Zeynep Kakınç

Zeynep Kakınç

kakinczeynep@gmail.com

Tüm Yazıları

İstanbul’un kalbi Tarihi Yarımada’da gezilecek, görülecek ve geçmişin o büyülü atmosferini hissedecek çok yer var. Doğu Roma’dan Bizans’a, Osmanlı’dan günümüze pek çok kültürü yansıtan bu bölge, yeme içme konusundaki çeşitliliğini son birkaç yıldır yeni lezzet duraklarıyla hem daha zenginleştirdi hem de gastronomi çıtasını yukarılara taşıdı. Yarımada’nın tarihi sokakları arasında keyifli bir lezzet turuna çıktım.

Yeme içmede de iddialı

Ocak’ta pişenler: Ocak, zengin yemek hikâyelerimizi mutfağına taşıyan bir işletme. Burası, Sirkeci’de bir zamanlar Osmanlı Tekel İdare binası olarak hizmet veren Regie Ottoman Oteli girişinde yer alıyor. Tuğla duvarları her köşesi ince detaylarla zenginleştirilmiş dekorasyonuyla sizi daha girişte etkisi altına alıyor.

Haberin Devamı

Sultanahmet’in Avlu’su: Four Seasons Hotel Sultanahmet’in içindeki Avlu restoranın Baş Şefi Özgür Üstün, menüsünde bölgesel lezzetlere olan tutkusunu ön plana çıkarıyor. Hazırladığı tabaklar da bir sanat eseri gibi gözlere ziyafet çekiyor.

Tarihi handa mola: Eski adıyla Tahmis ya da Hasırcılar Han olarak da bilinen Beta Yeni Han’da siyah çaydan beyaz çaya, oolong çayından, rooibos çayına kadar geniş bir yelpazede 75’in üzerinde çay çeşidi güzel bir molanın bahanesi.

Türk kahvesiyle keyif: Kuru kahveci Mehmet Efendi ya da Nuri Toplar da Tarihi Yarımada’nın Türk kahvesi için ilk tercih edilen yerleri.

Azerbaycan mutfağı: Sultanahmet’te Ajwa Otel’in çatı katında yer alan Zeferan Restoran’ın menüsü Azerbaycan mutfağı ağırlıklı. Deniz manzarası ve amber aydınlatmalarıyla öne çıkıyor.

Tarihi hamamda lokanta:

Tarihi Cağaloğlu Hamamı’nın 300 yıllık tarihi atmosferi içinde yer alan Lokanta 1741, İstanbul’un en etkileyici işletmelerinden. Hamamın kuruluş tarihi olan 1741, lokantaya adını da veriyor.

7 Mila’dan 7 tepeye: 7 Mila, İstanbul’un yeni yüzlerinden. Sultanahmet’te İnnova Otel’in en üst katında deniz manzarasıyla Mezopotamya mutfağının  lezzetlerini buluşturuyor.

Tarihin tanığı: Orient Express, Tarihi Yarımada’nın oldukça eskilerinden. 1995 yılında Gar Lokantası’nın işletmeciliğini Alaattin Seyhan üstlenmiş. Adı Orient Express Restaurant olarak değişmiş. Konsept ise Türk-Osmanlı mutfağı. Menüde kuzu tandır ve beğendili kebap öne çıkan ana yemekler.