Geri Dön

Yaz sıcaklarını unutturan ve tok tutan karpuz salatası tarifi

Sıcak havalarda hafif, ferahlatıcı ve doyurucu bir tarif arıyorsanız, karpuz salatası mükemmel bir seçim! Yaz meyvelerinin vazgeçilmezi olan karpuzu, en iyi sebzelerle bir araya getirip hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Üstelik ne fırına ne de ocağa ihtiyacınız var! Tamamen çiğden hazırlanan bu tarifi mutlaka deneyin. İşte yaz sıcaklarını unutturan ve tok tutan karpuz salatası tarifi...

Yaz sıcaklarını unutturan ve tok tutan karpuz salatası tarifi
  • Çiğ
  • 2 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Salatası için:

2 su bardağı küp doğranmış karpuz
1 su bardağı dilimlenmiş salatalık
1/2 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
1/2 avokado, küp doğranmış
10 nane yaprağı
1/2 su bardağı Antep fıstığı

Sosu için: 

1/4 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı taze limon suyu
Tuz

Karpuz Salatası Nasıl Yapılır?

1. adım: Büyük bir kaseye küp doğranmış karpuz, dilimlenmiş salatalık, beyaz beyaz peynir, küp doğranmış avokado ve parçalara bölünmüş nane yaprağını koyun.

2. adım: Sosu için küçük bir kavanoza  zeytinyağı, taze limon suyu ve tuzu ekleyip, iyice çalkalayın. 

3. adım: Sosu salatanın üzerine dökün ve iyice karıştırın. Özellikle limon suyu avokadonun kararmasını önleyecektir.

Son adım: Antep fıstığını servis yapmadan hemen önce ekleyin, böylece ıslanmayacaktır. Karpuz salatanız hazır! 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber