Mantar kurabiye tarifi
Tatlı severlerin vazgeçemediği lezzetlerden biri olan mantar kurabiye tarifi büyük ilgi görüyor. Çay saatlerinin sevilen yiyeceği mantar kurabiye yapımı nasıl olur? Mantar kurabiyenin malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? İşte en leziz mantar kurabiye tarifi...

Malzemeler
2 adet yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin(ya da tereyağı)
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
Mantar Kurabiye Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta yoğurun. Sonra üzerine nişastayı ve elenmiş unu yoğurdukça ekleyin. Daha sonra vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru harmanlayın.
Hafif sertlikte bir hamur elde edin, yarım saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralarında biraz boşluk bırakarak dizin.
Bütün kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra, ufak bir cam şişenin ağzını tabakta bulunan kakaoya batıralım, sonra kurabiyelerin üzerine bastırın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında mantar kurabiyeler beyaz kalacak şekilde 25 – 30 dakika kadar pişirin.










Kakaolu irmik tatlılı turta
Supangleli çilekli çıtır milföy katları
Portakallı fırın sütlaç üstünde portakal kabuğu şekerlemesi
İrmik helvası el yapımı dondurma ile
Vücuttaki yağları yakan ve organları temizleyen çay tarifi
Mozaik pasta tarifi
Yufkasız pırasalı börek tarifi
Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
Elmalı crumble tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Lavantalı muhallebi tarifi
Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
En sevilen kış tatlısı: Kestaneli tart tarifi
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Hamileyken tatlı krizine iyi gelecek 2 pratik tarif
Salatalık turşusu tarifi
Hem lezzetli hem de ekonomik yılbaşı menüsü
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifi
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfte


