Zeynep Kakınç

Zeynep Kakınç

kakinczeynep@gmail.com

Tüm Yazıları

Bodrum, yaz boyu Michelin yıldızlı şeflerin uğrak yeri. Bu şeflerin ülkelerindeki restoranlarına gidebilmek için uzun bir rezervasyon listesinde sıranızın gelmesini beklemek yerine Bodrum’un yolunu tutabilirsiniz

Gastronomi dünyasının kalbi şu sıralar Bodrum’da atıyor. Yerli yabancı lüks markaların akınına uğrayan Bodrum, yaz boyu Michelin yıldızlı şeflerin uğrak yeri oldu. En fazla dikkatleri çeken konulardan biri de otel restoranlarının yıldızlarının yükselmesi. be Premium Bodrum’un, “Muhteşem Mutfak Deneyimi” başlığı altında pop up bir uygulamaya geçmesi ve bünyesindeki Tobias Restoran’ın mutfağını peş peşe Michelin yıldızlı 5 şefe emanet etmesi, sadece Bodrum’da değil tüm ülkede en çok konuşulan konulardan biri. Yine, Gündoğan Mivara Luxury Resort içinde açılan Bodrum’un ilk Japon restoranı Minami ve nefis lezzetleriyle öne çıkan Amanni Beach yaza damgasını vuran yerler arasında.

Haberin Devamı

Şef Genovese’nin menüsü

Roma’da iki Michelin yıldızlı restoran Il Pagliaccio’nun şefi olan Genovese’nin büyük ilgi gören menüsü Asya ve Orta Doğu esintileri taşısa da temelde İtalyan mutfağını yansıtıyor. 1-15 Ağustos arasında misafirlerini ağırlayan Genovese, İtalyan mutfağını sevginin, ailenin ve anne yemeklerinin temsilcisi olarak tarif ediyor. Aşçılık eğitimini Fransa’da L’École Hôtelière de Nice’de tamamladıktan sonra, çeşitli Michelin yıldızlı Fransız restoranlarında deneyim kazanıyor. Daha sonra, Floransa’da Enoteca Pinchiorri ile yolları kesişiyor. Bu kadar da değil! Şef, yemek bilgisini çeşitlendirmek için Asya’da mutfak yolculuğuna çıkıyor. Anthony, seyahatlerinden ilham alıyor ve bu deneyimleri yemeklerinin bir parçası olarak kullanıyor. İtalya’ya döndükten sonra Rossellini’s’de baş şef oluyor ve ilk Michelin yıldızını alıyor. 2003 yılında, bugün iki Michelin yıldızına sahip olan Il Pagliaccio’yu açıyor. Şef’in mutfağını tanımlamak gerekirse; temel olarak geleneksel Fransız tekniklerini kullanarak, Asya’daki tecrübelerinin oryantal etkilerini yemeklerine yansıtıyor ve bunları İtalyan köklerinden gelen tatlarla harmanlıyor, diyebiliriz. En sevdiği Türk mutfağı lezzetleri kokoreç, baklava ve börek.

Haberin Devamı

Anthony Genovese’nin imza menüsüyle ilginç bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Sanki onun hayat hikâyesinin ve deneyimlerinin bir bütünü. Tattıklarım arasında midye suyu, siyah mercimekli Chawanmushi lezzetiyle büyülüyor. Japonya’dan getirtilen sarı domates menüde özel bir yere sahip. Karidesli noodle da çok keyifli; en incesi kullanılıyor, içinde fıstık var, suyunda da Hindistan cevizi sütlü patates köpüğü bulunuyor. Şef, Uzak Doğu baharatlarını İtalyan ve Fransız mutfağında başarıyla kullanmış.

“Muhteşem mutfak deneyimi”

be Premium’un executive şefi ve sektörün duayen ismi Veli Bayraktar, “Muhteşem Mutfak Deneyimi” (Glorious Culinary Experience) başlığı altında pek çok ulusal ve uluslararası projelerde imzası olan Sözen Organizasyon’un katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikle ilgili “dünyada örneği olmayan ve birçok açıdan da zor bir uygulama” diyor. Gerçekten bu şeflerin kendi restoranlarına gitmek isterseniz aylarca süren bir rezervasyon listesine kaydolmanız gerekiyor. Ödeyeceğiniz ücret ise çok daha fazla. Anthony Genovese’den önce 2 Michelin yıldızlı Paco Roncero ile bir yıldız sahibi Anatoly Kazakov’u lezzetseverlerle buluşturan be Premium, üç yıldızlı Thomas Bühner ve bir yıldızlı şef Yoji Tokuyoshi ile yolculuğuna devam ediyor.

Haberin Devamı

Michelinli şeflerin Bodrum’u

Michelinli şeflerin Bodrum’u

Bodrum’un ilk Japon restoranı Minami

Bodrum’un ilk ve tek Japon restoranı Minami, iddialı suşi menüsüyle Uzak Doğu lezzetlerine meraklı olanların müdavimi oldukları bir mekân. Bodrum’un Gündoğan Koyu’nda, Mivara Luxury Resort içinde bu yıl açılan Minami sadece menüsü değil, duyulara hitabıyla da etkileyici bir işletme. Otelin Genel Müdürü Mete Üsküdarlı Minami’nin açılışından bu yana büyük ilgi gördüklerini söylüyor. Restoran şefi yurt dışında başarılı işletmelerde suşi şefliği yapan Evren Kıraman, Japon mutfağının hem klasik hem de yenilikçi tatlarını menüsünde bulunduruyor. Özgün malzemeler; deniz yosunu, pirinç, tempura hamuru, soslar, bazı tropikal sebze ve meyveler yurt dışından getiriliyor. Menüde 50’ye yakın farklı tat sunuluyor. Minami’nin maki menüsünde ise 11 farklı çeşit bulunuyor. Tamanegi soslu kaburga kemiği, jalepeno soslu ızgara levrek, ponzu tereyağı ile kavrulmuş ıstakoz gibi imza lezzetler en çok tercih edilenlerden.  Üzerinde siyah susamla buharda pişmiş piliç, yeşil soğanla jumbo boy ızgara karides, acı ve susam soslu bonfile kesinlikle tavsiyem. Mochi ve yuzu cheesecake tatlı olarak yemeği taçlandırıyor.

Bir Bodrum sürprizi Amanni

Beni en fazla şaşırtan gündüzleri beach restoran akşamları da Akdeniz esintileri taşıyan menüsüyle Amanni oldu. Mivara Otel’in executive Şefi Koray Kibar, özgün ve çok başarılı bir menü oluşturmuş. Dört peynirli pizzasını İtalya’da bile yemedim desem inanın doğru. Sıfır numara un ve sosta kullanılan konserve domates İtalya’dan geliyor. Mozzarella, rokfor, çedar ve parmesanın muhteşem uyumu çok etkileyici. Yine Arancini mutlaka denenmeli. Ege otlu, el yapımı ravioli ve 12 saat ağır ateşte pişen kuzu konfitin nefes kesici bir lezzet olduğunu belirtmeliyim.

Michelinli şeflerin Bodrum’u