Son dakika Lezzet haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lezzet haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.303 lezzet haberi bulunmuştur.
Almanya'dan 'döner' hamlesi! Türkiye'nin başvurusuna itirazTürkiye’nin döneri “geleneksel lezzeti” olarak tescil ettirmek için AB’ye yaptığı başvuruya Almanya itiraz etti. Almanlar gurbetçilerle tanıdıkları döneri sahiplenirken Türkiye’nin talebinin veto edilmesini istedi.
Usta şeflerin sunumlarına hayat veren koleksiyonların 5 sırrı!Yemeğin başlı başına bir enstalasyona dönüştüğü HoReCa sektöründe, oyunun kurallarını koyan en önemli unsur şefin maharetidir elbette… Fakat bu ilhamı gerçek bir şahesere dönüştüren ise tüm bu görsel dünyayı yaratan porselen sofra eşyalarıdır. Ev tipi kullanımların aksine, dehayı takdir edecek nitelikte sıra dışı çizgilere sahip olan bu koleksiyonları böyle eşsiz kılan nedir peki? İşte usta şeflerin ve seçkin restoranların tercihinde öne çıkan çok özel başlıklar…
Yeşilay Genel Başkanı: Gece-gündüz bağımlı kardeşlerimiz için hazırızYeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, "Bir kişi bile bağımlı olsa çok büyük bir işimiz var. Gece-gündüz uğraşacağız demek. O yüzden bağımlılık yaşı, çok erken yaşlarda tehdit olarak çocuklarımızın karşında duruyor. Gece-gündüz çalışmamız gerekiyor. Bir çocuğumuz çok erken yaşlarda bulaşıyorsa, o çocuğumuzu kurtarmak için hepimizin teyakkuz halinde gece-gündüz çalışmamız gerekiyor. Bağımlı kardeşlerimiz şunu bilsinler; Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizle, gece-gündüz onlar için hazırız. Çok güzel yapılandırılmış bir hizmet veriyoruz" dedi.
Hem dip sos hem probiyotik deposu! Bir de kekikle deneyin, faydası tavan yapacakKekik, yemeklere lezzet katan, keyifle tüketilen her yemeğin vazgeçilmez baharatlarından biridir. Sadece lezzet katmakla kalmıyor aynı zamanda insan sağlığına da oldukça etkili faydalar sunuyor. Üstelik yoğurtla karıştırılınca da hem tadından hem faydasından geçilmiyor. İşte kekiğin faydaları.
Esnaf lokantaları dolup taşıyorSon günlerde konaklama, yemek ve şezlong fiyatlarının pahalılığı ile gündeme gelen Muğla’nın turizm cenneti ilçeleri Bodrum ve Marmaris’te esnaf lokantaları uygun fiyatları ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.
Meyve çekirdekleri sağlık için servet gibi! Bir kere deneyen vazgeçemiyorYaz meyveleri... Güneşin tüm enerjisini içine hapsetmiş, sağlık, şifa, lezzet kaynakları. Meyvelerin çekirdekleri ise asla atılmaması ve mutlaka değerlendirilmesi gereken kısımları arasında. Kimi sağlık ve lezzet için hazırladığınız tariflere eklemek için kimi de komposto yapımında kullanmak ya da hiç olmadı toprağa ekmeniz için önemli. Açıklıyoruz!
‘Lezzet Arası’na Adana da eklendiYeni yatırımlar ve iş modelleriyle, organize gıda perakende sektöründe dönüşüme öncülük eden CarrefourSA, yeme içme sektöründeki çok kanallı büyümesine devam ediyor. 2017 yılında Lezzet Arası restoranlarıyla müşterilerine, mağazalarında market fiyatına restoran deneyimi yaşatmak için yola çıkan CarrefourSA, yatırımlarına Adana ile bir yenisini daha ekledi.
Mantarı böyle saklayın, 9 ay taze taze yiyin! Çok pratik, tadı değişmiyorİlave edildiği her yemeği farklı bir lezzet noktasına ulaştıran mantar, kısa süre içerisinde kullanılmadığı zaman bozulabilir. Tüketim noktasında birçok kişinin daha dikkatli davranması gereken bu besini saklamak için pratik bir tüyo mevcut. Üstelik yöntemi sayesinde 9 aya kadar taze kalabiliyor.
