Kütahya ÖĞRETMENLERE “OKULLARDA ŞİDDETİ ÖNLEME” KONULU SEMİNER

ÖĞRETMENLERE “OKULLARDA ŞİDDETİ ÖNLEME” KONULU SEMİNER

08.05.2014 - 10:09 | Son Güncellenme:

.

ÖĞRETMENLERE “OKULLARDA ŞİDDETİ ÖNLEME” KONULU SEMİNER

KÜTAHYA(İHA)Pazarlar Kaymakamlığı oluru ile Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Şiddetin Önlenmesi İlçe Yürütme Kurulu’nun aldığı karar gereği Kütahya’nın Pazarlar İlçesi Anadolu Öğretmen Lisesi Öğretmenlerine “Okullarda Şiddeti Önleme” konulu seminer verildi.
Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesi toplantı salonunda Çok Programlı Lisesi Rehber Öğretmenler Sema Mazılı ve Anadolu Öğretmen Lisesi Rehber Öğretmeni Hatice Göksu tarafından Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenlerine “Okullarda Şiddeti Önleme “ konulu seminer verildi.
Rehber Öğretmenler Sema Mazılı ve Hatice Göksu tarafından seminerde öğretmenlere, şiddetin öğrenciler üzerindeki olumsuz etkileri nelerdir, şiddet riskli olan öğrencileri nasıl fark edilebilir, öğretmenler şiddeti önlemek için ne yapabilir konularında bilgilendirmeler yapıldı.
Rehber öğretmenler tarafından hazırlanan sunumda katılımcılar, şiddetin türleri, bölgelere göre aile içi şiddetin dağılımı, toplumumuzda kültürel normlarla şiddetin öğrenilmesi, şiddet uygulayan kişilerin özellikleri, şiddete yol açan kontrolsüz öfke ve şiddetin önlenmesi için öfke kontrol yöntemleri konularında bilgilendirildi.
Rehber öğretmenlerinin slaytlar yardımıyla sunduğu seminer, Öğretmenler tarafından ilgi ile takip edildi. (MB-EFE)