40 Yaş ve Üstü Burun Estetiği

Kişinin yüz hatlarına olan dikkati ve önemi ergenlik dönemlerinde üst noktaya çıkar. Yüz hatlarında fark edilen bir uyumsuzluk ilerleyen süreçte özgüven eksikliği, içe kapanıklık, vb. problemler yaşanmasına neden olur. Yüz hatlarında en çok dikkat çeken noktalar arasında burun gelir ve burunda bulunan uyumsuzluk kişileri daha çok rahatsız eder. Yüzümüz ile orantılı bir buruna sahip olmak bu kadar önemli olunca burun estetiği operasyonlarına olan talebin erken yaşlarda gerçekleşmesine yol açmıştır. Kemik gelişimi için erken yaşlarda burun estetiğini önerilmemekle birlikte 17 yaşında kadınlar burun estetiğine uygun sayılırken erkeklerde bu yaş 18’dir. Burnundan şikayetçi bireyler duygusal olarak kendilerini hazır hissettiklerinde belirttiğimiz yaşlarda burun estetiği ameliyatları yardımı ile arzu ettikleri burun yapısını kazanarak kendileri ile barışabilirler. Burun estetik operasyonları kemik gelişimi nedeniyle yaş için alt sınır belirlemişken, burun estetik operasyonlarında yaş için bir üst sınır var mıdır? 40 yaş ve üstü bireyler burun estetiği estetik operasyonları için uygun mudur?

Haberin Devamı

40’lı Yaşlarda Estetik Operasyonu Tercihleri

40’lı yaşlarda ihtiyaç duyulan estetik operasyonlarında gidilen ertelemelerin telafileri gerçekleşmektedir. Özellikle ergenlik dönemlerinde duyulan hoşnutsuzlukların çeşitli nedenlerle ertelenmesi sonucu 40’lı yaşlar bu yılların telafisi çabalarına neden olmaktadır. Bu yaşlarda sıklıkla meydana gelen taleplerin başında burun operasyonları gelir ve kişi kendisiyle tamamen barışık hale gelebilmesi için burun yapısında değişikliğe gitme tercihi gösterir. Burun operasyonlarında alt yaş sınırlandırması bulunurken kemik gelişiminin tamamlanması nedeniyle üst yaş sınırlandırması bulunmasa da ihtiyaçlarınızı çok ertelememeniz için sizi uyarıyoruz. İlerleyen yaş ile birlikte yaraların iyileşme sürecinin yavaşladığı gibi deride elastikiyet kaybı artar. Bu nedenle her ertelediğiniz yaş ile birlikte kapsamlı ameliyatların uygulanma olasılığı aynı oranla azalacak, operasyondan beklenen sonuç elde edilmesi ihtimali düşecektir.

Haberin Devamı

40 Yaş ve Üstü Burun Estetiği Operasyonlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlerleyen yaşlarda nefes almada güçlük veya horlama gibi nedenlerle erkekler burun estetiği operasyonlarına ihtiyaç duyulabildiği gibi kadınlar sadece estetik kaygılar nedeniyle burun estetiği ameliyatı talep edilebilmektedir. Bu taleplerin yerine getirilmesini engelleyecek bir risk bulunmasa da 40 ve üstü yaş kişilerin burun estetiği operasyonları yapılırken dikkat edilmesi gereken yaşa bağlı bir takım noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edildikten sonra gerçekleştirilecek operasyonlarda beklenen sonuçlar elde edilebilecektir.

Yaşın ilerlemiş olması nedeniyle operasyon geçirecek kişilerin kan değerleri ve tansiyonu ölçülür.

Akciğer grafisi ve kalp elektrografisi incelenir.

Anesteziye uygunluğu kontrol edilir.

Psikolojik olarak operasyona hazırlığı kontrol edilir.

Uzun iyileşme süreci hakkında bilgilendirme yapılarak psikolojik açıdan hasta operasyona hazırlanır.

Haberin Devamı

Erkekler operasyon sonrasında yaşayacakları görünüm değişikliğine karşı uyarılmalı ve bu değişime hazır olup olmadığı sorgulanmalıdır.

Tüm bu aşamalar kontrol edildikten sonra burun estetiği operasyonları gerçekleştirilir. İlerleyen yaş ile birlikte kapsamlı ameliyatlar yerine küçük değişimler yaşatacak operasyonlar tercih edilmelidir.

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci

Her ne kadar estetik amaçla yapılmış olsa da burun estetiği bir ameliyattır ve sonrasında morluk, kızarıklık ve şişlik problemleri yaşanacaktır. Özellikle bu süreç ciltlerinin daha kalın ve yağlı olması nedeniyle erkeklerde daha uzun sürecektir. Operasyon öncesinde psikolojik olarak hastalar bu duruma hazırlandığı için bu süreç en iyi şekilde atlatılacaktır. Bu süreci sorunsuz atlatmak için;

Ameliyat sonrası 8 saat içerisinde sıvı besin maddesi tüketilmemelidir.

İyileşme sürecinde sigara kullanımı iyileşme sürecini yavaşlatacaktır.

En az 3 hafta ağır fiziksel aktivitelerden uzak durulmalıdır.

Operasyon sonrası ilk 3 ay darbelere karşı burun korunmalıdır.

Grip, soğuk algınlığı ve solunum yolları problemlerinde doktorunuza vakit kaybetmeden başvurmanız gerekmektedir.

Dr.Ercan Aydın