Bursa 81 YAŞINDAKİ MASÖR GÜNDE 80 KİŞİYE ŞİFA DAĞITIYOR

81 YAŞINDAKİ MASÖR GÜNDE 80 KİŞİYE ŞİFA DAĞITIYOR

24.08.2014 - 14:03 | Son Güncellenme:

.

81 YAŞINDAKİ MASÖR GÜNDE 80 KİŞİYE ŞİFA DAĞITIYOR

Orhangazi’nin Yeni Solöz Mahallesinde 50 yıldır profesyonel masör olarak hizmet veren 81 yaşındaki Şevket Başol, günde 12 saat çalışarak 80 kişiye masaj yapıyor.
Bursa’da herkesin ’Fıtıkçı’ olarak tanıdığı masör Şevket Başol, iki oğluna da fıtık oluşacak bölgeler hakkında bilgiler verip yetenekleri geliştirmelerini sağladı. Bel ağrısı ile kıvranan hastaların birkaç gün sonra kendilerini daha iyi hissettiklerini, birçok vatandaşın da ameliyat olmaktan yapılan masaj sayesinde kurtulduğunu anlatan Şevket Başol, "İstanbul ve Bursa’nın yanı sıra, birçok şehirden insanlar köyümüzü buluyorlar. Şifa bulan herkes mutlaka bir gün arkadaşına bizi tavsiye ediyor. Bakanlardan, büyükşehir belediye başkanlarına kadar birçok hasta, yaptığımız masaj sayesinde sağlığına kavuştu. Doktorlardan bile masaj yaptırmaya gelenler var. Biz, fıtık olan bölgede elle manipülasyon yaparak sıkıntının dağılmasını sağlıyoruz. Kırık ve çıkık konusunda da uzun yıllardır oluşan tecrübelerimizle vatandaşlara yardımcı oluyoruz" dedi.
AĞIR KALDIRIRKEN DİKKAT EDİN
Boyun fıtıklarında en önemli unsurun terli vücuda karşı açılan klimalar, bel fıtığında ise dengesiz ve ağır eşya kaldırmalar olduğuna dikkat çeken 81 yaşındaki Şevket Başol, "Maalesef sağlığın kıymeti yerinde iken pek anlaşılmıyor. Sağlık elden gittikten sonra insanlar ızdırap çekerken kıymetini anlıyorlar. Onun için ağır kaldırırken çok dikkatli ve mümkün ise ikiye bölerek daha az ağırlığı götürmek gerekiyor. Ayrıca çağımızın hastalığı olan şişmanlık sebebiyle de vücut fazla yük taşımaktan fıtık oluşuyor. Bu yüzden dengeli beslenmeli, dengeli ve çok hareket etmelidir. Eski insanlar bellerine kuşak bağlayıp orayı muhafaza ederlerdi. Günümüzde kuşak kullanımı azaldı. Ancak ağır taşıyanlar mutlaka kuşak kullanmalıdırlar" diye konuştu.
Yeni Solöz’de 50 yıldır şifa dağıtan Şevket Başol’un büyük oğlu Turan Başol’da, haftanın 5 günü Bursa Bağlarbaşı’nda ki yeni yerinde vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Birçok ünlünün sağlığına kavuşmasında emekleri olan Şevket Başol ve oğulları, sabah 09:00 ile 21:00 saatleri arasında Orhangazi’nin Yeni Sölöz köyüne gelenlere hizmet veriyorlar. Köy meydanındaki bir kırathanenin adına ise Kırıkçılar adı verildi. Orhangazi’den Bursa’ya gelirken Karsak boğazındaki İznik yol ayrımından girildikten sonra 10 kilometre ileride sağ tarafta kalan Yeni Solöz köyüne ulaşılabiliyor. Kırık ve çıkık tedavilerinde de bölge halkı kendisini Şevket Başol’un tecrübeli ellerine bırakıyor.