Son dakika Lezzet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lezzet haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.820 lezzet haberi bulunmuştur.
Kırmızı etin lezzetini katlayan marine tüyosu! Restoran usulü tarif: Limon, yoğurt, sodaUzaktan ne kadar kolay ve pratik görünse de kırmızı et pişirmek aslında çok ince detaylı bir işlemdir. Herkes etinin sulu, yumuşacık ve damakta iz bırakan bir lezzete sahip olmasını ister. Ancak bu sonucu elde etmek için sadece kaliteli bir et seçmek yetmez. Doğru teknikler çok önemlidir. İşte kırmızı ete lezzet katan püf noktaları.
Kahvaltıda tabak sıyırtan menemen tarifi! Ekmek banmaya doyamayacaksınızTürk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan menemen, kahvaltı sofralarının adeta yıldızıdır. Domatesin sulu ve taze aroması biberle birleştiğinde harika bir lezzet ortaya çıkar. Peki, tam kıvamında, ağız sulandıran bir menemen nasıl yapılır?
Kekin puf puf kabarmasını sağlıyor! Ne karbonat ne de kabartma tozuEvde kek yaparken en çok istenen şeylerden biri, kekin fırında güzelce kabarması ve içinin yumuşacık olmasıdır. Pek çok kişi bu kabarmayı sağlamak için karbonat ya da kabartma tozu gibi hazır ürünlere başvurur. Ancak hem doğal beslenmek isteyenler hem de katkı maddelerinden uzak durmak isteyenler için farklı çözümler de mümkündür. Üstelik bu doğal yöntemle hazırlanan kekler, lezzet açısından da oldukça iddialı.
İncir reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken püf nokta! Tam kıvamında oluyor, şekerlenmiyorİncirin en olgun ve lezzetli haline kavuştuğu yaz aylarında reçel yapmak, sofralara nostaljik ve tatlı bir dokunuş katmanın en güzel yollarından biridir. Ancak incir reçelinin kıvamını tutturmak, şekerlenmesini önlemek ve aromasını korumak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Doğal yöntemlerle hazırlanan bu reçel, katkı maddesi olmadan uzun süre dayanabilir ve tam kararında lezzet sunar.
Gaz ve şişkinlik derdine son! Kuru fasulyenin gazını alan yöntemYemek sonrası mideye oturan ağırlık, karında şişkinlik ve bitmeyen gaz problemi… Özellikle kuru fasulye yedikten sonra bu belirtileri yaşıyorsanız yalnız değilsiniz. Pek çok kişi, lezzetine hayran olduğu bu geleneksel yemeği sırf bu yüzden tüketmekten kaçınıyor. Oysa fasulyenin gaz yapıcı etkisi, basit ama etkili doğal yöntemlerle kolayca ortadan kaldırılabiliyor. Üstelik ne lezzetten ne de besin değerinden ödün vermeden!
Ne soda ne kabartma tozu! Bu sosla içi yumuşak dışı kıtır oluyor, çıtır börek tarifiKahvaltı sofralarınıza lezzet ve pratiklik katmak isteyenler için harika bir haberimiz var! Artık çıtır çıtır, altın sarısı börekler hazırlamak için saatlerce hamur yoğurmanıza, kat kat açıp bekletmenize gerek yok. İşte, hamur derdi olmadan, sadece 10 dakikada hazırlanabilen çıtır börek tarifi.
Turşunun raf ömrünü uzatan malzeme! Kış boyunca erimiyor, ekşimiyorKış sofralarının vazgeçilmezi olan turşular, doğru yöntemler uygulanmadığında kısa sürede yumuşayıp bozulabiliyor. Ancak bazı doğal malzemeler sayesinde turşuların hem kıvamı korunuyor hem de aylarca taptaze kalmaları sağlanıyor. Özellikle uzun süre dayanması gereken kışlık turşularda doğru malzeme tercihi büyük önem taşıyor. Sirke, limon tuzu ve kaya tuzu gibi klasik koruyucuların yanı sıra pek bilinmeyen bazı doğal destekler de turşunun raf ömrünü ciddi ölçüde artırabiliyor.
Ne salatalık ne biber! Bu turşu çerez gibi gidiyor, yiyen tadını unutmuyorManisa’nın bereketli topraklarında, bağcılığın kalbi Sarıgöl’de, yepyeni bir lezzet hazırlandı. Pekmez, sirke, kuru üzüm, yaş üzüm ve salamura yaprak gibi geleneksel ürünlerin yanı sıra, bu kez alışılmadık bir yenilikle karşımıza çıkıyor. Mevlana (Parmak) üzümünden üretilen üzüm turşusu, damakları şenlendirecek.
Fast food restoranlarının lezzet sırrı! Ekmeğini evde hazırlayın, yumuşacıkHamburger ekmeği, fast food restoranlarının o eşsiz lezzetini evde yakalamak isteyenler için önemli bir detaydır. Yumuşacık, hafif tatlı ve ince kabuklu bir hamburger ekmeği yapmak, birkaç önemli püf noktasına dikkat etmekle mümkün.
Süt endüstrisinin yenİ nesİl yüzü“Milk Academy olarak sadece süt ürünleri üretmiyoruz, yurtiçinde ve yurtdışında tercih edilen bir Türk markası olmak adına ‘akademi’ mantığıyla ilerliyoruz.”
Renkli rafların görünmeyen tehlikesi: Katkı maddeleriRaflar renkli, içerikler karmaşık. Her ‘renkli’ ürün mutluluk getirmeyebilir; bazıları sağlığınızdan götürebilir. Yaz aylarında özellikle çocukları hedef alan katkı maddeleri, alerjiden dikkat bozukluğuna kadar birçok sağlık sorunuyla ilişkilendiriliyor.
İç harcı böyle yapanın dolması olay oluyor! Kavurup ekleyin, parmak yedirten tarifSevilen yemekler arasında yer alan dolma, her sofrada kendine özel bir yer bulur. Yaprak sarmasından biber dolmasına kadar pek çok çeşitte ve alternatifte hazırlanabilir. Ancak dolmanın lezzetini belirleyen bazı püf noktalar vardır. Birçok kişi dolmanın iç harcını hazırlarken soğanın nasıl pişirilmesi gerektiğini konuşuyor. İşte en lezzetli yolu.
Tapu müdürü: İçimdeki okuma aşkıyla 8 üniversite bitirdimBayburt'ta tapu müdürü olarak görev yapan 36 yaşındaki Recep Karaaslan, genç yaşta 8 üniversite bitirdi, 9 şiir kitabı yazdı. Bayburt'un tarihi yapısından ve doğal güzelliklerinden etkilendiğini kaydeden Karaaslan, son şiir kitabını yazarken Çoruh Nehri'nden ve Bayburt Kalesi'nden ilham aldığını söyledi.
Hep aynı hatayı yapıyoruz! Ahududu böyle yıkanır: Nazikçe daldırın, gerisi kolayAhududu, yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden biridir. Ancak bu kırmızı meyveleri doğru şekilde tüketmek için bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle ahududu yıkama konusunda yapılan yaygın hatalar, bu meyvenin hem lezzetini hem de yapısını olumsuz etkileyebilir.
İzmir bombasını akışkan yapan formül! Harcı böyle hazırlayan yaşadı, ağızda eriyorİzmir’in adeta bir lezzet ikonu haline gelen tatlısı İzmir bombası, çıtır dış yüzeyi ve ağızda eriyen akışkan iç dolgusuyla gönülleri fethediyor. İzmir bombasının akışkan iç harcının nasıl hazırlanacağından, hamurunun inceliklerine ve kusursuz bir tatlı için dikkat edilmesi gereken tüm detayları derledik.
Bir yudumu anında serinletiyor! 2 malzemeli antioksidan ve kolajen bombasıÖzellikle yaz aylarında hem serinlemek hem de lezzetli bir içecek arayışındaysanız yalnızca 2 malzemeyle harika bir karışım elde edebilirsiniz. Bu iki malzeme hem lezzet şöleni hissi verecek hem de sizi dakikalar içinde serinletecek. Bu sihirli tarif için okumaya devam edin.
Mutfakta israfa son! Soğan uzunca süre çürümüyor ve sulanmıyorMutfaklarımız, lezzetli yemeklerin kalbi olmasının yanı sıra, maalesef zaman zaman gıda israfının da merkezi olabiliyor. Özellikle çabuk bozulabilen sebzeler, dikkatli saklanmadığında kısa sürede çürüyebiliyor veya sulanabiliyor. Bu durumun en sık yaşandığı sebzelerden biri de, mutfaklarımızın vazgeçilmezi soğandır. İşte soğanları uzun süre taze tutmanın ve çürümesini engellemenin doğal ve pratik yolları.
Türk kahvesi köpük köpük oluyor! Sırrı pişirme tekniğinde saklıTürk kahvesi, sadece bir içecekten öte, köklü bir geleneğin ve misafirperverliğin sembolüdür. Bol köpüklü, ağızda eşsiz bir tat bırakan Türk kahvesi deneyimi, pek çok kişi için gerçek bir keyif kaynağıdır. Ancak o bol köpüğün sırrı, genellikle doğru pişirme tekniklerinde saklıdır.
Şeker yok, çikolatası çok! Sürerken ekmeğin üzerinde kayacak, 8 dakikada hazırKahvaltı sofralarınızda hem doğal hem de tatlı bir seçenek arıyorsanız, aradığınız lezzet haberimizde. Şekersiz sürülebilir çikolata kreması tarifi, sağlıklı yaşamı benimseyenler ve rafine şekerden uzak durmak isteyenler için ideal bir alternatif sunar. Kahvaltılık çikolata keyfini, katkı maddeleri ve ilave şeker olmadan da yaşamak mümkün! Peki ama nasıl?
Metabolizmayı motor gibi çalıştırıyor! Cayır cayır yağ yakan bitki çayıSağlıklı bir şekilde kilo vermek ve metabolizmayı hızlandırmak, çoğu kişinin hedeflediği bir durumdur. Ancak, bu süreci hızlandıran bazı doğal yöntemler, başarıya ulaşmanıza yardımcı olabilir. İşte, metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakımını artıran ve vücudunuzu aktif tutan mucizevi bir bitki çayı. Bu çay, içerdiği doğal bileşenler sayesinde cayır cayır yağ yakmanıza yardımcı olur ve vücudunuzun yağları hızlı bir şekilde yakmasını sağlar.
Van Kültür Yolu Festivali başlıyorTürkiye Kültür Yolu Festivali, 2025 takviminin 8. durağında Van’a ikinci kez konuk oluyor. 12–20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Van Kültür Yolu Festivali, bu yıl bir kez daha şehri kültür ve sanatla buluşturacak; üstelik bu kez dünya sanat tarihine damgasını vurmuş bir isimle: Pablo Picasso.
Sivrisinekleri uzak tutan formül! Kokusunu aldıkları gibi kaçıyorlarYaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak havalar ve uzun akşamlar ne kadar keyifli olsa da, beraberinde getirdiği tek sorun sivrisinekler olabilir. Bu küçük ama rahatsız edici canlılar, kaşıntılı ısırıkları ve vızıltılarıyla huzurunuzu kaçırabilir. Kimyasal bazlı sinek kovuculara başvurmak yerine, doğanın bize sunduğu mucizelerle bu istilacılardan kurtulmak mümkün. İşte, sivrisineklerin adeta kokusunu alır almaz kaçmalarını sağlayan doğal ve etkili yöntemler!
Turşu yumuşuyorsa çözümü çok basit! Kütür kütür oluyor, erimiyorEv yapımı turşular, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak bazen turşular, beklenenden fazla yumuşar ve istenilen kıtırlığını kaybeder. Bu durum, hem lezzet hem de doku açısından istenmeyen bir sonuca yol açar. Peki, turşu neden yumuşar ve bu sorunun çözümü nasıl yapılır? İşte, evde turşu yaparken karşılaşılan bu yaygın sorunu çözebileceğiniz basit ve doğal yöntemler.
Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.