Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

THY Euroleague’deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko, 3. maçında konuk ettiği Asvel’i 84-63 yendi, yoluna namağlup devam etti. İlk dakikalarda rakibe verilen hücum ribauntları biraz can sıkıcı olsa da hücumdaki performans, özellikle Wilbekin’in sorumluluk alıp oyuna ağırlığını koyması çok etkileyiciydi. 9’da beş 3 sayı isabetiyle ilk çeyrekte 25 sayı üreten temsilcimiz, Edwards’ın potaya ataklarıyla skor üretmeye devam etti, devre sonunda da 42-36 öne geçti.
İlk yarıda rakibinden 9 ribaunt eksik olan Fenerbahçe Beko’da sahneye Motley çıktı. Boyalı alanı iki tarafta da domine eden yıldız isme, Calathes de hem asist hem de sayılarıyla eşlik edince fark hızla açıldı. Müthiş bir savunma yapıp, hızlı hücum sayıları da bulan temsilcimiz, son çeyreğe girilirken farkı 19’a çıkardı.
Itoudis, son lig maçında olduğu gibi farkın da getirdiği güvenle, Avrupa Basketbolu’na uyumu 4 gözle beklenen Edwars’a son çeyrekte topu teslim edince, süper yıldızın da yetenekleri daha net ortaya çıktı. Uyum sürecinin çok da uzun olmayacağını gösteren, içeriden dışarıdan skor üreten Edwards, farkın 23 sayıya kadar çıkmasını sağlayan isimdi.
Yeni kurulan bir kadro, ilk kez Euroleague oynayan kritik oyuncular, milli maçlar nedeniyle takıma geç katılan bir coach ile Fenerbahçe’nin bu kadar kısa sürede bu ritme ulaşması, 3 maçını da savunma ile kazanması, gerçekten övgüyü fazlasıyla hak ediyor. İlk iki maçta hiç süre almayan Türk oyunculardan Metecan’ın da dün 20 dakika sahada kalıp, hem hücum hem de savunmada harika işler yapması, Itoudis’in 12 kişilik rotasyonla maçı tamamlaması da tüm oyuncuların hazır olması gerekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor.