Edirne AB KOMİSYONUN’DAN İKİZEVLERE ZİYARET

AB KOMİSYONUN’DAN İKİZEVLERE ZİYARET

21.03.2014 - 17:05 | Son Güncellenme:

.

AB KOMİSYONUN’DAN İKİZEVLERE ZİYARET

Avrupa Birliği (AB) Komisyon üyeleri, daha önce AB projeleri ile yapılan İkiz Evler Konağını ziyaret etti.
AB Bulgaristan Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2014-2020 yeni dönem çalışmaları kapsamında Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından Avrupa Birliği projesi ile sanatkârların kullanımına açılan İkiz Evler Konağı'nı Edirne’de bulunan Avrupa Birliği Komisyonu Üyeleri Bernd Schuh ve Stephanie Essig, Bulgaristan Devleti Proje Danışmanı Daniela Ivanova ile AB Ortak Teknik Sekretarya Proje Yöneticisi Hakan Türköz ziyaret etti. Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Edirne ESOB Genel Sekreteri Özay Güngören ve Ektader Başkanı Fikriye Kipriye ziyaretçilere İkiz Evler Konağı ziyaretine eşlik etti.
Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ ziyaretçilere Nessebar ve Edirne’de Sanatkârlar Gösteri Merkezi isimli proje hakkında bilgi verirken, "Edirne ESOB olarak 8 adet Avrupa Birliği projesi uyguladık. Uyguladığımız projelerden biri olan Nessebar ve Edirne’de Sanatkârlar Gösteri Merkezi isimli proje kapsamında Valiliğimizce Edirne ESOB’a tahsis edilen İkiz Evler Konağının basit onarımı gerçekleştirilmiş ve iç tefrişatı tamamlanmıştır. Şuan Edirne’mize el sanatlarımızı sunana ve burada eğitimler veren sanatkârlarımızca kullanılan İkiz Evler Konağı Avrupa Birliği projeleri kapsamında uygulanan projelere çok güzel bir örnek teşkil etmektedir” dedi.
Avrupa Komisyonu Üyesi olan Bernd Schuh, İkiz Evler Konağına hayran kaldıklarını belirterek, "Avrupa Birliği’nin fon desteğinde bulunduğu projelerin çok güzel bir örneğini İkiz Evler Konağında görüyoruz. Burada sergilenen el sanatlarına hayran kaldık. Bizler önümüzdeki dönem açılması öngörülen 2014-2020 programı kapsamında çalışmalar yapmak üzere Edirne’ye geldik. Edirne’nin çok güzel ve modern bir şehir olduğunu belirtmek isterim. Gördüklerimiz karşısında önümüzdeki programı yerel yöneticilerinde taleplerini göz önüne alarak bir an önce açmak istiyoruz” ifadelerini kaydetti.