Son dakika Lezzet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lezzet haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.755 lezzet haberi bulunmuştur.
Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor! Lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyorYoğurt yapımı sırasında süzme yoğurt hazırlanırken ya da yoğurdun üstünde biriken o yeşilimsi sıvı, çoğu zaman lavaboya dökülür. Oysa bu sıvı, sanıldığının aksine bir atık değil, bir besin hazinesidir. Yoğurt suyunu ziyan etmeden kullanabileceğiniz alternatifleri derledik.
Bahçede daha iyi ikili yok! Yan yana ekince anında büyüyor, mahsül katlanacakDoğru bitkileri eşleştirerek, örneğin havuçlarınızın ve soğanlarınızın birbirini desteklediği, haşere kontrolü, daha sağlıklı toprak ve hatta daha iyi lezzet gibi faydalar sunan doğal bir ekosistem yaratırsınız. Yenilebilir bahçelere yeni başlayan biri için, bu bahçe yöntemi peri tozu serpmek gibi hissettirebilir. Uzmanlar bazı bitkilerin bir arada yetiştirilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Peki hangi sebzeler bir arada yetiştirilmeli?
Biber dolmasının püf noktası! Asla dağılmıyor, eşit pişiyorBiber dolmasının temelini doğru biber seçimi oluşturur. Her ne kadar bu tarif genellikle dolmalık yeşil biberle yapılsa da, her dolmalık biber aynı sonucu vermez. En uygun biberler; ince kabuklu, içi geniş, ancak çok uzun olmayan ve sap kısmı düzgün olanlardır. Bu tür biberler hem doldurması kolay olur hem de pişerken iç harcın dengeli dağılmasını sağlar. Ayrıca biberlerin çeperi çok kalın olmamalıdır, aksi halde pişme süresi uzar ve iç harçla aynı oranda yumuşamaz.
Limon dolgusu yaza damgasını vuracak! Yiyenler mest oluyor, ferahlatan tart tarifiYaz mevsiminin enerjisi ve sıcaklığı, sofralarımıza hafif, ferah ve lezzet dolu tatlar taşımayı adeta bir zorunluluk haline getirir. Bu tatlardan biri de, limonun ferah aromasıyla hazırlanan limon dolgulu mini tartlar. İşte yaz günlerinin vazgeçilmezi olan nefis tartların tarifi.
Klasik irmik tatlısından sıkılanlara pratik öneri! Hem pratik hem de lezzetli irmik toplarıBazı tarifler vardır; hem kolaydır hem de bir kere deneyince vazgeçilmez hale gelir. Klasik tatlılardan biraz uzaklaşmak, mutfakta fazla zaman harcamadan farklı bir lezzet sunmak isteyenler için irmik topları işte tam da böyle bir tarif. Ne fırın derdi var, ne de uzun bekleme süresi. Klasik irmik tatlısının ağır şerbetli yapısından sıkılanlara nefes aldıran bu pratik tarif, hem lezzetiyle hem de sunumuyla fark yaratmak isteyen herkesin favorisi olmaya aday.
Çayın acısını alan yöntem! Demlerken mutlaka bu tekniği uygulayınÇay, Türkiye’de günün her saatine eşlik eden vazgeçilmez bir içecek. Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı, dost sohbetlerinin vazgeçilmez eşlikçisi ve yorgunluk anlarının en iyi eşlikçisi olan çay, ne yazık ki bazen acı bir tatla keyfimizi kaçırabiliyor. Oysa doğru tekniklerle demlenen çay, yumuşak içimli ve aromatik olabilir. Bu yazıda, çayın acılaşmasını engelleyen doğal yöntemi ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları paylaşıyoruz.
Nohutu kabuklanmadan haşlama yöntemi! Pamuk gibi oluyor, asla kabuklanmıyorNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biri. Ancak lezzetli bir nohut yemeği ya da humus hazırlarken en çok karşılaşılan sorunlardan biri, haşlama esnasında nohudun kabuklarının soyulmasıdır. Kabuklanan nohutlar hem görüntü olarak iştah kaçırır hem de dokusunu kaybeder. Neyse ki bu sorunun doğal ve etkili bir çözümü var. İşte pamuk gibi yumuşacık, kabuksuz nohutlar için evde kolayca uygulayabileceğiniz bir yöntem.
Yaza özel atölyelerUSLA’da gastronomi eğitimleriGastronomi alanında eğitim veren USLA (Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi), bol alternatifli ve renkli programları ile 2025 yaz dönemine başlıyor...
Süt mısırı suyla haşlamayın! Yumuşacık süt mısır haşlama yöntemiSüt mısırı, yaz aylarının vazgeçilmez sokak lezzetlerinden biridir. Lezzetli, tatlı ve yumuşacık kıvamı ile küçükten büyüğe herkesin sevdiği bu özel mısır türü, doğru yöntemle pişirilmediğinde sertleşebilir ya da lezzetinden çok şey kaybedebilir. Pek çok kişi süt mısırını haşlarken sadece su kullanıyor; oysa bu, mısırın doğal aromasını bastıran ve dokusunu sertleştiren bir yöntem olabilir. Mükemmel sonuç için mısırın kendine has lezzetini ön plana çıkaran doğal ve etkili pişirme tekniklerine yönelmek gerekir.
Asma yaprağını böyle salamuraya basın! Yapraklar 2 yıl boyunca bozulmuyorAsma yaprağı, geleneksel Türk mutfağının en özel malzemelerinden biridir. Özellikle zeytinyağlı dolma gibi tariflerin vazgeçilmezi olan bu yeşil yapraklar, mevsiminde toplanıp doğru şekilde saklandığında yıl boyunca hatta birkaç yıl boyunca tazeliğini koruyabilir. Ancak pek çok kişi salamura yaparken ya yaprakları yumuşatıyor ya da birkaç ay içinde kararmasına sebep oluyor. Oysa doğal yöntemlerle hazırlanan doğru salamura sayesinde yapraklar hem lezzetini hem de diriliğini iki yıla kadar koruyabiliyor.
Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo! 1 çay kaşığı eklemek yetiyorTürk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan kuru fasulye, sofralarımızda sıkça yer bulan, doyurucu ve besleyici bir yemektir. Ancak herkesin yaptığı kuru fasulye aynı lezzeti vermez. Kimi zaman pişirme süresi, kimi zaman fasulyenin cinsi fark yaratsa da esas aroma farkını yaratan küçük ama etkili dokunuşlar vardır. İşte tam da bu noktada devreye giren basit bir mutfak sırrı var.
Lahana sarmasına lezzet katan tüyo! Eşit pişiyor asla dağılmıyorKış sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan lahana sarması, zahmetli hazırlık sürecine rağmen sofralarda yarattığı mutlulukla bu emeğin karşılığını fazlasıyla verir. Ancak ne kadar özen gösterilirse gösterilsin, bazen sarmalar pişerken dağılabilir ya da içleri tam kıvamında pişmeyebilir. Oysa birkaç doğal yöntem ve küçük mutfak sırrıyla lahana sarmaları hem eşit pişer hem de dağılmadan servis tabağındaki yerini alır.
Bu besinler buzluğa girdikleri gibi zehir saçıyorlar! Asla buzluğa girmemesi gereken besinlerEvde gıda israfını önlemek ve yiyecekleri daha uzun süre saklayabilmek için sıklıkla tercih ettiğimiz yöntemlerden biri de buzluk kullanımıdır. Ancak her besin buzlukta güvenle saklanamaz. Bazı gıdalar, dondurulduklarında yapısal, kimyasal ve besin değerleri açısından bozulmalara uğrayabilir. Bu da hem sağlık açısından risk yaratır hem de lezzet kaybına neden olur. Özellikle bazı yiyecekler var ki buzluğa girdikleri anda adeta birer zehir bombasına dönüşebilir.
Sarımsak kesince tombullaşıyor! Haziranı kaçırmayın, bahçıvanlar böyle yapıyorSarımsak, mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasının yanı sıra, bahçelerde yetiştirilmesi de keyiflidir. Ancak, iri, dolgun ve sağlıklı sarımsak başları elde etmek için doğru zamanda doğru adımları atmak büyük önem taşıyor. İşte yapmanız gerekenler.
