Geri Dön

7 Mart gününü menüsü (Kıymalı yemek tarifleri)

Bugün 7 Mart günün menüsü ile kıymalı yemek tarifleri veriyoruz. Kıymayı neredeyse her türlü yemek içinde kullanabiliriz. Bu çeşitliliğinden dolayı 7 Mart günün menüsü içinde size şahane tarifler sunacağız. İşte 7 Mart günün menüsü ve kıymalı yemek tarifleri…

7 Mart gününü menüsü (Kıymalı yemek tarifleri)

Çoğu evde kıyma yemeklerin olmazsa olmazlarındandır. Dolmada sulu yemeklerde pidelerde kullandığımız kıyma yemeklere farklı ve dayanılmaz bir lezzet katmaktadır. Bu nedenle bizde 7 Mart günün menüsü ile size şahane kıyamlı tarifler veriyoruz.

İşte 7 Mart günün menüsü ve kıymalı yemek tarifleri

İlk tarifimiz tabi ki kıyma deyince aklımıza gelen köfte

Köfte tarifi
Köfte büyük küçük herkesin sevdiği, yanında ne yerseniz yiyin yakıştığı şahane bir yemektir. İyi bir köfte yapmak için bu tarife dikkat edin.

Köfte için malzemeler
* ½ kilo dana kıyma (Az yağlı)
*1 adet yumurta
*3-4 kaşık galeta unu
*4-5 tutam maydanoz
*Sarımsak
*1 adet soğan
*Tuz
*Karabiber

Köfte yapılışı
Soğanları küp küp doğrayın. Geniş bir kabın içinde kıymayı, maydanozu, soğanları, sarımsağı, yumurtayı, karabiber ve tuzu, en sonra galeta unu ekleyin. Tüm malzemeleri eşit dağılacak şekilde karıştırın.
Karıştırma işlemi bittikten sonra harcın içinde dilediğiniz büyüklükte tercihen ceviz kadar alıp şekillendirin.
Şekil verme işleminizde bittikten sonra önceden ısıttığınız tavanın (Yağ koymadığımız için yanmaz tava kullanın) içine parçaları koyun. Her iki yüzünü de kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun


Kıymalı pide tarifi


Kıymalı makarna tarifi


Kıymalı enginar dolması tarifi


Kıymalı yaprak sarma tarifi

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber