Lezzet

Lezzet

Son dakika Lezzet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lezzet haber sayfamızda...

Lezzet

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.779 lezzet haberi bulunmuştur.
Evde şipşak dondurma tarifi! En iyisi süzmeyle olur, kavunlusu lezzet şöleni yaşatır
Evde şipşak dondurma tarifi! En iyisi süzmeyle olur, kavunlusu lezzet şöleni yaşatırYaz mevsiminin en güzel hediyelerinden biri olan kavun, hem ferahlatıcı hem de vitamin dolu yapısıyla sofralarımızın yıldızı. A ve C vitamini açısından zengin, su oranı yüksek bu meyve, sindirimi desteklerken cildi nemlendirme konusunda da oldukça başarılı. İşte karşınızda, evde kolayca hazırlayabileceğiniz dondurma tarifi.
30.06.2025Püf Noktası
Herkes aynı hatayı yapıyor! Rengi kararmadan tam kıvamında aşurenin püf noktası
Herkes aynı hatayı yapıyor! Rengi kararmadan tam kıvamında aşurenin püf noktasıAşure, sadece bir tatlıdan ibaret değil; aynı zamanda paylaşmanın, bereketin ve geçmişten bugüne taşınan kültürel mirasın bir simgesidir. İçeriğindeki bol tahıl ve kuru meyve çeşitliliğiyle her kaşığında başka bir hikâye gizlidir. Ancak mutfakta yapılan bazı yaygın hatalar, bu geleneksel lezzetin hem rengini bozuyor hem de kıvamını etkiliyor. Oysa birkaç doğal püf noktasıyla rengi kararmaz, kıvamı da tam olması gerektiği gibi olur.
30.06.2025Bilgi Rehberi
Dede mesleği deyip kolları sıvadı! 40 derecelik sıcakta kar satıyor: Bardağı 100 lira
Dede mesleği deyip kolları sıvadı! 40 derecelik sıcakta kar satıyor: Bardağı 100 liraAntalya'da 2500-3000 rakımlı yaylalardan bin bir zahmetle testereyle kesilip toplanan karlar, yaz aylarında serinlemek isteyenler için şurup haline getirilip semt pazarlarında satılıyor. 40 derece sıcakta yiyenleri serinletiyor.
30.06.2025Gündem
Tatilcilere lezzet notları
Tatilcilere lezzet notlarıYol sadece kilometre değil, bazen damağınızda bir baharat, bazen bir yoğurt kâsesinde saklı dinginliktir. Buyurun, tatil yolunda sofra kuruyoruz.
29.06.2025Ekonomi
Gastronomi turizmi zamanı
Gastronomi turizmi zamanıTatil rotaları oluşturulurken yeni lezzetler keşfetmek, yeni tatlarla tanışmak öncelikli tercih haline geliyor.
29.06.2025Ekonomi
‘Kendi fincanımı kendim yaparım’
‘Kendi fincanımı kendim yaparım’Kimileri için bu uğraş bir terapi, kimileri için yeni bir sosyal alan, kimileri içinse gündelik hayatta kullandığı objeye anlam katma yolu... Peki seramik atölye ve workshoplarına bu yoğun ilginin ardında ne var?
29.06.2025Kültür Sanat
Mutfakta Asya rüzgârı
Mutfakta Asya rüzgârıY ve Z kuşağının artan talebi; Asya mutfağını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızlı büyütüyor. Bu ilgi, aynı zamanda Asya mutfağına özgü ürünlerin ulaşılabilirliğini artırıyor; karşılıklı turizm hareketini besliyor.
29.06.2025Gündem
Yaz aylarına özel ‘kilo kontrolü’ önerileri! Dengeli beslenme, bol su ve hareket
Yaz aylarına özel ‘kilo kontrolü’ önerileri! Dengeli beslenme, bol su ve hareketKüçük değişimlerle hem sağlıklı hem de formda kalmak mümkün. Yaz aylarında artan sıcaklık ve nem, metabolizmayı yavaşlatırken vücuttaki su ve mineral kaybını da hızlandırıyor. Uzmanlara göre bu dönemde kilo kontrolü için dengeli ve hafif öğünler tercih edilmeli, su tüketimi ihmal edilmemeli ve açık hava egzersizleriyle hareketlilik sürdürülmeli.
29.06.2025Pazar
Ekşiyen yoğurdu çöpe dökmeyin! Nişastası ekşiliğini azaltıyor
Ekşiyen yoğurdu çöpe dökmeyin! Nişastası ekşiliğini azaltıyorYoğurt, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak bu doğal ürün, kısa sürede ekşimeye başlayabiliyor. Pek çok kişi bu durumda yoğurdu çöpe atma yolunu seçse de, aslında bu hafif ekşilik bazı doğal yöntemlerle azaltılabiliyor. Özellikle evde bulunan birkaç basit malzeme, yoğurdun ekşi tadını yumuşatmada oldukça etkili.
27.06.2025Bilgi Rehberi
Daha iyi İzmir köfte yok! Domatesleri dizmeden dökün, bu tarifi denemeyen bin pişman
Daha iyi İzmir köfte yok! Domatesleri dizmeden dökün, bu tarifi denemeyen bin pişmanİzmir köfte, patatesi, biberi ve domatesiyle tam bir lezzet şöleni sunabilir. Ancak bu lezzeti yakalamak için bazı püf noktalarını atlamamak gerekiyor. İşte soğanıyla, maydanozuyla, yumurtasıyla İzmir köfte tarifi ve tüm püf noktaları!
26.06.2025Püf Noktası
Salata 1 gün önceden yapılır mı? Türüne göre değişiyor, sos tuz kadar etkili
Salata 1 gün önceden yapılır mı? Türüne göre değişiyor, sos tuz kadar etkiliSalatalar, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de renkli bir seçenek sunan salatalar, hazırlanma zamanına göre tazeliklerini koruyabilir ya da kaybedebilir. Peki bu durumda salatalar bir gün önceden yapılır mı?
25.06.2025Püf Noktası
Köylülerin uyguladığı taktik! Ekşimeyen biber salçasının püf noktası
Köylülerin uyguladığı taktik! Ekşimeyen biber salçasının püf noktasıBiber salçası, mutfağın en kıymetli yardımcılarından biri olarak sofralarımıza lezzet katıyor. Ancak evde hazırlanan salçaların zamanla ekşimesi ya da bozulması, pek çok kişinin ortak derdi. Oysa Anadolu’nun köylerinde nesillerdir uygulanan yöntemlerle yapılan biber salçaları uzun süre tazeliğini koruyor. Bu geleneksel bilgileri ve doğal koruma yöntemlerini bilmek, ekşimeye karşı büyük avantaj sağlıyor.
25.06.2025Bilgi Rehberi
Kültür yolunda yeni durak Bursa
Kültür yolunda yeni durak BursaBursa, Kültür Yolu Festivali kapsamında 28 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.
25.06.2025Kültür Sanat
Seyahat çantanızdan eksik etmeyin! Yer kaplamıyor, lezzet ve enerji deposu
Seyahat çantanızdan eksik etmeyin! Yer kaplamıyor, lezzet ve enerji deposuSeyahat etmek çok eğlenceli olabilir ancak kabul edelim yolculuk boyunca hem besleyici hem de sağlıklı bir atıştırmalık bulmak çok zor olabilir. Bu özellikle zamanınız kısıtlı olduğunda veya seçeneklerinizin sınırlı olabileceği uzak bölgelerde seyahat ettiğinizde geçerlidir. Ancak seyahat ederken sağlıklı atıştırmalıklar yemek çok önemlidir. En iyi seçenekler için uzmanlar yanınıza alabileceğiniz atıştırmalıkları listeledi. Hayat kurtaran o liste sizlerle!
Karpuz seçmenin püf noktası! Kelek olduğu ilk bakışta anlaşılıyor
Karpuz seçmenin püf noktası! Kelek olduğu ilk bakışta anlaşılıyorYazın gelmesiyle birlikte sofralarda yerini alan karpuz, serinletici etkisi ve lezzetiyle adeta sıcak havaların kahramanı oluyor. Ancak marketten ya da manavdan karpuz alırken en çok yaşanan sorunlardan biri, kelek çıkan karpuzlar. Dış görünüşü mükemmel olan bir karpuzun içinin bembeyaz çıkması hem hayal kırıklığına neden oluyor hem de israf anlamına geliyor. Peki bir karpuzun iyi mi yoksa kelek mi olduğunu ilk bakışta anlamanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz?
24.06.2025Bilgi Rehberi
Çay saatine daha iyi eşlikçi yok! Yağ çekmeyen sigara böreği tarifi, çıtır çıtır lezzet
Çay saatine daha iyi eşlikçi yok! Yağ çekmeyen sigara böreği tarifi, çıtır çıtır lezzetTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden sigara böreği, çay saatlerinin ve kahvaltı sofralarının en sevilen atıştırmalıklarından biridir. Ancak kızartma sevenlerin ortak derdi, böreklerin fazla yağ çekmesi ve ağır bir tada dönüşmesidir. İşte bu problem yaşanmadan tüketebileceğiniz harika bir sigara böreği tarifi.
21.06.2025Püf Noktası
Hasatta gençler var!
