Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş'ın son yıllarda iç saha maçlarındaki derbilerde bu kadar korkak, aciz, silik olduğunu görmemiştik. Lider Fenerbahçe kadro kalitesi, fizik-kondisyon, moral-motivasyon açısından maç öncesi kantarda ağır basan taraftı.

Siyah-beyazlılar 'rezalet' diye nitelendirebileceğimiz kadro mühendisliği sonrası kalite olarak çok geri giderken, sarı-lacivertliler yaptığı elit transferlerle ezeli rakibiyle farkı belirgin biçimde açtı. Zaten puan cetveline bakıldığında bu gerçek gözlere çarpıyor. 

Kadrolar açıklandığında, Rıza Çalımbay'ın ilk 11 tercihi herkes gibi bizi de şaşırttı. Rakibin en çok çekinmesi gereken Aboubakar yedek kulübesindeydi. Necip bu kez orta sahada görev yaptı. Birilerinin Rıza hocaya Beşiktaş'ı Anadolu takımı gibi yönetemeyeceğini hatırlatmasına gerek var mı, bilmiyoruz. Bu ilk 11'le rakip hata yapmadığı takdirde pozisyon üretemeyeceğiniz zaten belliydi. 40 bin taraftarınız önünde bu denli rakibi durdurmak üzerine kurgulanmış bir oyun asla kabul edilemez.

Haberin Devamı

Maç boyunca Tadic-Ferdi iş birliği, Onur Bulut'un kanadını felce uğrattı. Sırp yıldız, Onur'a üstünlük kurmakta zorlanmazken, kilidi çözen isim oldu. İlerleyen yaşına rağmen son derece dinamik görünen Dzeko da orta sahada takım arkadaşlarına duvar oldu, sahada basmadık yer bırakmadı. Başarılı performansını bir de golle taçlandırdı.

Fenerbahçe savunması hata yapmasa Beşiktaş'ın gol bulması mümkün görünmüyordu. Son derece dağınık, plansız ve oyun disiplininden kopmuş bir takım vardı sahada. Sorumluluk almaktan kaçan, top istemeyen oyuncu sayısı bir hayli fazlaydı. Gedson'un sakatlığı da orta saha üstünlüğünün tamamen Fenerbahçe'nin eline geçmesine neden oldu. Beşiktaş'ın kaleci Mert'le birlikte bir şeyler yapmaya çalışan oyuncusu Chamberlain'in penaltı golü tribünleri hareketlendirdi. Ancak beraberlik sonrası oyunu domine eden Fenerbahçe'nin golü adeta 'geliyorum' dedi. Nitekim Tadic ve Szymanski'nin sayılarıyla Fenerbahçe hak ettiği galibiyeti zorlanmadan aldı.

Kaleci Livakovic penaltı dışında neredeyse yere yatmadan maçı tamamladı. Mert Günok, Brugge deplasmanındaki gibi kalesine duvar örmese, tarihi hezimet ortaya çıkabilirdi. Ahmet Nur Çebi'nin, yeni başkan Hasan Arat'a 'enkaz' bıraktığını söylemek abartı olmaz. Arat yönetiminin kadroda 'Ocak temizliği' yapması elzem.

Haberin Devamı

Formanın ağırlığını idrak edemeyen, karakter koyamayan futbolcularla vedalaşma vakti geldi, geçiyor bile. Bu disiplinsizliğin ve vurdumduymazlığın faturasını artık oyuncular ödemeli. Zira teknik direktörler değişse de takım bir arpa boyu yol alamıyor. Hatta daha da kötüye gidiyor. Son olarak; Rıza Çalımbay'ın Beşiktaş'ı yönetecek kalibrede olmadığı bir kez daha ortaya çıktı.