Geri Dön

Nohut sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Haşlanmış nohut varsa mutlaka deneyin

Besleyici zenginliği ve muhteşem tadıyla mutfakların vazgeçilmez bir köşesinde yer alan nohut yemeğini sevmeyenler için farklı bir tarifimiz var. Sıradanlıktan uzak, birbirinden farklı tatları bir araya getiren bu tarif, nohut sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak nitelikte.

Nohut sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Haşlanmış nohut varsa mutlaka deneyin

Nohut, besleyici değerleri ve çok yönlü kullanımıyla mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak, nohut sevmeyenler için bile bu tarif tam bir lezzet şöleni sunuyor. Haşlanmış nohut, besleyici ve doyurucu özellikleriyle bilinirken, bu tarifte onun lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkarıyor. İşte damak çatlatan nohut tava tarifi…

Haberin Devamı

NOHUT TAVA TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış nohut

1 büyük boy soğan

1 adet kapya biber

1 adet yeşil biber

3-4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı isot

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

Yapılışı:

Soğanları ve biberleri doğrayın ve bir fırın kabına yerleştirin.

Üzerine haşlanmış nohutları, salçaları, baharatları, zeytinyağını ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.

Ardından ıslak yağlı kağıtla örtün ve 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

İsteğe bağlı olarak domates de ekleyebilirsiniz.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber