Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yurdun dört bir yanında sarı-lacivert renklerle inşaa edilen spor salonları açan Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran gençlere seslendi; “Çok çalışın, pes etmeyin”

Türkiye genelinde ihtiyaç duyan illerde gençleri spora teşvik etmek, spor yapmalarına imkân tanımak için 2000 yılından bu yana 24 spor salonu açan Saran Group, tesislerine bir yenisini daha ekledi. 

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ın davetiyle aralarında spor ve iş dünyasından isimlerin olduğu yaklaşık 180 kişilik bir grup ile Şırnak’a gittik. 1.5 saatlik uçak yolculuğu boyunca merkezinde sporun olduğu sohbetlerde, Şırnak’ın sporda nasıl marka bir il haline geldiğini gördüm. 

Haberin Devamı

Atatürk Spor Salonu adını taşıyan ve sarı-lacivert renklerle inşaa edilen spor salonunda gençler, Fenerbahçe Divan Kurulu Üyesi Saran’ı Fenerbahçe formasıyla karşılayıp fener marşını söylediler. 

Açılış töreninde konuşan Şırnak Valisi Cevdet Atay, “İlimiz artık güzel şeylerle anılıyor. Sporla anılmasını, gençlerimizin spora yönelmesini istiyoruz. Bu anlamda biz de elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Sadettin Bey’in emeği burada çok fazla. Kendisine bol kazançlar diliyoruz ki, bu spor salonlarını da artırarak devam ettirsin” dedi. 

Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı

Gençler spora yöneldi 

Konuşmasında gençlere seslenen Saran ise, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün adını taşıyan 25’inci spor salonumuzu devletimize ve gençlerimize hediye etmenin heyecanını yaşıyoruz. Her zaman söylediğim gibi bizler gücümüz yettiği sürece, gençlerimize spor imkânı yaratmak için bu projemize devam edeceğiz. Gençler bahane üretmeyin, pes etmeyin, hep iyimser olun, çok çalışın” şeklinde konuştu. 

Gamze Cizreli ile Diyarbakır’dan Van’a

Ankara'da bir kafeyle başlayıp BigChefs restoran zincirini kuran, yurt dışında da şubeleşen ve şirketini borsaya açan iş insanı Gamze Cizreli nasıl başardığını anlatan bir kitap yazdı. 'Ateşle Oynayanlar' adlı kitap Cizreli'nin hayallerini gerçekleştirme yolculuğunu anlatıyor.  

Yaşam öyküsü yanı sıra, “Profesyonel hayatı bırakıp kendi işini kurma kararını nasıl aldı, zorluklarla, önyargılarla nasıl mücadele etti, banka kredisiyle kurduğu şirketi, 15 yılda nasıl 100 şubeye ulaştı?’’ gibi soruların cevaplarının da yer aldığı 'Ateşle Oynayanlar', insanı sımsıkı sararken bir yandan da kadın girişimcilere yol gösteren bir kılavuz kitap olmuş. Gamze Hanım, İzmir'de düzenlenen imza gününün ardından doğduğu şehir olan Diyarbakır ayağına bizi de davet etti.  

Haberin Devamı

Ulucami'den başlayarak On Gözlü Köprü, Erdebil köşkü başta olmak üzere çocukluk hikayesinin yazıldığı yerleri birlikte gezdik.  

Saran, 25’inci spor salonunu Şırnak’ta açtı

Sosyal projeler  

Diyarbakır iş dünyasından önemli isimlerin de katıldığı imza gününde, Vanlı okurları yazarı şehirlerine davet etti. Cizreli bu tempoya nasıl yetişeceksin sorumu, "Kurumsallaştık, şirketin başında artık bir CEO var, bundan sonra kadın konusu başta olmak üzere sosyal projelerde daha çok yer alacağım" şeklinde cevapladı.