Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sancılı ve hayal kırıklıkları içinde geçen Fernando Santos'un serüveni beklenildiği gibi kısa sürdü. Görünen köy kılavuz istemez. Hatta Hasan Arat yönetimi, bu kaçınılmaz karar için geç bile kaldı. Milli ara girmeden önce Portekizli hocanın biletini kesilmeli, Serdar Topraktepe, Nevzat Demir Tesisleri'nde mesaiye başlamalıydı.

Sonuçlardan bağımsız, sergilenen futbolun Beşiktaş'ın genlerinde bir karşılığı yok. Siyah-beyazlı renklere gönül veren hiçbir taraftarın kabullenemeyeceği, silik, öz güvensiz, rakibe hükmetmeyen, gelecek için hiç umut vermeyen ve sabırları zorlayan bir oyun. Bir önceki yönetimin rezil kadro mühendisliğiyle oluşturduğu, kimyası bozulmuş takımın 3-4 futbolcu dışında kalitesi, ezeli rakiplerine nazaran çok gerilerde.

Haberin Devamı

Henüz 2023-24 sezonu tamamlanmadan kulübede çok o kadar çok değişik simalar gördük ki, alışkın değiliz. Zamanında efsane teknik adam Gordon Milne'nin 6.5 yıl boyunca bu takımı çalıştırdığını hatırlayınca garip geliyor. Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Serdar Topraktepe ve son olarak Fernando Santos. Takım adeta değirmen gibi teknik direktör öğütüyor.

Beşiktaş, Santos'la bir arpa boyu bile yol alamadı. Hatta 'fetret' devrinden 'gerileme' dönemine bile gittiğini söyleyebiliriz. Saçma sapan ilk 11 seçimleri, oyuncuların yanlış yerlerde görevlendirilmesi, ilk 11 istikrarının sağlanamaması, Portekizli hocanın sabıka listesini iyice kabarttı.

5 maçta sadece 2 puan toplayabilen, 'büyük takım' reaksiyonu gösteremeyen, gol beklentisi haftalardır sıfırlarda bir takımdan söz ediyoruz. Hadi hücum tarafını yapamıyorsun, bari savunman doğru düzgün olsun. Gel gör ki, onda da yeller esiyor. Defans hattı yol geçen hanı gibi.

Samsunspor karşısında oyun 1-1 gelmiş, uzatmalarla birlikte maçın bitimine yarım saatlik süre var. Akıllara zarar oyuncu değişiklikleri yapıyorsun, rakip kaleyi tehdit eden bir tek pozisyonun yok. Acı ama gerçek, ligde kalma mücadelesi veren takımların en çok karşılaşmak istediği ekip haline geldi Beşiktaş.

Takımda oyuncuya dayalı düzene son verilmesi lazım. Bazı futbolcular için kulüp, 'babasının çiftliği' haline gelmiş. Galatasaray 13. olduğu sezonun ardından takımı nasıl radikal kararlarla sil baştan değiştirdiyse, siyah-beyazlı yönetim de benzer yolu takip etmek zorunda. Yoksa Galatasaray ve Fenerbahçe ile rekabet etme şansın kalmaz.