Kayseri Kayseri Baro Başkanı Köse: Bugün sözlerin kifayet etmeyeceği bir acı var

Kayseri Baro Başkanı Köse: Bugün sözlerin kifayet etmeyeceği bir acı var

05.04.2024 - 11:42 | Son Güncellenme:

Kayseri Baro Başkanı Köse: Bugün sözlerin kifayet etmeyeceği bir acı var

Kayseri Baro Başkanı Köse: Bugün sözlerin kifayet etmeyeceği bir acı var

Samed Aydın SUN-Yeliz BAYAZIT/ KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma töreni düzenlendi. Burada açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Ali Köse, "Kayseri Barosu avukatları olarak bugünümüzü kutlayamıyoruz. Dün gece çok genç bir meslektaşımızı kaybetmenin acısıyla bugün sabaha uyandık. Bugün sözlerin, kelimelerin ve yazının kifayet etmeyeceği bir acı var. Avukat Hüseyin Keskin kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen törene, Baro Başkanı Ali Köse, yönetim kurulu üyeleri ile baroya kayıtlı avukatlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Başkan Ali Köse Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Köse, "Kayseri Barosu avukatları olarak bugünümüzü kutlayamıyoruz. Dün gece çok genç bir meslektaşımızı kaybetmenin acısıyla bugün sabaha uyandık. Bugün sözlerin, kelimelerin ve yazının kifayet etmeyeceği bir acı var. Avukat Hüseyin Keskin kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Avukatlar günündeki yargı ve hukukla ilgili sorunlarımız aynen devam etmekte. Güçlü bir avukatlık ile güçlü bir baronun olmadığı bir devlette bağımsız yargıdan bahsedilemeyeceğini, hukuksuzluğun yıkacağını, hukuksuzluğun en büyük deprem olacağını her yıl olduğu gibi bugün bir kez daha söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

'190 BİNİ AŞAN AVUKAT SAYISI VAR'

Avukatların sorunlarına değinen Başkan Köse, "Avukatların en büyük beklentisi, Türkiye'deki hukuk devletiyle ilgili ve bağımsız yargıyla ilgili sorunlar. Ama onun ötesi de 190 bini aşan avukat sayısı var. Fakülteler ve kontenjanlardaki önlenemez artış, sürdürülemez duruma gelmiş. Bu popülizmin bir an evvel terk edilip bu konuyla ilgili mesleğini yapmak üzere olan meslektaşlarımızın, ekonomik durumlarını ve ekonomik özgürlüklerini genişletecek önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. CMK, adli yardım ve vergi uygulamaları ile ilgili taleplerimizi teker teker sayıyoruz. Sıralıyoruz. Yine de sıralayacağız" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI