PembeNar ‘Seni Seviyorum’ demenin 12 farklı yolu

‘Seni Seviyorum’ demenin 12 farklı yolu

13.02.2015 - 14:49 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük online dil öğrenme ağı busuu, Sevgililer Günü için 12 ülkeyi kapsayan bir araştırma yaptı.

‘Seni Seviyorum’  demenin 12 farklı yolu

Buna göre Avrupa’da ilk buluşmada çiftler hesabı bölüşürken Türkiye’de erkekler ödüyor. Çiftler artık ilk buluşmada sinema ya da eve gitmeyi değil, şık bir restoranda yemek yemeyi tercih ediyor

Dünyanın en büyük online dil öğrenme ağı busuu.com, Sevgililer Günü’nden önce 12 ülkede sevgililerin davranışlarıyla ilgili araştırma yaptı. Araştırma, Amerika’dan Avrupa’ya, Rusya’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar diller farklı olsa da davranışların birbirine benzediğini gösterdi. Buna göre sevgililer ilk buluşmada sinemaya değil şık bir restorana gitmeyi tercih ediyor. Avrupa’da çiftler yemekten sonra hesabı paylaşırken Türkiye’de hala erkeklerin ödemesi gerektiğine inanılıyor.

İşte Busuu’nun araştırmasından çıkan ilginç sonuçlar:

• İlk görüşmede çiftler sinemaya veya eve gitmeyi tercih etmiyorlar. Bunun yerine gürültünün az olduğu şık restoranlar tercih ediliyor.

• Avrupa ve Amerika’daki bir çok ülkede halen yemekten sonra hesabı ödemek için erkek teklifte bulunuyor ancak birçok kadın artık hesabın bölüşülmesini tercih ediyor. Türkiye’de ise halen hesabın erkekler tarafından ödenmesi gerektiğine inanılıyor.

• Artık ilk görüşmeden sonra kimse telefon beklemiyor, sevgililer whatsapp gibi iletişim mecraları üzerinden haberleşmeyi tercih ediyor. Yazışmalarda çok uzun cümle kurmuyorlar. Kızlar ise yazışmalarda emoji kullanmayı seviyor.

• Çiftler ilk buluşmalarında kesinlikle eski sevgililerinden bahsetmeyi tercih etmiyor.

busuu ile 12 dilde “Seni Seviyorum” diyebilirsiniz:

İngiltere: I love you
İspanya: Te quiero
Almanya: Ich liebe Dich
Fransa: Je t’aime
İtalya: Ti amo
Portekiz: Te amo
Türkiye: Seni seviyorum
Rusya: ? ????? ???? (Ya tebya liubliu)
Polonya: Kocham Ci? (Kocham tschjä)
Birleşik Arap Emirlikleri: ??? ???? (Ana behibak) (erkek için)
(Ana behibek) (kadın için)
Japonya: ?????? (Kimi o ai shiteru)
Çin: ??? (Wo ai ni)

Yazarlar