Ödemiş Ödemiş Ticaret Odası Almanya Anuga gıda fuarına katıldı

Ödemiş Ticaret Odası Almanya Anuga gıda fuarına katıldı

14.10.2021 - 13:04 | Son Güncellenme:

Ödemiş Ticaret Odası Almanya Anuga gıda fuarına katıldı

Ödemiş Ticaret Odası Almanya Anuga gıda fuarına katıldı

ÖDEMİŞ Ticaret Odası dünyanın en büyük ve en önemli fuarları arasında yer alan Anuga Köln 2021 Gıda Fuarı'na, üyeleri ile birlikte katıldı.

Almanya'nın Köln şehrinde pandemi sürecinden sonra ilk defa kapılarını katılımcılarına ve ziyaretçilerine açan Anuga Köln 2021 Gıda Fuarı, 9-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Fuar, dünyanın önde gelen üreticileri ve yatırımcılarını buluşturdu. Ödemiş Ticaret Odası üyeleri için yurtdışı fuar organizasyonunu gerçekleştirdi. Yapılan organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Ödemiş Ticaret Odası Başkan'ı Rıfat Eriş, "Hem yurtiçinde hem de yurtdışında gerçekleşen fuarlara katılım göstermek, stant açmak ya da ziyaretçi olarak katılmak her sektördeki firmalar için çok önemlidir. Sektörden birçok firmadan temsilciye aynı anda ulaşabilme imkanı sağlar. Sektördeki dünya trendlerini ve yenilikleri takip edebilme olanağı sağlar ve iş geliştirilmesi için fikir edinmelerini sağlar. Bu nedenle üyelerimizin mümkün mertebe fuarlara katılım göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Ödemiş Ticaret Odası olarak da üyelerimize bu konuda her zaman destek veriyoruz" dedi.  

"PANDEMİDEN SONRA İLK YURTDIŞI FUAR ETKİNLİĞİMİZ"

Yurtiçi fuarlarda olduğu gibi yurtdışı için de fuar organizasyonları yaptıklarını hatırlatan Eriş, "Üyelerimizden gelen talepleri değerlendirerek sektörde öncü olan fuarlara üyelerimizle birlikte katılım sağlayabiliyoruz. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde yurtiçi ve yurtdışı fuar organizasyonları planlamıştık ancak pandemi sürecinden dolayı fuarlar yapılamadığı için iptal olmuştu. Bu sene aşılamaların artması ile fuar organizasyonları yeniden yapılmaya başlandı. Pandemiden sonra ilk yurtdışı fuar etkinliğimizi Almanya'da yapılan Anuga 2021 fuarına gerçekleştirdik. Üyelerimizle birlikte gittiğimiz bu fuar gıda sektöründe uluslararası alanda önemli bir konuma sahiptir. Fuarlar sayesinde, İhracat yapan üyelerimiz yeni pazarlar bulabilir ve firmalarla daha kolay bağlantıya geçebilirler. İhracat yapmayan ancak ihracat potansiyeli olan üyelerimiz de dış ticaret tecrübelerini arttırarak  dış pazarlarla buluşmaları onlara bu konuda adım atmaları için yol gösterici olabilmektedir" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI