Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bahar, Rus zenginlerinin spor göçü mevsimi... Rusya’dan kalkan özel jetler ya Bodrum’a ya Maldivler’e ya da Dubai’ye iniyor. İner inmez de günde 6.5 saatlik mesai başlıyor

Polina Kitsenko, Rus fitnes gurusu. 46 yaşında, iki çocuk annesi, tüm dünyada tanınan bir spor insanı. Milyarder Rus oligarkları, eşleri ve çocuklarının gittiği Moskova’daki Slimfit spor salonunun kurucusu. Zengin Ruslar için aynı zamanda bir sosyalleşme mekânı olan spor salonunu bir etkinlik şirketi gibi kullanma fikrini geliştiriyor. Slimfit Kulübü’nü kuruyor.

Haberin Devamı

Büyük ilgi gören, milyar dolarlık iş insanlarının aileleri ile birlikte katıldığı spor tatillerini başlatıyor. Her ay dünyanın bir bölgesine tatil turu düzenliyor. Tatil dediysem öyle yiyelim, içelim, güzelleşelim kafası sanmayın. Turlarına katılanlar günde 6.5 saat spor yapıyor. Yanlış duymadınız, 6.5 saat!

8 günlük mücadele

Ona Bodrum Mandarin Oriental’da rastladım. Cennet Koyu’nda, Rus ve Kazaklardan oluşan 35 kişilik grupla spor yapıyordu. Ama ne spor! Sabahın köründe önce ormanda bir saat yürüdüler. Sonra yüzdüler. Arkasından sahilde aklınıza gelebilecek hemen her tür mücadelenin yaşandığı spor aktiviteleri yaptılar. İzlediğim görüntüler Survivor’dan hiç farklı değildi. Ardından su sporlarına geçip denizde spora devam ettiler. Düşünün, bunu 8 günlük tatil boyunca her gün yapıyorlar. 

Oligarklar spor olsun diye Bodrum’da

Uzun yaşamın sırrı

Polina Kitsenko, bir sonraki destinasyonlarının Maldivler olacağını söyledi. Bodrum’dan önce bir grupla da Dubai’ye gitmişler. İlkbahar döneminde en çok bu üç lokasyon tercih ediliyormuş. İçinde çocukların da olduğu 45 kişilik grubu otele girdikleri ilk gün gördüm. Ayrılacakları gece de ünlü mücevher markası Bee Goddess’ın onlar için düzenlediği workshop’a katıldım. Geldiklerinde çoğunun vereceği kilosu zaten yoktu, ancak içlerinde kilolu olan 2 kişinin 4-5 kilo kadar zayıfladığı dikkatimden kaçmadı. Amaçları zayıflamak da değil, sağlıklı yaşamak için spor yapıyorlar. E para bol olunca insan uzun süre yaşamak istiyor! 

Oligarklar spor olsun diye Bodrum’da

Bu nasıl tatil!

Kitsenko’nun Bodrum’a üçüncü gelişi. “Ruslar Türkiye’yi çok seviyor. Tatil destinasyonu için önceden soruyoruz, Bodrum çok tercih ediliyor’’ diyor. Bu yanıtı sayesinde biz de Rus oligarkların özel jetlerle gelip Bodrum’da spor yaptıklarını öğreniyoruz. Binlerce kilometreyi sadece spor yapmak için aştıklarını, gözümle görmesem inanmazdım. İnsan hiç mi şezlonga uzanıp best seller okuyorum kisvesi altında uyuklamak istemez! Tatil ve spor, çoğu insan için yan yana gelmeyecek iki tezat sözcük. Bu tezata karşın gayet de güzel oluyormuş. Gündüz sporlarını yaptılar, akşama doğru masajlarını aldılar, yemelerinden içmelerinden, gezmelerinden de hiç eksik kalmadılar.

Haberin Devamı

Oligarklar spor olsun diye Bodrum’da

Yıldızların koçu

Kitsenko, bireysel koçluk da yapıyor. Dünyanın her yerinden müşterileri var. Gwyneth Paltrow, Naomi Campbell, Natalia Vodianova gibi dünyaca ünlü isimler onunla spor yapıyor. Spor yaptırmak için Moskova’dan kalkıp Londra’ya gidiyor mesela. Bazen bir hafta, bazen bir ay müşterisiyle kalıyor. Evde onun uygun gördüğü yemekler pişiyor. Aynı zamanda etkili bir influencer. Instagram’da 650 bin takipçisi var. Natalia Vadianova ile birlikte Running Hearts adında bir de vakıf kurmuş.

