Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ABD’deki Türk girişimci Zach Erdem’in öyküsü, belgesel konusu oldu. Mekânında her gece yıldızlar geçidi olan Erdem, 21 yaşında gittiği ABD’de çalıştığı popüler restoranı satın almıştı.

Türkler yeme içme alanında dünyada marka olma yolunda önemli adımlar atıyor. Hayallerinin peşinden farklı ülkelere giden ve özellikle yeme içme işine giren Türklerin başarı hikâyeleri göz dolduruyor.

Türk girişimci Zach Erdem’in, film yıldızları ve milyarderlerin yaşadığı New York’un havalı sahil beldesi Hamptons’ın göbeğinde yer alan restoranı 75 Main, ABD’de TV kanallarında belgesellere konu oluyor. Erzincan’ın köyünde çobanlık yaparken, New York’un yolunu tutan Zach Erdem’in restoranı 75 Main dünya starlarının oturma salonu gibi. Özellikle günün ilerleyen saatlerinde bir masa kapabilirseniz Madonna’yı bile görme şansınız olabilir. Gece kulübe dönüşen mekânları ile ABD’nin en havalı bölgesinin tozunu attırıyor. Bedeli ödenmiş başarısıyla şöhret basamaklarını adım adım tırmanıyor. Yakında Nusret kadar adını duyacağız. Üstelik Zach, şeflikten gelmiyor.

Haberin Devamı

Discovery Plus’ta

Zach Erdem, Discovery Plus kanalında başlayacak ‘Serving The Hamptons’ programında TV yıldızı oldu. Çok tutan bu program, reality şov formatında.

Program, çok popüler bir restoran sahibinin ve çalışanlarının hayatını takip ediyor. Daha önce LA’in ünlü restoranı Sur’u çekmişlerdi. Şimdi, 75 Main’da günlerce çekim yaptılar.

Köyüne de gittiler

Çekimler yapılırken restoranda kimler vardı dersiniz? Hadi merakta bırakmayayım, Kendall Jenner, Paris Hilton, Ivana Trump’ı da çekimlerde yemeklerini yerken veya müzik eşliğinde salınırken görebileceğiz. Zach’in hayatı o kadar etkilemiş ki program ekibini, çobanlık yaptığı köye de gidip çekim yapmışlar.

Hamptons’ın efsane karakterini bu programla tüm Amerika tanıyacak. Tabii mutfağında bulaşıkçı olarak başladığı, un çuvallarının üstünde uyuduğu restoranını da.

Yayın 7 Nisan’da

Realty şov formatındaki programın çekimleri için deniz kenarında bir ev tutulmuş. Çoğu Türk olan çalışanların hepsi bu evde kalmış. Format gereği çalışanların arasında yaşananları da gösteriyor program. Amerikan gazeteleri, 7 Nisan’da yayınlanacak, “Serving The Hamptons” adlı program için, “Hamptons kadar zengin ve güzel olan başka bir yer yok ve onların tam ortasında Zach Erdem var” diyor.

Haberin Devamı

ABD, Türk girişimcinin şovunu izleyecek

Zach Erdem

2 bin dolar bahşiş

Zach Erdem’in, mutfağında Michelin yıldızlı şefin çalıştığı bir de Blue Mar isimli bir restoranı var. Ünlü rap’çi Takeshi 6ix9ine de restoranın müdavimleri arasında. Geçen gün restorana gelip take away yaptırmış. Bıraktığı 2 bin dolarlık bahşiş çalışanları mutlu etmiş haliyle. Yemek kalitesini varın siz düşünün. Zach Erdem, iki restoranında yaz aylarında günde     1.200-1.400 kişiye servis veriyor. İki mekânı da gece yarısından sonra kulübe dönüşüyor. Özel etkinliklerin olduğu bazı gecelerde, bazı müşteriler masa kapmak için çalışanlara yüklü bahşiş veya Rolex teklif ediyor.

ABD, Türk girişimcinin şovunu izleyecek

Zeynel’di, Zach oldu

Zach Erdem, 40 yaşında, asıl adı Zeynel. Amerika’da kulağa daha yakın olduğu için Zach ismini kullanıyor. Gün geliyor tuvaletlerini temizlediği, New York’un en popüler restoranlarından Nello’nun yazlık şubesinin sahibi oluyor. Bugün New York’un yazlık bölgesi Hamptons’da popüler iki restoranı, iki gece kulübü ve bir oteli de var. Leonardo Di Caprio, 50 Cent, Jenifer Lopez, Hugh Jackman, Sophia Vargara, Justin Bieber, Beyonce, Jay Z gibi isimleri ağırlıyor.

Haberin Devamı

Erzincan’ın bir köyünde çobanlık yaparken, tren rayı üstünde gördüğü bir gazete parçasında hayran kaldığı Manhattan fotoğrafına vurulmasıyla başlıyor öyküsü. 21 yaşında, cebinde 200 dolarla gittiği Manhattan’da altı ay sokaklarda yaşıyor.

Aylar süren arayışlardan sonra New York’un en popüler restoranlarından Nello’da iş buluyor. Deli gibi çalışıyor. Barmenlik de yapıyor, tuvaleti de temizliyor. Bugün realty şovlara konu olan 75 Main, bulaşıkçılık yaptığı Nello’nun yazlık restoranı.

Hizmet kalitesiyle önce ünlü isimlerin, şimdi de televizyon kanallarının dikkatini çeken Zach Erdem’in adını yakında duymayan kalmayacak.

ABD, Türk girişimcinin şovunu izleyecek