Tam kıvamında tane tane kiraz reçeli! Birkaç damlası bile yetiyor
Yaz aylarının en sevilen meyveleri arasında kiraz başı çekiyor. Sadece meyve olarak değil reçel olarak da kahvaltı sofralarında tercih ediliyor. Tam kıvamında tane tane kiraz reçelinin püf noktası…

Yaz aylarının en gözde meyvelerinden biri olan kiraz, taze, lezzetli ve bol vitamin dolu bir atıştırmalık olarak herkesin favorisi. Ancak, kirazın sadece meyve olarak değil, reçel olarak da sofraları süslediği bir gerçek. Tam kıvamında, tane tane kiraz reçeli yapmak ise bir sanattır ve bu lezzetin sırlarıyla doludur.
Öncelikle, kiraz reçeli yaparken en önemli adım doğru malzemeleri seçmektir. Olgun, tatlı ve mümkünse çekirdeksiz kirazlar tercih edilmelidir. Çekirdeklerini çıkarmak, reçelin kıvamını iyileştirmek ve daha pürüzsüz bir dokuya sahip olmasını sağlamak için önemlidir. Ayrıca, kirazların kabuklarını bütün olarak bırakmak veya soyarak kullanmak da tercih edilebilir.
LİMON KULLANIN
Şeker ve limonun doğru oranı da tam kıvamında bir kiraz reçeli için kilit noktalardan biridir. Genellikle, her 1 kilogram kiraz için yaklaşık olarak 750-800 gram şeker ve 1 adet limon kullanılabilir. Limon, reçelin kıvamını iyileştirir ve rengini korur, bu nedenle doğru miktarda kullanmak önemlidir.
KİRAZ REÇELİ TARİFİ
Malzemeler:
1,5 kilogram taze kiraz
1 kilogram toz şeker
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Kirazların saplarını ayıklayın ve çekirdeklerini çıkarın. Ardından 1 kilogram toz şekeri ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kapatılmış bir kapta bir gece boyunca dinlendirin.
Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karışımın içindeki şeker tamamen eriyene kadar pişirin. Karışım kaynamaya başladığında hafifçe karıştırın ve köpüklenmesini önlemek için biraz tereyağı ekleyin.
Son olarak, yarım limonun suyunu sıkın ve ocaktan alın. Karışımı soğumaya bırakın.
Soğuyan reçeli kavanozlara doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın. Afiyet olsun!
















Kakaolu irmik tatlılı turta
Supangleli çilekli çıtır milföy katları
Portakallı fırın sütlaç üstünde portakal kabuğu şekerlemesi
İrmik helvası el yapımı dondurma ile
Vücuttaki yağları yakan ve organları temizleyen çay tarifi
Mozaik pasta tarifi
Yufkasız pırasalı börek tarifi
Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
Elmalı crumble tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Lavantalı muhallebi tarifi
Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
En sevilen kış tatlısı: Kestaneli tart tarifi
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Hamileyken tatlı krizine iyi gelecek 2 pratik tarif
Salatalık turşusu tarifi
Hem lezzetli hem de ekonomik yılbaşı menüsü
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifi
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfte


