SamsunHavza'da Saski'den Taşkın Riskine Karşı Dere Islahı

Havza'da Saski'den Taşkın Riskine Karşı Dere Islahı

14.08.2017 - 12:17 | Son Güncellenme:

.

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Havza'da taşkın riskine karşı dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, havza ilçesinde can ve mal güvenliği yönünden tehlike arz eden, sel ve taşkın riski taşıyan, Hamza Deresi ile 9 ve 11 nolu derelerin ıslah çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini belirtti.

Havza ilçe merkezindeki, Hamza Deresi ile 9 ve 11 nolu derenin yapım işi projesinin bir yıl önce başladığını ve 4 milyon liraya mal olacağını aktaran Demircioğlu, "Havza merkezdeki Hamza Deresi'nin betonarme imalatları tamamlandı. Vatandaşların can güvenliği açısından Hamza Deresi'nin, panel çitleri önümüzdeki günlerde yapılacak. 9 ve 11 nolu derelerde ise betonarme inşaat çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

İlçedeki adliye binasının sel ve taşkınlarda en çok etkilenen kamu binalarının başında yer aldığını, 9 nolu derenin de TCDD menfezinin birleştiği yerde olduğuna dikkat çeken Demircioğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"11 nolu dere, Havza ilçe merkezinde can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmesi ve maddi zarara neden olmasından dolayı, acil olarak ıslah edilmesi gereken derelerin başında gelmektedir. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda olan 11 nolu derenin ıslahında sona yaklaşıldı. Önümüzdeki günlerde betonarme imalatları bitirilecek. Hamza Deresi ile 9 ve 11 nolu derelerin ıslahının inşaat çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı."

Havza'da derelerin ıslah çalışmalarını, alınan süre uzatımı ve keşif artışı kararı ile 18 Ocak 2018 tarihine kadar tamamlanmayı hedeflediklerini bildiren Demircioğlu, şunları kaydetti:

"Bu dere ıslahlarının tamamlanması sonucunda, Karşıyaka Mahallesi'nde 30 Eylül 2015 tarihinde meydana gelen taşkınlar sonucu oluşan ağır maddi hasarlar tekrarlanmayacak. Boyalıca Mahallesi'ndeki 9 nolu derenin taşması sonucu, adliye binasında her yıl meydana gelen, sel baskınlarının önüne geçilecek. İcadiye Mahallesi'nde yer alan Hamza Deresi'nin bulunduğu kısımda ise çeşitli sosyal tesislerin bulunduğu bir kesim olmasından dolayı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürütülen ıslah projesinde, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları ön planda tutulmaktadır."

KEŞFETYENİ
İşte Mylan bebek! Yusuf Yazıcı paylaştı, yüzü ilk kez görüldü
İşte Mylan bebek! Yusuf Yazıcı paylaştı, yüzü ilk kez görüldü

Cadde | 06.05.2025 - 07:12

Oyuncu Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı çiftinin ilk bebekleri Mylan Yazıcı ilk kez kendini gösterdi. Yusuf Yazıcı, kutlamalarda Mylan Yazıcı ve Melisa Aslı Pamuk ile olan fotoğrafını paylaştı.

Yazarlar