Son dakika Lezzet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lezzet haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.899 lezzet haberi bulunmuştur.
Bıçakçıların yorucu mesai sürüyorKurban Bayramına sayılı günler kala bıçak bileme ustaları talebi karşılamak için yoğun mesai harcıyor. Kurban kesecek vatandaşlar, bıçak ve satır gibi aletlerini bileyletmek için bıçakçıların yolunu tutuyor.
Pazar evrenine lezzetli yolculukKornelia Binicewicz ve Italo Rondinella’nun hazırladığı “Pazar/Shuk”, İstanbul ve Tel Aviv’deki semt pazarlarını araştıran; hikâye, deneme ve sokak fotoğrafları koleksiyonu.
İngilizce Kelimeler ve Anlamları: İngilizcede En Çok Kullanılan Kelimeler Nelerdir?Dünya dilleri arasında yer alan İngilizce günümüzde en çık kullanılan diller arasında yer alır. Yeni bir dil öğrenmenin en temel kriterleri arasında kelimeler ve dil bilgisi konusu gelmektedir. Bu yüzden İngilizce öğrenmede İngilizce kelimeler ve anlamları konusu oldukça önemlidir. İngilizcede her ne kadar bir milyona yakın kelime bulunsa da günlük konulma dili, yazı dili, kitap ve dergilerde kullanılan kelime sayısı yarısı kadardır. İngilizce'de en çok kullanılan kelimeleri ve anlamlarını bilmek yeterli olacaktır. İngilizcede en çok kullanılan kelimeler nelerdir? İngilizce kelimeler ve anlamları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Haftanın mekanlarıSERCAN KISMETÖzel lezzetlerBodrum Turgutreis’teki Rammos Hotel, Rios Steak ile Marea Fish Restaurant, öğle ve akşam yemeklerini taçlandırmak isteyenlere seçkin lezzetler sunuyor...
MİTU yerel lezzetlerle damakları şenlendiriyor‘Tarladan sofraya’ mottosuyla Alaçatı’da fark yaratan Şef Hüseyin Pancar, “Biz şuna çok önem veriyoruz; doğal, sade ve mevsiminde... İşte bu üçlü bizim paylaşmayı çok sevdiğimiz sırrımız” diyor.
Makarna Çeşitleri ve İsimleri Nelerdir? Soslu Makarna Nasıl Yapılır?Makarna İtalyan mutfağının temel besinidir ve Türkiye’de oldukça fazla tüketilen besinler arasında yer alır. Protein ve B vitamini oranı oldukça yüksektir. Büyük küçük herkesin soslu veya sossuz severek tükettiği makarnanın pek çok çeşitleri bulunmaktadır. Bu markana çeşitlerinden bazılarının isimleri Burgu, Kelebek, Penne, Mantı veya Midyedir. Zeytinli, peynirli, salçalı, kıymalı ve daha bir sürü sos çeşidi ile tüketilen makarnanın yapılışı da oldukça basittir. Soslu makarna nasıl yapılır? diyorsanız Makarna Çeşitleri ve İsimleri içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
Kadın kebap ustası erkeklere taş çıkartıyorCoğrafi işaret tesciliyle dünya lezzet haritasına adını yazdıran 3 asırlık Tokat kebabı özel ocaklarda erkek ustalar tarafından pişiriliyor. Tokat’ın ilk kadın kebap ustasını görenler ise şaşkınlığını gizleyemiyor. Sanayi çarşısında bir lokantaya bulaşıkçı olarak başlayan Nergiz Aydın (23) yaklaşık 1,5 yılda kebap pişirmenin püf noktalarını öğrenerek ocak başına geçti. Tokat’ın tek kadın kebap ustası olması nedeni ile dikkat çeken Aydın, “Bu işe bulaşıkçı olarak başladım. Kahraman usta işini severek ve önemseyerek yapıyordu. Onu gördükçe imreniyordum. Neden ben yapmayayım ki diyordum. Ustam sağ olsun işin inceliklerini öğretti. Ben de bir şeyler öğrendim. Ustam bir rahatsızlık geçirdi. Neden yapmayayım dedim, ocağın başına geçtim. Denedim ve oldu çok şükür. İlk başlarda çok zorlandım. Ama püf noktalarını öğrendikçe daha kolay oldu. Görenler şaşırıyor,, bazen inanamayanlar oluyor” dedi.
Sanayinin zirve ortağıYaptıkları araştırma sonucu İzmir’in üretimde fark yarattığını ve Türkiye’nin en önemli ikinci sanayi kenti olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “İzmir gözbebeğimiz. İş dünyasının dayanışması örnek alınmalı” dedi.
MasterChef 2022 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon tarihi ve jüri üyeleri...MasterChef Türkiye yeni sezon için geri sayım başladı! Survivor All Star'ın ardından lezzet severlerin karşısına çıkacak olan MasterChef'in yayın tarihi belli oldu. Birbirinden başarılı MasterChef adayları, kursursuz tabaklar ve lezzetli tarifler yaparak rakipleri ile mücadele edecek. Peki, 2022 MasterChef ne zaman başlıyor?
Dünya mutfağı ‘Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali’nde buluştuTürkiye’de geniş katılımla düzenlenen ilk gastronomi festival olan “Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali” beş gün boyunca ziyaretçilerine unutulmaz bir kültür ve lezzet şöleni sundu. Galataport’un muhteşem atmosferinde gerçekleştirilen festivalde; Türkiye’den Azerbaycan’a, Rusya’dan Belarus’a, Brezilya’dan İtalya’ya kadar 15 ülke yöresel lezzetlerini tanıttı. Festivalde dünyaca ünlü şefler mutfak workshopları ile hünerlerini sergilerken bir birinden ünlü sanatçılar da verdiği konserlerle ziyaretçilere unutulmaz bir hafta yaşattı.
Nagihan gözyaşlarını tutamadı! 'Sabrımın son noktasındayım''Survivor 2022 All Star'da yarışmacıların bireysel olarak mücadeleleri devam ediyor. Adaya son veda eden isim olan Ogeday'ın ardından gönüllüler takımı iki kişi kaldı. Haftada üç defa düzenlenen dokunulmazlık oyununda ise yarışmacıların kıran kırana rekabeti nefes kesti. Hem oyun sırasında hem konseyde Nagihan ve Hikmet arasında tansiyon yükseldi. Peki, Survivor'da haftanın ilk dokunulmazlığı kim kazandı, eleme adayı kim oldu?
‘Yeni projeler olacak’‘Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali’ kapsamında sahne alan Ekin Uzunlar, yeni eserler ve konser maratonlarının devam edeceğini vurguladı.
Gnocchi (niyoki) tarifiMALZEMESİ Gnocchi için: 450 g patates 1 su bardağı un 1 adet yumurta Tuz Diğer ürünler: Kuşkonmaz Kestane mantarıZeytinyağıSarımsakTereyağıTuz YAPILIŞI: İlk olarak patatesleri haşlayıp kevgirden geçirelim...
Doğru tarım verimi artırdıRize’de başlatılan “Her Dem Toprak İçin” projesi 6 yılı geride bıraktı. 2021 yılında başlayan üçüncü etap çalışmalarında, yüzde 38 olan çaydaki verim artışı doğru tarım uygulamalarıyla yüzde 55’e yükseldi.
Hayata lezzetli bir mola verinİtalya’da aldığı pastacılık eğitimlerinin ardından çocukluk hayalini ByMelly ile gerçeğe dönüştüren Melike Konday, “İşini sevmek tabağa da yansıyor” dedi
Eğlence sokağa taştı!Kuşadası Belediyesi ve KUSAV tarafından Ayhan Sicimoğlu’nun katılımıyla bu yıl ilk kez düzenlenen “Sokak Festivali” yerli yabancı dans ve müzik gruplarının gösterilerinin yanısıra yöresel lezzetlerle kenti şenlendirdi
Şimdi Balıkesir zamanı!30 çeşit ürünüyle göz dolduran Balıkesir kahvaltısının tanıtıldığı festival yoğun ilgi gördü. Yemek şovları, görsel şölen yaşattı.
Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.