Alternatif Tıp Alternatif fizik tedavi yöntemleri bel ağrıları için çare

Alternatif fizik tedavi yöntemleri bel ağrıları için çare

22.12.2016 - 11:56 | Son Güncellenme:

Bel ağrısı yetişkinlerin çoğunda görülen ve hayatı olumsuz etkileyen hastalıklardan biridir. Bunun için alternatif fizik tedavi yöntemleri etkili bir çözüm sunuyor...

Alternatif fizik tedavi yöntemleri bel ağrıları için çare

Yoga, kiropraktik, akupunktur ve diğer alternatif tedavi yöntemleri fizik tedavi gibi görünmese de inatçı ağrıların tedavisinde etkili olabilirler. Eğer kas iskelet sistemiyle ilgili tekrarlayan ağrı şikayetiniz varsa, fizik tedavi ağrınızı azaltmak, iyileşmeyi desteklemek ve daha fazla hasarın oluşmasını engellemekte etkili olabilir. Bir fizik tedavi uzmanı egzersiz ve hareketi kullanarak kasları, tendonları ve bağ dokuları esnetir ve güçlendirir.

Haberin Devamı

Kiropraktörler, akupunkturcular ve masaj terapistleri ağrı şikayetini azaltmak için alternatif fizik tedavi yöntemleri sunmaktadırlar. Bu tip terapilerin etkili olduğunu gösteren güçlü kanıtlar da mevcuttur.

Her 4 yetişkinden 1'ini etkiliyor
Bel ağrısı yaklaşık olarak dört yetişkinden birini etkiler. Omurga manipülasyonu uygulamasında uzman, kontrollü güç uygulayarak, eklemleri normal hareket aralığının ötesine hareket ettirerek ağrıyı azaltmayı ve işlevini iyileştirmeyi hedefler.

Hafif ila orta şiddetli bel ağrılarının tedavisinde omurga manipülasyonunun geleneksel tedaviler kadar etkili olduğu araştırmalarla desteklenmiştir. Omurga manipülasyonu normal fizik tedavinin bir parçası olarak bir kiropraktör veya osteopati doktoru tarafından uygulanabilir. Uzman biri tarafından yapıldığında güvenlidir ve komplikasyonları azdır.

Haberin Devamı

Alternatif fizik tedavi yöntemlerinden bir diğeri masaj terapisidir. Masaj, geçmişi antik yıllara dayanan, tekrarlayan ağrı, stres ve kaygı şikayetlerinde kullanılmış bir terapi yöntemidir. Terapistler masaj sırasında ellerini, parmaklarını, ön kollarını, dirseklerini ve bazen ayaklarını kullanarak kasları ve yumuşak dokuları uyarırlar. Masaj terapisinin işe yaradığını destekleyen çok fazla bilimsel araştırma yoktur ancak eğitimli biri tarafından yapıldığında son derce güvenli bir uygulamadır. Araştırmalar bel ve kronik boyun ağrısında faydalı olduğunu göstermiştir.

Akupunktur da bir fizik tedavi yöntemidir
Kadim bir Çin tedavisi olan akupunktur da alternatif fizik tedavi yöntemleri arasında bulunur. Bu fiziksel terapi küçük iğnelerin ciltteki belirli noktalara batırılması şeklinde yapılır. İğnelerin vücuttaki yaşam enerjisinin akışını düzenlediği, akışı engelleyen tıkanıklıklarıaçtığı düşünülür. Akupunktur en çok bel ve sırt ağrısı, eklem ağrısı ve migren baş ağrıları sebebiyle tercih edilmektedir.


Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir ankette yılda 3 milyon Amerikalının ağrı tedavisi için akupunkturu tercih ettiği görülmüştür. Eğitimli bir terapist tarafından uygulandığında çok güvenli bir terapidir ve komplikasyonları çok azdır. Hakkında yapılmış az sayıdaki klinik araştırmaları derleyen toplu bir araştırmada akupunkturun migren baş ağrılarını tedavi etmekteki etkisi baş ağrısı ilaçlarıyla eşit görülmüştür. Osteoartrit eklem ağrılarında ve diz eklemi ağrısında da faydalı olmaktadır.

Haberin Devamı

Hemen Sağlık

Yazarlar