Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mercedes’in, kadınlara ilham vermek için öyküsünü filme aldığı tasarımcı Ece Şirin, proje kapsamında ‘7 tılsımlı’ bir mücevher koleksiyonu da hazırladı.

Binlerce yıllık sembollerden esinlenerek yarattığı mücevherleriyle kadınların ışığını artıran Ece Şirin, Mercedes-Benz’in ilham veren başarılı ve vizyoner kadınları arasına seçildi. 2008’de kurduğu markasının Anadolu’nun anaerkil değerlerini dünyaya yayma misyonu ve tasarım gücünden dolayı Telegraph Luxury tarafından “En Vizyoner Mücevher Tasarımcısı” unvanına layık görülen Ece Şirin, Amazon Prime ve Sony Studios ile gerçekleştirdiği iş birliklerinin ardından, global arenadaki başarısını She’s Mercedes programında kadınlara ilham vererek sürdürecek.

Haberin Devamı

Kadınlara cesaret  tılsımı

Dönüşümü anlattı

Bee Goddess x She’s Mercedes birlikteliği kapsamında Mercedes-Benz, Ece Şirin’in başarı öyküsünü geniş kitlelerle paylaşmak üzere özel bir video çekimi gerçekleştirdi. Dünyanın dört bir yanındaki kadınları cesaretlendirmeyi amaçlayan videoda Şirin uzun seneler lider global şirketlerde üst düzey yönetici pozisyonunda çalıştıktan sonra yaşadığı içsel dönüşümü, başarıya koştuğu yeni hayatını, mesaj ve enerji içerikli mücevherlerini ve She’s Mercedes ile ortak değerlerini anlatıyor.

Kadınlara cesaret  tılsımı

Özel koleksiyon

Bee Goddess’ı “paylaşım odaklı bir kız kardeşlik platformu” şeklinde tanımlayan başarılı girişimci, kadınların özünde barındırdığı güç, yaratıcılık, cesaret, üretkenlik ve orijinalliği ifade etmek için She’s Mercedes programına özel “Super She” adlı bir koleksiyon da hazırladı. Bugünün ve yarının güçlü kadınlarını süper güçlerini kutlamaya davet eden, kendi hayat destanlarını yazmaları yönünde cesaretlendiren “Super She” koleksiyonunda, 18 ayar altın premium tasarımların oluşturduğu 7 özel tılsım var.

Yıldızlar geçidi

İlhamın ve yeniden doğuşun yıldızı Artemis, yön gösteren, cesaret ve tutkuyu artıran Tanit, keskin zekâ ve iletişimin sembolü Sword of Light, bilgelik ve aydınlanmayı sembolize eden Jardin Star, yardımlaşma ve manevi yeniden doğuş tılsımı ile bal gibi tatlı bir yaşam sunan Arı Kraliçe, bolluk, güzellik ve lüks çekim gücü yayan Venüs yanı sıra mucizeleri ve kalbin hayalleri gerçeğe dönüştürecek gücünü simgeleyen Sirius yıldızı, kadınların özündeki ışığı parlatmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

14 ülkeye ulaştı

Anadolu’nun kadim ışığını tüm dünyaya yaymak için 14 yıl önce 12 sembolle çıktığı yolda, 14 farklı ülkeye ulaşan Bee Goddess, üçü yurt dışında olmak üzere toplam 14 butiği ve 55 satış noktasında hizmet veriyor. Harrods, Neiman Marcus, La Fayette, Lane Crawford, Maxfields gibi moda ve tasarım dünyasının zirvesi kabul edilen en önemli noktalardaki Türk markası olmak da Bee Goddess ailesine gurur yaşatıyor.

Güç ve özgürlük

Cate Blanchett, Kate Winslet, Madonna, Natalia Vodianova gibi dünya starlarının vazgeçilmez tılsımlarının yaratıcısı sıfatıyla anılmasından, 21. yüzyılın kadınlarına güç ve özgürlük mesajları veren yeni Cinderella filminde (60 milyon Instagram takipçisi var) Camila Cabello’nun canlandırdığı Külkedisi karakterinin tüm mücevherlerini tasarlamasına kadar birçok başarıya adını yazdıran Şirin’in parlak yıldızı, kutsal kadın sembollerinin süslediği Bee Goddess mücevherleri aracılığıyla sayısız kadının ışıltısını yansıtıyor.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü isimler

Sponsorluğunu üstlendiği Cinderella filminde Bee Goddess ile tanışan Mercedes-Benz ise 2015’ten bu yana 70’ten fazla ülkede faaliyet gösteren She’s Mercedes platformunda Gwyneth Paltrow, Lucy Liu, Patti Smith ve Olivia Newton-John gibi dünyaca ünlü isimleri misafir ediyor.

Pera Palas’ta ‘Gece Yarısı’ kuyruğu!

Netflix’in tarihi dram dizisi ‘Pera Palas’ta Gece Yarısı’ dizisi daha çok Hazal Kaya’nın oyunculuğu tartışmalarıyla gündemde. Diziyi henüz izlemediğim için bu konuda bir değerlendirme yapmayacağım. Tartışmaya değer gördüğüm boyut, Türk dizilerinin gücü ve ülkeyi tanıtma potansiyeli.

130 yıllık tarihinde birçok önemli döneme tanıklık etmiş ve ilklere imza atmış Pera Palace Hotel, dizi sayesinde ilgi odağı oldu. Netflix tarafından tüm dünyada yayınlanan, Charles King’in “Pera Palas’ta Gece Yarısı” romanından uyarlanan ve çekimleri Pera Palace Hotel’de de gerçekleşen dizinin ilk serisinin 3 Mart’ta gösterime girmesiyle dünyada gözler Pera Palace Hotel’e çevrildi. Pera Palace “Kemikleşmiş, sadık misafir kitlesinin dışında yeni nesil tarafından adeta diziyle keşfedildi. Otelin sahibi Demet Sabancı Çetindoğan, bu durumdan çok memnun.

Kadınlara cesaret  tılsımı

Rezervasyon 10 kat arttı

Sabancı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir dönem konakladığı bu değerli mirası yeni neslin geleceğe taşıyacağını vurgularken şu bilgileri paylaştı:

“Diziden sonra tüm mekânın rezervasyon ve ziyaretçi sayısında 10 kat artış yaşanırken, Atatürk Müze Odası günde 400 kişinin üzerinde ziyaretçi tarafından geziliyor. Pera Palace Hotel’in efsanevi alanları Kubbeli Salon ve Fransız esintileri sunan Patisserie de Pera’da da aynı şekilde, oteli keşfetmek isteyen misafirler tarafından kuyruklar oluşuyor.”

Yoğun ilgi var

Dünya çapında 196 ülkede yayınlanan dizi, ilk haftada 11 milyon üzerinde izlenme ile dünya sıralamasında 8. sıraya yerleşirken, Pera Palace Hotel de ziyaretçilerin ve yerli, yabancı basının ilgi odağı oldu. Bu ilginin turizm tarafında da yansımalarının artarak devam edeceği görülüyor.