Son dakika tat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tat haber sayfamızda...
45 yıllık ustadan kaymak tarifi! 1 çay kaşığı ekleyin, damakta ipek gibi yayılacakKahvaltı sofralarının olmazsa olmazı kaymak, krem gibi tadıyla gönüllere taht kuran bir yiyecektir. Balın, reçelin veya taze ekmeğin üzerine eklenen bu lezzet, yıllardır mutfaklarda özel bir yere sahip. Ancak her kaymağın hazırlanışı ve püf noktaları farklı olabilir. Peki, mükemmel bir kaymağın sırrı nedir?
Ne karbonat ne de kimyon! Kuru fasulyede gazdan eser bırakmayan teknik buymuşKuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Ancak lezzetinin yanında getirdiği mide şişkinliği ve gaz sorunları nedeniyle birçok kişi bu nefis yemeği tüketirken tereddüt yaşıyor. Gaz yapma etkisini azaltmak için çoğu zaman karbonat veya kimyon gibi katkılar tercih edilse de, aslında çok daha etkili ve doğal bir yöntem var. İşte kuru fasulyeyi hem daha sağlıklı hem de daha sindirilebilir hale getiren bu şaşırtıcı teknik...
Ispanak pişirirken göz ardı edilen hatalar! Tüm besin değerini yok ediyorIspanak, demir, folik asit, A, C ve K vitaminleri gibi birçok değerli besin öğesiyle dolu, sağlık açısından oldukça faydalı bir sebzedir. Ancak yanlış pişirme yöntemleri, bu besin değerlerinin büyük kısmını yok ederek ıspanağın faydalarını neredeyse sıfırlayabiliyor. Özellikle demir emilimi açısından hassas olan bu yeşil yapraklı sebzeyi pişirirken yapılan bazı yaygın hatalar, sıkça göz ardı ediliyor.
Domatesi, biberi şipşak kurutuyor! Güneş olmasa da olur, kışın 'oh be' dedirtiyorKurutulmuş domates ve biber, yemeklere eşsiz bir tat katar, salatalardan çorbalara, soslardan kahvaltılıklara kadar geniş bir kullanım alanına sahip. Ancak kurutma yöntemleri, özellikle güneş altında kurutma, zaman alıcı ve hava koşullarına bağımlı olabilir. Bu iki yöntemi kullanarak domates ve biberleri hızlı bir şekilde kurutabilirsiniz.
'Bulgur pilavım tatsız tuzsuz!' diyorsanız bir kaşık ekleyin! Aroması lezzetini ikiye katlıyorSağlıklı ve doyurucu olmasıyla sofraların vazgeçilmezi olan bulgur pilavı, bazen beklenen tadı vermez. "Pilavım neden tatsız oldu?" diye düşünenlerdenseniz, sorun kullanılan malzemelerin dengesinde veya pişirme tekniğinde olabilir. Ancak endişelenmeyin, bu lezzet eksikliğini doğal bir malzemeyle kolayca çözebilirsiniz.
1 bardak içince mideyi hafifletiyor! Mucize tarifin sırrı zencefilde saklıDüzenli olarak probiyotik gıdalar yeseniz ve bağırsak sağlığına uygun alışkanlıklar edinseniz bile, ara sıra mide bulantısı yaşamanız normaldir. Neyse ki böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini birazdan öğreneceksiniz! Daha detaylı bilgi için okumaya devam edin.
Hileli kaşar peyniri anlamanın yöntemleri! Renk tuzağına düşmeyinSon dönemde artan gıda sahteciliği, tüketicilerin güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Özellikle kaşar peyniri gibi sık tüketilen ürünlerde yapılan hileler dikkat çekiyor. Raflarda ve pazar tezgahlarında yerini alan bazı kaşar peynirleri, gerçekte süt ve doğal maya yerine nişasta, bitkisel yağ ve kimyasal katkılarla üretiliyor. Peki, bu hileli ürünleri nasıl ayırt edebiliriz?
Çay acı olduysa çözümü çok basit! 1 tanesi acısını almaya yetiyorÇay, Türk kültüründe vazgeçilmez bir içecektir. Ancak bazen demlenen çayın acı bir tat bırakması keyifli bir içim deneyimini gölgeleyebilir. Bu durumun en yaygın sebepleri arasında çayın fazla demlenmesi, bayat çay kullanımı, suyun kalitesi ya da demliğin temiz olmaması yer alır. Özellikle uzun süre sıcak suyla temas eden çay yaprakları, içindeki tanen maddesini fazlaca salar ve bu da acılaşmaya neden olur.
Alaçatı’da ‘Toprak, Zaman ve Tat’ buluşmasıBu yıl 14’üncüsü “Toprak, Zaman ve Tat” teması ve “Kaya Koruğu” konseptiyle düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, kortej yürüyüşüyle renkli görüntülere sahne oldu.
Yazın ferahlamak için kıştan saklayın! Buzluk yetiyor, altın değerinde limonata tarifiYaz aylarının serinletici içeceği limonata, ferahlatıcı tadıyla her sofrada kendine yer bulur. Taze portakalların mevsimi daha sınırlıdır ve yazın en güzel limonatalarını hazırlamak için portakalları doğru şekilde saklamak büyük önem taşır. Peki, yaz limonatası için portakallar nasıl dondurulur? Nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Sahte zeytinyağını anlamanın en kolay yolu buymuş! Ne koku ne tat, hemen anlaşılıyormuşSon yıllarda zeytinyağına olan ilginin artmasıyla birlikte piyasada sahte ürünlerin sayısı da hızla çoğaldı. Tüketiciler kaliteli ve sağlıklı zeytinyağına ulaşmak isterken, bazı kötü niyetli üreticiler daha ucuz yağları zeytinyağı diye piyasaya sürerek hem halk sağlığını tehdit ediyor hem de gerçek üreticileri zor durumda bırakıyor. Peki sahte zeytinyağını anlamanın en kolay ve doğal yolu nedir?
Asla şekerlenmeyen reçelin püf noktası! Tencereye 2-3 damla eklemek yeterliEvde yapılan reçellerin lezzeti ve doğallığı tartışılmaz. Ancak çoğu zaman birkaç hafta ya da ay içinde reçelin üstünde beyaz şeker kristalleri oluşur, yani reçel “şekerlenir”. Bu hem görünümünü bozar hem de tadında istenmeyen bir sertlik yaratır. Oysa bu yaygın sorun, tamamen doğal yöntemlerle kolayca önlenebilir.
Buzdolabına girdiklerinde zehir saçıyorlar! Asla buzdolabına koymamanız gereken besinlerBuzdolabı, gıdaları taze tutmak ve bozulmalarını geciktirmek için en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Ancak her gıdanın buzdolabında saklanması gerektiği düşüncesi oldukça yaygın olsa da, bu her zaman doğru değildir. Bazı besinler buzdolabında muhafaza edildiğinde yalnızca besin değerlerini kaybetmekle kalmaz, aynı zamanda sağlığa zararlı maddeler de üretebilir. İşte buzdolabına konulduğunda zehir saçan, uzak durulması gereken o besinler!
648 kişi dönerden zehirlenmişti! İşletmenin ortağından şok savunmaKocaeli’deki gıda zehirlenmesi geçiren 648 kişinin tavuk döner yediği işletmenin tutuklanan sahiplerinin ifadesine ulaşıldı. Şüphelilerden K.Y. (36) "Zehirlenme vakalarının neden meydana geldiğini bilmiyorum" derken, E.T.’nin (35) ise "Uzun yıllardır sektördeyim. Benim sosum, bu sektöre farklı bir lezzet getirmiştir" dediği öğrenildi.
Yeşilin her tonu: Alaçatı ot festivaliÇeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, bu yıl 17-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali’nin detaylarını anlattı.
Kebapçıların sırrıymış! Bulgur pilavının lezzetini ikiye katlıyorBulgur pilavı, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Özellikle kebapçıların menüsünde sıkça yer alan bu eşsiz tat, bazı püf noktaları sayesinde adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. Peki, ustaların gizli dokunuşlarıyla yapılan bulgur pilavı neden bu kadar farklı ve lezzetli oluyor? İşte kebapçıların sırrı ve evde uygulayabileceğiniz yöntemler…
Kolanın asidi hiç kaçmayacak! Şişeyi böyle yatırmayın, bölmek en iyisiSıcak bir yaz günü buz gibi bir kola açıyorsunuz, ilk yudumda o harika ferahlığı hissediyorsunuz. Ama birkaç saat sonra aynı kolayı içmeye kalktığınızda fark ediyorsunuz ki gazı kaçmış, tadı da bir garip olmuş. Asit problemi yaşamamak için derlediğimiz tüyoları mutlaka uygulayın.
Bir ayda 61.841 paket satıldı! Ata tohumlarına büyük ilgiTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 Mart’tan itibaren Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satışa sunulan tescilli ata tohumlarına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini, geçen süre içinde 61 bin 841 paketin satıldığını bildirdi.
Dünya’ya ‘zayıf’ dönüşUluslararası Uzay İstasyonu’nda 9 ay mahsur kaldıktan sonra Dünya’ya dönen 2 astronotun zayıflığı ve halsizliği dikkati çekti. Çünkü yerçekimi eksikliği insan sağlığına zararlar veriyor.
Köz tadı ağzınızı saracak! 1 diş sarımsak, 1 dal kekik: Domates çorbasının sırrıSoğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak lezzetli ve sağlıklı bir başlangıç arıyorsanız haberimizin size yardımı dokunacaktır. Köz domates çorbası bu arayış için harika bir seçenektir. Klasik tarifin ötesine geçerek, köz tadıyla, adeta bir lezzet şölenine davet eden köz domates çorbasının yapımı oldukça kolay. İşte, damaklarda enfes bir tat bırakacak közde domates çorbasının adım adım tarifi!
2 damlasıyla havuç kıtır kıtır olsun! Kararmıyor, sebzelikte tazecik kalıyorHem sağlıklı hem de lezzetli olan havuçlar, çiğ tüketildiğinde kıtır kıtır bir tat sunarken, yemeklerde de harika bir aroma katar. Ancak havuçları doğradıktan sonra bir süre beklettiğinizde karardıklarını fark edebilirsiniz. Peki, bu kararmayı önlemenin en etkili yolu nedir?
Tat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.