Bugüne kadar çöpe atıyorduk! Patlıcan kabuklarının hiç duymadığınız faydalarıPatlıcan, mutfaklarımızda sıkça kullanılan ve sevilen bir sebzedir. Ancak çoğumuz, patlıcanın lezzetli iç kısmını kullanırken kabuklarını çöpe atarız. Aslında patlıcan kabukları, sağlığımız için birçok fayda sunan değerli besinlerle doludur. İşte patlıcan kabuklarının bilinmeyen faydaları ve neden çöpe atılmaması gerektiği hakkında bilmeniz gerekenler...
Farklı lezzetler ve yeni teknolojiler buluştuTürkiye'nin en kapsamlı gıda endüstrisi fuarı olan F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı, katılımcı firmaları dünya genelinden gelen binlerce uluslararası alıcıyla buluşturmaya devam ediyo-r.
Kısıra lezzet katan tüyo! Bu baharatlar kısırın olmazsa olmazı, mutlaka ekleyinKısır, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, lezzetini zirveye taşımak için bazı baharatların kısırdan eksik edilmemesi gerektiğini biliyor muydunuz? İşte kısır yaparken mutlaka eklemeniz gereken baharatlar ve püf noktaları!
Bakan Kacır: "680 projeye 5 milyar liralık yatırım hacmi oluşturduk"Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gıda sanayisini çok yönlü desteklediklerini belirterek "2002'den bugüne gıda ürünleri imalatına yönelik olarak 8 bin 268 yatırım için teşvik belgesi düzenledik. Bu teşvikler kapsamında 594 milyar lira sabit yatırımla 246 bin istihdamın önünü açtık." dedi.
Yeni hayatınız çok uzakta değil... Urla Kekliktepe’ye yerleşmek için ‘Birçok’ neden!Kekliktepe… İzmir’in tüm güzelliklerini bahşettiği, sanat, tarih, doğa, şehir hayatı ve rafine zevklere hitap eden dokusuyla Urla’nın seçkin adresi. Birbirinden güzel ve bakir koyları tekne meraklılarına ev sahipliği yaparken Bağ Yolu’nun lezzet şöleni yaşatan restoranları ise gurmelere ev sahipliği yapıyor. Sanatın her dalına alan açan Urla’da hayatı dolu dolu yaşamak için neden çok… Gelin Urla Kekliktepe’de yaşamak için öne çıkan en önemli nedenlere birlikte bakalım.
Gıda endüstrisinde yapay zeka teknolojileri!Türkiye'nin en kapsamlı gıda endüstrisi fuarı olan F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı, katılımcı firmaları dünyanın dört bir yanından gelen binlerce uluslararası alıcıyla buluşturacak.
Fazla karanfilin 6 yan etkisi! 3 gramı geçerse tehlike başlıyorKaranfil pek çok şerbetin tatlının ve yemeğin içinde önemli bir lezzet sırrı olarak rol oynuyor. Ek olarak güzel kokusu sayesinde çiğnendiğinde ağız kokusunu da gideriyor. Ancak karanfilin kullanımında fazlaya kaçıldığında ciddi problemlerle karşılaşılabiliyor. Detaylar haberimizde!
Geleneksel tatları Antalya’ya taşıdıYurt dışı ve yurt içi şubeleşme çalışmalarına devam eden atılan Hafız Mustafa 1864’ün 17’nci mağazası Antalya’da açıldı.
Bal gibi kıvamı var! Kuru kayısı reçeli püf noktası meğer buymuşKuru kayısı reçeli, kahvaltı sofralarınıza bal gibi bir lezzet katmanın en tatlı yollarından biridir. Kıvamı ve lezzetiyle damakları şenlendiren bu reçelin sırrı, basit ama etkili bir püf noktasında saklı. İşte, bal gibi kıvamı olan kuru kayısı reçeli yapmanın sırrı ve detaylı tarifi!
Haşlama gibi patates kızartmasına son veren tüyo! 1 kaşığı patatesi çıtır çıtır yapıyorPatates kızartması, her yaştan insanın severek tükettiği bir lezzet. Ancak, evde yapılan patates kızartmalarının çoğu zaman istenilen çıtırlığa ulaşamaması, pek çok kişinin karşılaştığı bir sorun. Haşlama gibi patates kızartmalarına son veren ve sadece 1 kaşıkla patateslerinizi çıtır çıtır yapacak harika bir tüyo paylaşacağız.
‘En kötü lezzet ketçaplı makarna’Makarnanın ve pizzanın ana vatanı olan İtalya’da yapılan bir ankette, en kötü lezzetin hazır ketçaplı makarna olduğu belirtildi.
Lezzet ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.