İzmirYAMANLAR MATEMATİK’TE BALKAN ŞAMPİYONU

YAMANLAR MATEMATİK’TE BALKAN ŞAMPİYONU

11.05.2016 - 09:58 | Son Güncellenme:

.

YAMANLAR MATEMATİK’TE BALKAN ŞAMPİYONU

TÜBİTAK tarafından belirlenen 6 kişilik Matematik Milli Takımında yer alan İzmir Özel Yamanlar Koleji öğrencilerinden Ahmet İleri, altın madalya kazanırken, Ömer Avcı ise gümüş madalya elde etti.
Bu yıl Arnavutluk’ta düzenlenen 33. Balkan Matematik Olimpiyatı’nda, TÜBİTAK tarafından belirlenen 6 kişilik Matematik Milli Takımında yer alan İzmir Özel Yamanlar Koleji öğrencilerinden Ahmet İleri altın madalya kazanırken, Ömer Avcı da gümüş madalyayla yurda döndü. 18 ülkenin katıldığı, öğrencilere 4,5 saatte çözmeleri için 4 soru sorulan olimpiyatta Sırbistan en başarılı ülke oldu.
Uluslararası bilim olimpiyatlarında Türkiye’ye 122 madalya ile en çok madalya kazandıran okul olduklarını kaydeden İzmir Özel Yamanlar Koleji Müdürü Şakir Ural, “Türkiye’yi dünyada büyük bir başarıyla temsil etmekteyiz. Öğrencilerimiz önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Dünya Bilim Olimpiyatları’nda ülkemize altın madalya kazandırmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

KEŞFETYENİ
Survivor'da adaya veda eden isim belli oldu!
Survivor'da adaya veda eden isim belli oldu!

Cadde | 16.05.2025 - 00:39

Survivor All Star'da düellolar oynandı, adaya veda eden isim belli oldu. İşte detaylar...

Yazarlar