Zeynep Kakınç

Zeynep Kakınç

kakinczeynep@gmail.com

Tüm Yazıları

“Çikolatalı Babagannuş”tan “Kibrit Patates”e Counter’ın Londra’da sunduğu Türk mutfağından lezzetlerle dolu menüden seçilen özel tatlar Bodrum’a taşınıyor. Bölgenin öne çıkan malzemeleri mevsiminde kullanılarak hazırlanıyor.

Bodrum’un en yenilerinden The Counter Avangart Yalıkavak bu yazın çok konuşulan işletmelerinden biri olacağının sinyallerini veriyor. Geçen yıl Notting Hill-Londra’da açılan The Counter gidilecek yerler listemin başındaydı. Dolayısıyla Bodrum’a adım atar atmaz geldiğim ilk durak oldu. Vizyonu ve gastronomik standartları yüksek Avangarde Collection’ın, ülkemizde Barbun, Alancha ve Yek konseptlerinin yaratıcısı Şef Kemal Demirasal ile iş birliğini duyduğumda haliyle yüksek bir beklenti içine girmiştim. Tam da beklediğimi buldum. The Counter, Küdür Koyu’na bakan muhteşem manzarası, Kemal Demirasal imzalı menüsü ve özgün yemek hikâyeleriyle dolu tabaklarıyla farklı bir iddia ortaya koyuyor. Lezzet tutkunları Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Ege ve kıyı Ege lezzetleriyle keyifli bir yolculuğa hazırlansınlar. Kemal Demirasal’ın menüsü Avantgarde Collection Yalıkavak’ın deneyimli Executive Şefi İlker Erdoğan’a emanet. 

Haberin Devamı

Londra’dan Bodrum’a lezzet yolu

Tadım notları

Tadım notlarına gelirsek Babagannuş dukkah baharatı, dereotu yağı, üzerinde gülkurusu yaprakları ve beyaz çikolata karışımıyla sunuluyor. Turşu suyuyla açılmış ve ekstra süzülmüş yoğurtla yapılan kuru cacık, tam bir yaz lezzeti. Kirazlı çoban salatası vazgeçilmezim olabilir; acurla yapılıyor; kırmızı soğan, domates, yeşilbiber, kiraz, sumak ve nar ekşisinin muhteşem uyumu; üzerindeki çökelek peyniri de lezzete son noktayı koyuyor. Muhammara, yine Kemal şefin dokunuşlarıyla çıtayı yükseltmiş; köz başrolde mutlaka denenmeli. Sade enginar ve taze bakla, bol kullanılan Milas zeytinyağıyla midenizi pek güzel sakinleştiriyor. Humus bir efsane; her şey el emeği; Antep fıstığı, kuş üzümü, pastırma, dolmalık fıstık, humusun eşlikçileri, ama bir de hurma kullanılmış ki, bence açık ara önde bir Kemal şef dokunuşu. Teretür soslu şişte pişirilen tavuk yine bence menünün gözdesi olacak lezzetlerden; eşlikçisi de ızgara Yedikule marulu. Tablacı ve şeker, soğan salatalarıyla Adanalı ustanın elinden çıkma kebap, tatlı öncesi muhteşem bir final. Benim gibi meraklısı olanlara sesleniyorum. The Counter’ın taze ada çaylı sütlaçını mutlaka deneyin. 

Haberin Devamı

Daha sırada Atom kokoreç, Kuzu kaburga, Küşleme tatari, Kelle tandır, Nazilli pidesi, Kuşgözü mantı, Afyon deve sucuklu ahtapot güveç, Boşnak etli antrikot gibi başka sürprizler de var. En güzeli de her ürünün kendi bölgesindeki yerel üreticiden alınmasına gösterilen özen.