Mercimek çorbasına lezzet katan tüyo! Bir çay kaşığı eklemek yetiyorTürk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan mercimek çorbası, hem besleyici değeri hem de doyuruculuğuyla sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. Ancak bu klasik lezzeti sıradanlıktan çıkarıp damak çatlatan bir hâle getirmek aslında çok basit bir dokunuşa bakıyor.
Bitki çayları ciğeri ‘yedi’Zayıflamak için günde 4 fincan poşetli bitki çayı içen Büşra K.’ya karaciğerinin iflas etmesi nedeniyle nakil yapıldı. Uzmanlar, zayıflama çayları diye satılan ürünlerin sağlığa büyük zarar verdiğini, organları iflas ettirdiğini söyledi.
Domates konservesi yaparken içine mutlaka ekleyin! Kış boyu ekşimiyorYaz mevsimi gelip çattığında mutfaklarda konservelik telaşı başlar. Özellikle domates konservesi, kış sofralarının vazgeçilmezi olduğu için pek çok evde yaz aylarında bolca hazırlanır. Ancak zamanla ekşiyen ya da küflenen konserveler hem emeğin hem de malzemenin ziyan olmasına neden olur. Neyse ki doğal ve basit bazı yöntemlerle bu durumun önüne geçmek mümkün. Üstelik katkı maddesi kullanmadan, tamamen geleneksel yöntemlerle...
Vedat Milor'un sözü simitseverleri ikiye böldü! En iyisi bu şehirden çıkıyormuşTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden simit, sadece bir sokak yiyeceği değil, aynı zamanda bir kültür mirası. Kahvaltı sofralarından çay molalarına, tren garlarından sokak köşelerine kadar her yerde karşımıza çıkan bu lezzet bazen tartışmaların konusu haline gelebiliyor. Bu kez, Vedat Milor’un sosyal medyada yaptığı bazı açıklamalar simitseverleri ikiye böldü.
Dünyanın en iyi kahvaltı listesine Türkiye damga vurdu! İşte dünyanın en iyi kahvaltıları...Dünyaca ünlü gastronomi rehberi Taste Atlas, okurlarının oylarıyla dünyanın en iyi kahvaltılarını sıraladı. Lezzet, çeşitlilik ve kültürel zenginlik açısından değerlendirilen listeye Türkiye damga vurdu. Geleneksel Türk kahvaltısı, zengin sofraları ve benzersiz tatlarıyla birinci sıraya yerleşerek dünya mutfağını geride bıraktı.
Çıtır çıtır sigara böreğinin püf noktası! Altın sarısı sigara böreği için sosuna ekleyinÇay saatlerinin ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi sigara böreği, dışı çıtır içi yumuşak dokusuyla gönülleri fethediyor. Ancak bu enfes lezzeti tam kıvamında hazırlamak her zaman kolay olmayabilir. Özellikle altın sarısı renginde, çıtır çıtır bir doku yakalamak için bazı küçük ama etkili sırlara ihtiyaç vardır. Doğal malzemelerle hazırlayacağınız basit bir sos, bu farkı yaratmanın anahtarı olabilir.
En iyi olgunlaşma tezgahta olur! Buzdolabı bazı meyveleri öldürüyormuşBuzdolabı, ürünlerinizin çoğunu saklamak için harika bir yerdir ancak bazı meyveler burada saklanmamalı. Bu meyveler, toplandıktan sonra olgunlaşmaya devam eden iklim meyveleri kategorisine girer. Dolayısıyla buzdolabına koymak, sadece olgunlaşma sürecini durdurmakla kalmaz; aynı zamanda dokularını, lezzetlerini ve görünümlerini bozarak lezzetini de mahveder. İşte buzdolabından uzak tutmanız gereken o meyveler!
Kurban etiyle en kolay sac kavurma tarifi! Suyunu çekince lezzet şöleni başlıyorKurban bayramı sofralarının vazgeçilmezi olan sac kavurma, doğru teknikle pişirilmediğinde sert ya da lezzetsiz olabiliyor. Oysa lokum gibi, damakta dağılan bir sac kavurma yapmak sanıldığından çok daha kolay olabilir. Sac kavurmanın sırrı, etin suyunu doğru şekilde çektirmekle ilgilidir. Peki Kurban Bayramı'nda en kolay sac kavurma tarifi nasıl hazırlanır?
Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.