörün önemli bir ismi bana beş yıl önce, “Digiturk bir yerli dizi kanalı açmalı” demişti!