Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Biraz uzaklaşalım... Böyle uçar kaçar labirentlere girelim; “Binbir Gece”de valla bana göre, Engin ile Şehrazat’ın evliliği biraz zor gibi. Ama senaristler gülebilir bana. Hani böyle köşeye sıkıştırıp, sonra bir numara çevrip, tersini de yapabilirler. Ama Onur  kararlı. Beyza da Engin’den vazgeçecek gibi değil. Hani bundan önce böyle ayrı gayrı vardı da, birden Şehrazat’a “Ben kocamı hâlâ seviyorum” dedi ya, işte... Ama çaktırmadan Kaan ile Duru arasında da uzaktan diyalog oldu. Ben Engin’le bir numara olmayacağı kanaatindeyim!

Sezen Aksu rijit!
Reha Muhtar’ın konukları Özlem Albayrak (Yeni Şafak), tartışmaların vazgeçilmez ismi Nihal Bengisu  Karaca (Habertürk), Elif Ergu (Vatan ) ve bizim Nejat (Bulutsuzluk Özlemi).. . Değişik başlıkların arasında, Sezen Aksu da vardı. Nihal Bengisu Karaca, Sezen Aksu’nun, Türkan Saylan’a desteğini pek samimi bulmadığını söyledi. “Onun askeriyim” lafını rijit bulduğunu ekledi. Sert ya da rahatsız edici... Ben de pek samimi bulmamamıştım açıkçası bu açıklamayı. 

Bodrum Rock Festivali
Bu şu açıdan önemli... Bodrum bir dönem rock müziğin kalelerinden oldu. Mazhar Alanson’un yazdığı “Kaç kişiydik o zaman, kaç kişi kaldı şimdi” bir simgedir benim için. Ve Bulutsuzluk Özlemi olarak kendimizi kabul ettirdiğimiz yılların Bodrum’unda bir “Mavi” vardı. Hatta Teoman ilk güzel günlerini de orada yaşadı...
Sonra Bodrum Kalesi konserlere sahne oldu. Biz  de yaşadık ve bitti. Bodrum bir yerde, “sosyete, şarkıcı - manken” resmi geçidine döndü. Ve bir gün bir silkelenme oldu. Artık öyle mi desem bilemiyorum. Bir adım atıldı.

Adı bile güzel
“1. Bodrum Rock Festivali”... BOSAV  (Bodrum Sanat ve Kültür Vakfı) tarafından 23 - 24 - 25 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi... Bodrum’da doğup büyümüş, uzun yıllar İngiltere’de müzisyen olarak yaşamış ‘Oojami’ grubunun kurucusu Necmi Cavlı’nın yaratıcısı olduğu proje, bütün Bodrumlular’ın işbirliği ve gönüllü destekleriyle gerçekleşti. Halikarnas Disco ve Hadigari’de, iki mekânda konserler yapıldı. Hakan Kurşun Band ilk gün yer aldı. Daha sonra ikinci gün Ceza, Halikarnas’taydı. Biz  de üçüncü ve son gün, Hadigari’de sahneye çıktık.
Başka kimler mi vardı? Kaos,  Batı 3, Oojami, Drama Turks Alaturka, Mavzer, Began, Tony Jones Discoman, DJ İlker Aydın ve DJ Sarpa... Aslında hip - hop ile rock karışımı oldu. Ama bu bir başlagıç. Sanırım seneye, daha ses getirecek bu festival...  Öyle de olmalı...