Haberin Devamı

Oligarklar spor olsun diye Bodrum’da

İngiltere testten geçti!

İngiltere’de 66 milyon nüfusun yüzde 68’i aşılandı. Bugün itibarıyla 52 milyon doz aşı yaptılar. Günlük minimum 1.5 milyon test yapıyorlar. Günlük pozitif vaka sayıları 2000 civarında. Haftalık ölüm sayısı 20 kişi, beş gün önce 1 ölüm bildirildi. 8 Mart’ta bu yana okullar, son üç haftadır da mağazalar, restoranlar, galeriler açık. Mecbur olmadıkça yurt dışı seyahat ise hâlâ yasak. 17 Mayıs’ta sadece yeşil listedeki ülkelere karantinasız seyahat başlatacaklar.

Oligarklar spor olsun diye Bodrum’da

15 dakikada sonuç

Virüsü neredeyse alt eden İngiltere tedbiri de elden bırakmıyor. Londra’da yolda yürürken insanları durdurup test yapıyorlar. Lateral Flow test denen, sonuçları 15 dakikada çıkan bu testleri yoldan geçerken elinize veriyorlar ya da evinize yolluyorlar. Elinize verdikleri paketlerin içinde 7 adet test var.

Eve yolluyorlar

Bu testleri evde kendiniz yapıyorsunuz. Burundan ve ağızdan sürüntü alıyorsunuz. Özel bir sıvıda tuttuğunuz sürüntüden, kite bir damla damlatıyorsunuz. 15 dakika sonra çıkan sonuç clear yazıyorsa negatifsiniz. PCR, zaman alan bir test, üstelik çok sayıda yapılamıyor. Testlerin hata payı PCR’dan biraz daha yüksek. Ancak çok daha hızlı ve çok daha ucuz. Semptomsuz hasta yakalamak için bu testlerden milyonlarca kullandılar.

Çocuklar bile yapıyor

İngiltere’de herkes adeta uzman olmuş durumda, kendi testini kendisi yapıyor. Okulda çocuklara test dağıtıyorlar. Çocuklar haftada iki kez kendi testlerini yapıp, okul portalına sonuçlarını giriyorlar. Bunun dışında isteyen herkes gidip belediye binalarında bedava test olabiliyor. Ve tabii ki pozitif çıkan herkes karantina ve tedavi sürecine giriyor. Bir yandan yüksek oranlı aşılama, diğer yandan virüsün izini testlerle sürme... Salgında kalıcı başarının formülü aslında çok açık.

Nusret ABD’de ‘normal’ olarak büyüyor

Çok uzak olmayan bir gelecekte hayat normale dönecek! Nusret’in sahalara dönmesinden anlıyoruz bunu. Bu hafta Los Angeles şubesini açtı, Amerika’daki beşinci dükkânına kavuştu. Halihazırda, Dubai, Abu Dabi, Mikonos, Doha, Dallas, Miami ve New York’ta şubeleri bulunan Nusr-et, böylece yurt dışında 24’üncü şubesini açmış oldu.

Oligarklar spor olsun diye Bodrum’da

Beverly Hills’teki şube ile global marka haline gelişini de tescillemiş oldu. Hollywood starlarının yaşadığı LA’den artık ne ‘salt bae manzaraları’ görürüz! 150 kişilik kapasiteye sahip yeni restoran, iç mekân ve bahçe kısmı olmak üzere iki bölümden oluşuyor.

Sırada Las Vegas var

Açılışta uzun kuyruklar oluştu. Nusret, pandeminin acısını bu yeni şubesinin cirosuyla çıkardı adeta. Dallas ardından Los Angeles derken şimdi de Las Vegas’ın açılış hazırlıkları başladı. Nusret, Las Vegas’ta 580 kişilik, 1.300 metrekarelik restoranını dekore ediyor. Restoranın inşaat maliyeti sadece 4.5 milyon dolar tutmuş!