Sürprizli seçim
Sürprizli seçim 31 Mart Yerel Seçimleri, İzmir’de sürprizlerle sonuçlandı...
3.04.2019 Ege
Son dakika... Türkiye sandık başında! Oy verme işlemi başladı
Son dakika... Türkiye sandık başında! Oy verme işlemi başladı Saat 08.00 itibariyle tüm illerde sandıklar açıldı, seçmenler oy kullanıyor. Yerel seçimlerde 18 yaşını dolduran 1 milyon 156 bin seçmen ilk kez sandığa gidiyor.
31.03.2019 Siyaset
Son dakika... Türkiye sandık başında! Oy verme işlemi başladı
Son dakika... Türkiye sandık başında! Oy verme işlemi başladı Saat 08.00 itibariyle tüm illerde sandıklar açıldı, seçmenler oy kullanıyor. Yerel seçimlerde 18 yaşını dolduran 1 milyon 156 bin seçmen ilk kez sandığa gidiyor.
31.03.2019 Siyaset
AK Parti’nin seçim manifestosu hazır... ‘Değer üreten şehir’ vurgusu
AK Parti’nin seçim manifestosu hazır... ‘Değer üreten şehir’ vurgusu AK Parti’nin 10 maddelik manifestosunun ana çerçevesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği “1994 seçimleri ruhu” oluşturacak. Manifestoda ‘değer üreten şehirler’i oluşturma hedefi de anlatılacak
23.01.2019 Siyaset
AK Parti ve MHP iş birliğini şekillendiren üç kriter
AK Parti ve MHP iş birliğini şekillendiren üç kriter Cumhur İttifakı’nı yerel seçim iş birliğiyle devam ettirecek AK Parti ve MHP’nin, ittifakı şekillendirirken “Bahçeli formülü, lider sözü ve 2014 sonuçları” olmak üzere üç kriteri dikkate aldığı belirtiliyor.
15.12.2018 Siyaset
‘X+Y=Z’ zirvesi
‘X+Y=Z’ zirvesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli, yerel seçimde yapacakları işbirliğinin ayrıntılarını konuşmak için bir araya gelecek. Bahçeli’nin ‘X+Y=Z’ olarak açıkladığı iş birliği formülünü ildeki ve bazı ilçelerdeki ittifak süreci bu buluşmada ele alınacak
10.12.2018 Siyaset
Kadın-erkek eşitliği listelerde de olsun
Kadın-erkek eşitliği listelerde de olsun KA.DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği), siyasi partilerin her seçim döneminde kadın aday göstermede isteksiz davrandığını ya da listelerde seçilebilir sıralara yerleştirmeme konusundaki ısrarlı tutumlarını sürdürdüğünü belirterek bunun değişmesini talep etti.
5.12.2018 Siyaset
‘Kombin formülü’  merak uyandırdı
‘Kombin formülü’ merak uyandırdı AK Parti ile MHP arasındaki heyetler arası görüşmede ‘ittifakın devamı için’ iyi niyet beyanları dışında karara bağlanmış herhangi bir başlığın söz konusu olmadığı belirtildi... Temel konularda liderlerin görüşüne başvurulduktan sonra belli başlıklarda ilerleme sağlanacağı öğrenilirken Bahçeli’nin ittifak için önerdiği ‘kombin formülü’ heyecan yarattı...
10.10.2018 Siyaset
MHP’nin hedefi eldeki belediyeleri ikiye katlamak
MHP’nin hedefi eldeki belediyeleri ikiye katlamak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimde Ak Parti ile ittifakın kapısını aralarken birçok hedefe aynı anda ulaşmayı amaçlıyor. Bunların başında “ülkenin bekasına” dönük sembol kentlerin kaybedilmemesi.
8.09.2018 Siyaset
AK Parti-MHP adsız ittifakı tartışıyor
AK Parti-MHP adsız ittifakı tartışıyor CHP, HDP ve İYİ Parti’nin oluşturacakları ittifaklara karşı, AK Parti ve MHP’nin “Hangi parti nerede belediyeyi alabilecekse, diğeri destek versin” esasına dayalı güç birliğini planlıyor...
3.09.2018 Siyaset
Yerelde cumhur ittifakı haritayı değiştirebilir
Yerelde cumhur ittifakı haritayı değiştirebilir 2014 yerel seçim ve 24 Haziran seçim sonuçları baz alınarak yapılan değerlendirmeler, Ak Parti ve MHP’nin oluşturduğu cumhur ittifakının, gayrıresmi de olsa yerel seçimde devam etmesi durumunda yerel seçim haritasının değişebileceğini ortaya koyuyor
1.09.2018 Siyaset
Şişli'de ilginç sonuçlar
Şişli'de ilginç sonuçlar 7 Haziran genel seçimlerinde dikkat çeken sonuçlardan biri de İstanbul'da CHP'nin kalesi olarak bilinen Şişli'de yaşandı. 2014 yerel seçimlerine göre CHP ve AK Parti ilçede oy kaybetti. HDP ve MHP yükseldi.
9.06.2015 Siyaset
Bu partinin oy oranı seçimleri altüst edecek!
Bu partinin oy oranı seçimleri altüst edecek! Uzmanlar HDP'nin barajı aşması üzerine yoğunlaşırken 7 Haziran seçim sonuçlarını altüst edebilecek potansiyel MHP'de görünüyor.
30.04.2015 Siyaset
Uğur Işılak AK Parti'den aday oldu
Uğur Işılak AK Parti'den aday oldu Dombra şarkısını 2014 yerel seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan adına uyarlayan Uğur Işılak Ak Parti'den milletvekili adayı gösterildi.
8.04.2015 Siyaset
Birgül Ayman Güler sözlerinin arkasında durdu
Birgül Ayman Güler sözlerinin arkasında durdu CHP parti yönetimi, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’i, "CHP’nin çatısı akmaya başlamıştır. 30 Mart’ta cemaatle ittifak yaptık" sözleri nedeniyle disipline sevk etmeyi değerlendirirken, Güler’den yazılı açıklama geldi. Güler, haberde çarpıtma olmadığını, sözlerinin arkasında durduğunu söyledi.
16.12.2014 Siyaset
Selahattin Demirtaş'ın Başarısı CHP'yi 3'e Böldü
Selahattin Demirtaş'ın Başarısı CHP'yi 3'e Böldü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 9.8 oy almayı başaran HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş, CHP'deki muhaliflerin baş kaldırmasında etkili oldu.
14.08.2014 Siyaset
Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklentisi oluştu
Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklentisi oluştu Başbakan Erdoğan, borsadaki yükseliş ve faizlerdeki düşüşe dikkati çekerek, Merkez Bankası'nın da faizleri düşürecek yeni bir ayarlamayı yapması gerektiğini söyledi.
4.04.2014 Ekonomi
Yalova 6 oy farkıyla CHP'nin
Yalova 6 oy farkıyla CHP'nin Yalova'da Belediye Başkanlığı seçimini 1 oy farkla Ak Parti'nin kazandığının açıklanmasının ardından CHP ve Ak Parti'nin yaptığı itiraz İl Seçim Kurulu, tarafından kabul edildi. 124 sandıkta yeniden yapılan sayıma göre, belediye başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkıyla kazandığı bildirildi. Sayım sonrası 6 oyla öne geçen CHP'li Vefa Salman gözyaşlarına hakim olamadı.
2.04.2014 Siyaset
Bu kentlerde herşey değişebilir
Bu kentlerde herşey değişebilir Türkiye elektrik kesintilerini, yakılmış oy pusulalarını, kimi il ve ilçelerde bir oyla kazanıp kaybedenleri, sandık görevlilerince tutulmuş yüzlerce tutanağı konuşuyor. Hemen her partiden sonuçlara itiraz var. Ajansların geçtiği haberlere gore seçim sonuçlarına itiraz edilen yerler şöyle:
1.04.2014 Gündem
Bu kentlerde her şey değişebilir
Bu kentlerde her şey değişebilir Türkiye elektrik kesintilerini, yakılmış oy pusulalarını, kimi il ve ilçelerde bir oyla kazanıp kaybedenleri, sandık görevlilerince tutulmuş yüzlerce tutanağı konuşuyor. Hemen her partiden sonuçlara itiraz var. Ajansların geçtiği haberlere gore seçim sonuçlarına itiraz edilen yerler şöyle:
1.04.2014 Gündem
Seçimi çözüm süreci kazandı
Seçimi çözüm süreci kazandı Güneydoğulu işadamları yerel seçim sonuçlarını, “Seçimleri kazanan çözüm süreci olmuştur. Barışın kalıcı hale gelmesiyle bölgeye önemli yatırımlar gelecek. İstikrarla birlikte ekonomik faaliyetler ve yatırımlar artacaktır” şeklinde değerlendirdi
31.03.2014 Ekonomi
Sabancı: Seçim sürecinde yaşananları arkamızda bırakmalıyız
Sabancı: Seçim sürecinde yaşananları arkamızda bırakmalıyız SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, yerel seçimlerin sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme yaptı.
31.03.2014 Ekonomi
Seçim sonuçlarında kafa karıştırıcı oranlar...
Seçim sonuçlarında kafa karıştırıcı oranlar... Rakamlar büyük ölçüde şekilleniyor. İlk başta Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı sonuçları arasında görülen büyük fark da sandıklar açıldıkça kapanıyor. Anadolu Ajansı ile Cihan Haber Ajansı özellikle Ak Parti'nin oy oranı konusunda birbirinden uzak oranlar veriyor. Hem Anadolu Ajansı hem Cihan Haber Ajansı'ndan flaş açıklamalar geldi. Partilerin Türkiye geneli oy ortalamasında ise kesin bir kriter yok. 2 farklı kritere göre hesaplama yapılıyor.
30.03.2014 Siyaset
CHP 2014 Yerel Seçim Reklamları! Hayat Bayram Olsa
CHP 2014 Yerel Seçim Reklamları! Hayat Bayram Olsa CHP 2014 Yerel Seçim Reklamları! Hayat Bayram Olsa
11.09.2019 Haberler
Erkekler  koltukları bırakmıyor
Erkekler koltukları bırakmıyor Türkiye’de siyasetten yargıya, akademiden özel sektöre kadar pek çok alanda kadınların iş hayatında bulunma oranları hala çok düşü.
7.03.2014 Gündem

Benzer Haber Etiketleri