Aydın AYDIN’DA ENGELLİLERİ EN İYİ ANLATANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

AYDIN’DA ENGELLİLERİ EN İYİ ANLATANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

08.12.2015 - 16:09 | Son Güncellenme:

.

AYDIN’DA ENGELLİLERİ EN İYİ ANLATANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Aydın’da Uluslar Arası Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engellileri hikayeyle en iyi anlatan öğrenciler ödüllendirildi.
Aydın’da 3 Aralık Uluslar arası Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde ÖZEV ile Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Araştırma Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen 12. Geleneksel Hikaye Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.
Törene Vali Erol Ayyıldız’ın eşi Uz. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Vali Yardımcısı Halil Canavar, ÖZEV Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toplan, ÖZEV Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Başer, Tekışık Vakfı Başkanı Betül Turan, Uzman Psikolog Civan İlci, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, özel eğitim veren okul öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Engelli insanların yaşadıkları sorunlar, sadece kendilerinin değil; ailelerin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu anlamda engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, onların sosyalleşebileceği ve yaşam koşullarının daha iyi hale geleceği kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle engellilere hizmet götüren kamu kurumlarının, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Her insanın bir engelli adayı olduğunu düşünürsek yapılacak çalışmalar daha fazla önem kazanacaktır. Engelli bireyler, çocukluk döneminden başlayarak eğitilmeli, tüm öğrencilere engelliliğin nedenlerini en iyi şekilde anlatmalıyız. Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Son yıllarda engelli bireylerin eğitimi ile ilgili Ülkemizde olduğu gibi İlimizde de önemli çalışmalar yapılmıştır. Görevde bulunduğum 4 yıllık süre içerisinde İlimiz Aydın’da özel eğitim okul ve kurum sayısı 19’dan 24’e, özel eğitim kapsamında kullanılan derslik sayısı 55’den 101’e, özel eğitim sınıfı sayısı da 63’den 134’e yükseltilmiştir. Bu çalışmalarımız neticesinde özel eğitim hizmetlerinden faydalanan kaynaştırma öğrencisi sayımız bin 628 iken 2 bin 178’e, özel eğitimde taşımalı eğitimden faydalanan öğrenci sayısı 400 iken bin 33’e yükselmiştir. Özel eğitim kapsamında öğrencisi bulunan her okulumuzda, destek eğitim odası açılmıştır. Özel eğitim okul ve sınıflarında fiziksel iyileştirme yapmanın yanı sıra, eğitim materyali konusunda eksiklikler hızla giderilmiştir. Evde eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimizin ihtiyaçları eksiksiz karşılanmıştır. Engelli çocukları olan velilerimiz ile çocukların eğitim ihtiyaçları konusunda gerekli işbirliği sağlanmış ve gerekli katkıda bulunulmuştur” dedi.
12. Geleneksel Hikaye Yarışması’nda dereceye giren Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Sümer, Özel İzmir Anadolu Lisesi Öğrencisi Merve Taş ve Denizli Lisesi öğrencisi Beyzanur Altundaş ödüllerini Vali Yardımcısı Halil Canavar ve protokol üyelerinden aldı. Tören, Saime Toptan tarafından geliri ÖZEV Vakfına bağışlanan kitapların imzalanmasıyla son buldu.