Geri Dön

Ağızlara layık yılbaşı lezzetleri

Bu yılbaşı sofrasında değişik tariflere ihtiyacınız varsa ...

Ağızlara layık yılbaşı lezzetleri

Bu yılbaşı sofrasında değişik tariflere ihtiyacınız varsa, Conrad İstanbul’un ‘Surf and Turf’ yemeği tam size göre. Malzemelerin çeşitliliği gözünüzü korkutmasın, pişirmesi uzun sürmüyor...

Haberin Devamı

Conrad İstanbul’dan executive şef Alexis Atlamazoğlu, yılbaşında evde lezzetli yemekler pişirerek misafirlerini ağırlamaya hazırlananlara tarifler verdi:

Surf & Turf

Malzemeler (2 kişilik):

* 2 adet 180 gr. dana bonfile (temizlenmiş)
* 2 adet jumbo karides (baş ve kuyruk kısmı üzerinde, temizlenmiş)
* 2 diş sarımsak
* 60 ml. zeytinyağı
* 1 adet yeşil mini kabak
* 1 adet sarı mini kabak
* 1 adet mini patlıcan
* 1 adet mini havuç
* 4 adet kuşkonmaz
* 4 adet arpacık soğanı
* 2 büyük patates
* 1 adet pancar
* 20 ml. balzamik sirke
* 10 ml. limon suyu
* 1 dal tarhun otu
* 10 ml. krema
* 1 dal defne yaprağı
* 5 gr. muskat
* 5 gr. taze zencefil
* 10 ml. elma sirkesi
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 50 gr. demi glace sos
* 100 gr. tereyağı
* 1 paket mikro yeşillik
* 10 gr. tuz l 5 gr. toz biber

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Dana bonfileden kestiğimiz irice parçayı; zeytinyağı, kaya tuzu, beyaz biber ve taze baharatlarla marine edip, kömür ızgarada pişirin. Karidesleri; sarımsak, zeytinyağı, tuz, biberle lezzetlendirilip suyunu salmaması için, daha önceden 10 dakika, 280 derecede ısıtılan fırında 4-5 dakika pişirin. İsteğe göre daha fazla pişirilebilir. Kabuklu pişerse suları içinde kalacağından daha lezzetli olur. Mini sebzeleri; zeytinyağı, tuz ve biber ekleyip ızgara yaptıktan sonra balzamik sirkeyle karıştırın.

Zencefilli patates püresi: Patatesleri iyice yıkayın. Kabuklarıyla suya atıp, tuz ve defne yaprağıyla kaynatın. Patatesler yumuşayınca ayıklayın. Tuz, tereyağı, biraz krema, biber ekleyin. Karışımı mikserden geçirin. İçine muskat ve taze zencefil rendeleyin.

Bearnez sos: Elma sirkesi, arpacık soğan, tane karabiber ve defne yaprağını bir tavada kaynatın. Sonra da süzün. Bir kabın içine yumurta sarısı, biraz limon suyu, bir tatlı kaşığı su koyun. Benmari usulü ısıtılıp çırparak, içine erimiş tereyağı yedirin. Sosa homojen bir kıvam aldıktan sonra tuz ve çok ince doğranmış tarhun otu ekleyin. Mikro yeşillikleri kesin ve malzemeleri arzuya göre birleştirip servis edin.

Haberin Devamı

Kestaneli Cappucinolu parfe (Fındık, bademli krokan ve kabak tatlısıyla)

Malzemeler (2-5 kişilik):

* 150 gr. çırpılmış krema (krem şanti)
* 200 gr. Türk kahvesi
* 400 gr. beyaz çikolata (eritilmiş)
* 40 gr. jelatin toz
* 100 gr. kestane
* Badem, fındık ve krokan

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri, elle yoğurarak birbirlerine karıştırın. Karışımı kalıplara yerleştirin. Arasına kestane püresi ya da bütün kestane koyun. Sonra kalıpları dondurucuya koyun. Servise yakın, derin dondurucudan çıkarıp istediğiniz bir sosla servis edin. Badem, fındık ve şekerden krokanı tavada ısıtın. Soğuduktan sonra kırıp tatlının içine koyun ya da dışına dekor olarak kullanın.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber