Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Limak Vakfı Başkanı Ebru Özdemir, “Dünyanın kadın liderlere ihtiyacı var. Türkiye’nin Mühendis Kızları projesini farklı ülkelere nasıl taşıyabiliriz diye araştırıyoruz” dedi.

Mühendislik gibi erkek egemen bir sektörde daha fazla kadının yer almasını ve eşit koşullarda temsilini sağlamak amacıyla Limak Vakfı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) paydaşlığında yürütülen Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) projesindeki geleceğin mühendis adayları İstanbul’da buluştu. 

Haberin Devamı

Limak Eurasia Luxury Hotel’de düzenlenen ve üç gün süren TMK 6. İstanbul Buluşması’nda, Türkiye’nin 37 farklı üniversitesinden 150 mühendislik öğrencisi, TMK mezunları, mentorları, koçları ve konuk konuşmacılarla bir araya geldi. 

Dünyanın kadın liderlere ihtiyacı var

Ataizi’ne büyük alkış 

Açılış konuşmalarını Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton’ın yaptığı buluşmada NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu AVT Paneli Destek Komitesi Başkanı Prof. Dr. Melike Nikbay, Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Atalay Gümrah, Limak Yatırım Projeler Direktörü Reşit Yıldız, Women in Games TR Kurucusu Simay Dinç, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney ve oyuncu Hande Ataizi ilham verici tecrübelerini Türkiye’nin Mühendis Kızları ile paylaştı. Hande Ataizi’nin cesaret ve vazgeçmeme odaklı konuşması mühendis kızlardan büyük alkış aldı. 

Dünyanın kadın liderlere ihtiyacı var

Birbirinden değerli konuşmacıları dinleme fırsatı bulan öğrenciler ayrıca sosyal inovasyon, sosyal girişimcilik ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında eğitimler aldı. Takım çalışmasını teşvik eden bisiklet yapım atölyesine de katılan Türkiye’nin Mühendis Kızları, monte ettikleri bisikletleri Darüşşafaka’ya bağışladı. 

Etki yatırımı

Türkiye’nin Mühendis Kızları projesinin Limak Vakfı’nın lider projelerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir yedinci yılına giren TMK’nın, Türkiye’de marka olmaya ve geleceğin lider kadın mühendislerini ve mühendis adaylarını yetiştirme konusunda öncülük etmeye devam ettiğini söyledi. Özdemir, “Bizler için TMK, bir ‘sosyal yatırım’, bir ‘etki yatırımı’. ‘Cam tavanları kıracak’ kadın liderleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çünkü hele ki pandemi sonrası dünyanın kadınlara, kadın liderlere ve gençlere çok daha fazla ihtiyacı var. Bu alandaki deneyim ve tecrübemizi farklı ülkelere nasıl taşıyabiliriz diye araştırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Haliç’te çağdaş sanatı kaçırmayın

Hava mis! Hadi sizi Haliç kıyısındaki Tersane İstanbul’da organize edilen çağdaş sanat fuarına götüreyim! Contemporary İstanbul’un Akbank’ın ana partnerliğinde, Türkiye’deki 23 çağdaş sanat galerisini buluşturduğu CI Bloom’u görmeniz için bugün son gün. CI Bloom’un amacının sanat piyasasına enerji vermeye devam etmek olduğunu söyleyen CI Başkanı Ali Güreli sohbetimizde, “Son iki edisyondur genç koleksiyoncuların katılımlarındaki heyecan çağdaş sanata olan ilginin her geçen gün arttığının da bir göstergesi oldu” dedi. 

Haberin Devamı

Dünyanın kadın liderlere ihtiyacı var

Beş gün sürdü 

Contemporary Istanbul’un, Akbank’ın ana sponsorluğunda, yeni bir sanat fuarına imza atmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç ise, “Contemporary İstanbul’da olduğu gibi Akbank olarak ana partnerliğini üstlendiğimiz CI Bloom’la da çağdaş sanatın en iyi örneklerini sanatseverlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Fuara, Akbank Sanat da Jannis Kounellis’in Topkapı adlı eseriyle katıldı” diye konuştu. 

Fuarın sergilendiği tarihi binanın yanı sıra Haliç kıyısına kurulan geçici kafelere sanatseverlerin ilgisi büyüktü. Fuarı Burcu Esmersoy, Ayten Aslan Danışman, heykeltıraş Nilay Özenbay ve Şükran Moral ile birlikte gezdik. Sanat, sanatçılarla sohbet, güzel hava, ruhumuza şifa oldu. 

Dünyanın kadın liderlere ihtiyacı var

AKM’de yeni buluşma noktası

Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) İstanbul’a sürprizleri sürüyor. Divan Brasserie Fuaye de AKM’deki yerini aldı. Divan Brasserie Fuaye’nin, İstanbul’un en ikonik binası AKM’nin sunduğu kültür-sanat etkinliklerini ve iyi yemek ayrıcalığını bir arada yaşamak isteyenlerin buluşma noktası olması bekleniyor. Yeni Divan konseptiyle misafirlerini AKM’nin bir parçası olarak karşılayan Divan Brasserie Fuaye, zengin menüsünün yanı sıra sanatsal ve kültürel programları ve özel ambiyansıyla da yepyeni bir deneyim sunuyor.

Divan Brasserie Fuaye; sanat, tasarım, mimarlık, moda, gastronomi gibi disiplinlerden önde gelen isimler, koleksiyonerler, küratörler ve sanatçıların da uğrak noktası olmaya aday… AKM’nin sanat ruhuyla birleşen mekân, ambiyans ve dekorasyonu, farklılaşan menüsü, artizan kokteylleri, müzik ve sanat enstalasyonları, canlı müzik etkinliklerinin yanı sıra manzaralı terasıyla misafirlerini fuayede buluşmaya davet ediyor.