Geri Dön

Avokadolu karışım tarifi

Yumurta ve avokado ikilisinin karın yağlarını yaktığını ve kilo vermeye yardımcı olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak konuyla ilgili bilgi verdi.

Avokadolu karışım tarifi
  • Çiğ
  • 1 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 bardak soya veya badem sütü
6 adet çilek
6 adet karadut
1/4 avokado
1 yemek kaşığı chia tohumu
3-4 yaprak ıspanak
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil

Avokadolu Karışım Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeler blenderdan geçirilir. İçine buz eklenebilir. Kahvaltı olarak tüketilebilir.

Günde iki adet yumurta günlük protein ihtiyacının %20sini karşılamaya yardımcı olur. Yumurta sindirebilirliği yüksek bir gıda olduğu için tamamına yakını vücut tarafından kullanılır ve proteine dönüşebilir. Yağ yakan yağlar grubunda kabul edilmesine rağmen aslında bir meyvedir. Bir orta boy avokadonun yarısı yaklaşık 142 kaloridir ve birçok meyveye oranla daha fazla kalori-yağ içerir. Ancak avokadonun içeriğinde bulunan tekli doymamış yağ asitleri hem uzun süre tok tutucu hem de yağ yakımını destekleyici etki gösteri. Bu yağ asitleri aynı zamanda zeytinyağında da bulunur ve kandaki kolesterol seviyesinin yükselmesini de önleyerek kalp damar hastalıkları için en iyi doğal ilaç olarak karşımıza çıkar. Vücuttaki karın yağlarının yakışını sağlamak için vermiş olduğumuz karın yağlarını yakan avokadolu karışım tarifini deneyebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber