Ahududu ve nar taneli çiya pudingi
Omega 3 ve çeşitli mineralleri yapısında bulunduran çiya tohumu ile sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamaya ne dersiniz?
Bağırsak ve sindirim sitemi hastalıklarından, kalp ve diyabet hastalıklarına kadar bir çok faydası bulunan çiya tohumu ile hem sağlıklı beslenip hem de lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
İşte sizler için hazırladığımız sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli çiya pudingi tarifimiz…
Ahududu ve Nar Taneli Ciya Pudingi
Malzemeleri:
- 3 yemek kaşığı çiya tohumu
- 1 bardak süt
- 2 çay kaşığı bal
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 yemek kaşığı ahududu ve nar taneleri karışımı
Hazırlanışı:
Nar taneleri ve ahududu dışında bütün malzemeleri kapalı bir kavanoz ya da benzeri bir kabın içerisine boşaltın ve malzemelerin birbirine iyi karıştığından emin olana kadar karıştırın.
1 saat kadar bir ara verin ve 1 saat sonra aynı işlemi tekrar yapın. (isteğe göre bu karışım bir gece boyunca buzdolabında bekletilebilir) Daha sonra karışımın yarısını küçük bir kaba boşaltın.
Ahududu ve nar taneleri karışımının yarısını üzerine boşaltın. Kalan diğer karışımı da buna ekleyin ve en son üzerine kalan ahududu ve nar taneleri karışımını ekleyin. Pudinginiz servise hazır. Dilerseniz başka meyvelerle de bu tarifi deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun.