SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Mikrodalgada bardak kek

.

Milliyet Haber

5 dakikada kek yapmaya ne dersiniz? Püf noktalarına dikkat ederseniz sertleşmeyen pamuk gibi kekleriniz olacaktır. Çırpıp mikrodalgaya atın yeter,5 dakika sonra servise hazır..

MALZEMELER.

*2 yumurta

*2 küçük çay bardağı toz şeker

*1 çay bardağı yoğurt veya süt

*1 küçük çay bardağı sıvıyağ ,(daha az koyabilirsiniz.)

*2 su bardağı un

*1 paket kabartma tozu

*1 paket vanilya

*2 yemek kaşığı damla çikolata

*1 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:

*Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım (5-6 dakika)

*Yağ ve yoğurdu da ekleyerek çırpalım

*Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyelim,tüm kekleri kakaolu yapacaksanız, 2 yemek kaşığı kakaoyu da ilave ederek eledikten sonra karışıma bir iki defada ekleyelim ve yavaşca karıştıralım

*Karıştırma işlemini ya mikserin en düşük devriyle yapalım ya da bir kaşık veya spatula ile alttan üste katlar gibi sıvılara yedirelim.

*Çok hızlı ve uzun süre çırparsak hava kabarcıkları söner ve kekimiz daha az kabarır

*Kağıt bardakların içi kaygansa yağlamaya gerek yok,diğer türlüysa margarine fırça sürerek bardakları yağlayalım

*Buradaki tarifte,bardakların bir kısmına 2 'şer kaşık sade hamur koydum ve üstüne damla çikolata serptim.

*Diğer kısmı için sade hamura 1 kaşık kakao ekleyerek karıştırdım ve bardaklara 2,5 kaşık olarak koydum.Kakalu kek daha güzel oldu ,ben kakaoluyu daha çok tavsiye ediyorum ve hatta ıslak kek olarak yapın,çok daha nefis olacaktır. (Tarifi yakında paylaşacağım)

*Bardaklar daha kısa olursa hamur miktarını ve pişme süresini azaltalım.Hamur bardağın yarısından daha az seviyede olsun,müthiş kabarıyor,taşabilir.

*Sade kekler daha az miktarda olduğu için 4 dakikada pişiyor,kakaolular ise tam 5 dakikada hazır. Daha çok tutmayalım ,sonra sertleşebilir.bu sürede alırsanız pamuk gibi kalırlar

*Mikrodalgada en yükseğin bir altında pişirelim.

*Bu ölçüyle,fırına girebilen silikon kek kalıbında,borcamda veya muffin kağıtlarında kek yapabilirsiniz.

*Kalıpta yaparsanız 7 dakika piştikten sonra alın ve bir kürdan batırın,kuru çıkarsa pişmiş demektir,ıslak çıkarsa 1 dakika daha pişirin.

*Kek ılındığında üzerini kapatırsak ertesi gün bile yumuşaklığını koruyor.

*Müthiş bir lezzet,elektrikten tasarruf ve pratik.Acil durumlarda kurtarıcı bir yöntem.

*Ayrıca istediğiniz her türlü keki mikrodalgada pişirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN..

Tüm tariflerim için http://buketcengiz.blogspot.com.tr/

Facebookta beni takip etmek için https://www.facebook.com/pages/Huzurlu-Mutfak/1507528802801602

Instagramda beni takip etmek için

Twitterda beni takip etmek için https://twitter.com/Huzurlu_Mutfak

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Ballı-Limonlu Kek
  2. Şekersiz-Karadut Pekmezli Kek
  3. Muzlu- Yulaflı diyet kurabiye
  4. YALANCI EKMEK KADAYIFI
  5. FISTIKLI GÜLLAÇ
  6. PRATİK KÖFTE-PATATES YEMEĞİ
  7. MATBAH RESTORAN SULTANAHMET'TE İFTAR YEMEĞİ
  8. EV YAPIMI OTLU GÖZLEME
  9. YANARDAĞ PASTASI
  10. Mikrodalgada bardak kek

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.