Hasatta gençler var!Genç nüfusun tarımsal üretimde yer alması için bakanlıklar ortak projelerle kolları sıvadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, tarım sektöründe yenilikçi girişimciliği teşvik etmek amacıyla ‘Fikirden Hasada’ kampları başlatıyor. 81 ilde 16-25 yaş arası tüm gençler bu kampa başvurabilecek.
21.06.2025Ekonomi
Yaz sofralarının favori lezzeti! Mideyi rahatlatarak tok tutuyor, su gibi gidecek
Yaz sofralarının favori lezzeti! Mideyi rahatlatarak tok tutuyor, su gibi gidecekYaz ayları geldiğinde, mutfakta hafif, ferahlatıcı ve doyurucu lezzetler arayışı başlar. Sıcak çorbaların yerini, serin serin içilen soğuk alternatifler alır. Türk mutfağının en sevilen yaz klasiklerinden biri olan Ayran Aşı Çorbası, bu sıcak günlerde adeta bir kurtarıcı. İşte nefis lezzetin tarifi.
20.06.2025Püf Noktası
Kültür yolunun yeni durağı Samsun
Kültür yolunun yeni durağı SamsunBakan Ersoy, 21–29 Haziran tarihleri arasında dokuz gün boyunca sürecek olan Samsun Kültür Yolu Festivali'nde, 40 farklı noktada gerçekleştirilecek 400’ü aşkın etkinlik olacağını, altı yıldız etkinlikle Samsun'un bir kültür ve sanat merkezine dönüşeceğini söyledi.
20.06.2025Kültür Sanat
Deniz, günbatımı ve lezzetin buluşma noktası: Simge
Deniz, günbatımı ve lezzetin buluşma noktası: SimgeDenize sıfır konumu, Alaçatı’yı andıran ambiyansı ve anne eli değmiş lezzetleriyle Simge Restoran, Güzelbahçe’de balık keyfini unutulmaz bir deneyime dönüştürüyor.
20.06.2025Advertorial
Dolap kokusu artık sebzelere sinmeyecek! Sünger işi bitiriyor, raf arasına koyun
Dolap kokusu artık sebzelere sinmeyecek! Sünger işi bitiriyor, raf arasına koyunBuzdolabı ve dondurucularda zamanla oluşan hoş olmayan kokular, mutfakta sıkça karşılaşılan bir sorundur. Yiyeceklere sinen bu kokular lezzeti etkiler. Karmaşık yöntemlere veya pahalı ürünlere gerek kalmadan, evde bulunan basit bir malzemeyle bu sorunu çözebilirsiniz.
19.06.2025Püf Noktası
Tekirdağ'ın tescilli Yapıncak asma yaprağında hasat başladı
Tekirdağ'ın tescilli Yapıncak asma yaprağında hasat başladıTekirdağ'da "kınalı yapıncak" olarak adlandırılan meşhur Yapıncak üzümünün tescil edilen tüysüz ve narin yapılı asma yaprağının hasadına başlandı.
19.06.2025Ekonomi
İğdeyi daha önce böyle denemediniz! 1 tatlı kaşığı doğal doping, 4 gün beklemek yeter
İğdeyi daha önce böyle denemediniz! 1 tatlı kaşığı doğal doping, 4 gün beklemek yeterİğde, halk arasında hem meyvesi hem de ağacıyla tanınan, özellikle Anadolu’da oldukça sevilen bir meyvedir. Latince adı Elaeagnus angustifolia olan iğde, pek çok faydasıyla öne çıkar. Onu tüketmek söz konusu olduğunda ise birbirinden leziz 4 farklı tarif karşımıza çıkar. Peki ama bunlar nasıl yapılır?
18.06.2025Püf Noktası
El açması börekleri solladı! Pirinç yufkasıyla çıtır çıtır oluyor, hem de glutensiz
El açması börekleri solladı! Pirinç yufkasıyla çıtır çıtır oluyor, hem de glutensizHazır yufka bir kenara el açması yufkaları bile rafa kaldıracak bir yufka daha var. Sıfır gluten ve düşük kalorili pirinç yufkası! Çıtırtısıyla nam salan tariflere eşlik eden bu malzeme bu kez böreklerinizin lezzetine lezzet katacak. Peki ama nasıl kullanmalısınız?
18.06.2025Püf Noktası
Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor! Lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyor
Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor! Lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyorYoğurt yapımı sırasında süzme yoğurt hazırlanırken ya da yoğurdun üstünde biriken o yeşilimsi sıvı, çoğu zaman lavaboya dökülür. Oysa bu sıvı, sanıldığının aksine bir atık değil, bir besin hazinesidir. Yoğurt suyunu ziyan etmeden kullanabileceğiniz alternatifleri derledik.
17.06.2025Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.