MODA
GÜZELLİK
AİLE
SAĞLIK

Sıcak havalara yakışacak birbirinden lezzetli 5 makarna tarifi

Yazın pratik ve lezzetli tariflere daha çok yöneliyoruz. Biz de sizin için sıcak havalara yakışacak hem pratik hem de lezzetli birbirinden farklı 5 makarna tarifini paylaştık. Bu tarifler sayesinde makarnayı istediğiniz gibi lezzetlendirebilirsiniz. İşte 5 makarna çeşidi...

Milliyet Haber

Sıcak havalarda makarna yenir mi demeyin! Hem pratik hem lezzetli olan bu makarna tariflerini mutlaka deneyin! Yaz sofralarınıza çok yakışacak 5 makarna tarifini sizinle paylaştık. Bu tarifler sayesinde makarnayı istediğiniz gibi lezzetlendirebilirsiniz. İşte o çok konuşulan ve çok sevilen 5 makarna çeşidi... 

Fettucini alfredo tarifi


Malzemeler:

-1 paket fettucini makarna
-2 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-200 gram mantar
-300 gram tavuk göğsü
-3 diş sarımsak
-1 su bardağı krema
-1/4 demet fesleğen
-1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
-1 çay kaşığı tuz

Nasıl yapılır?

-Makarnanın sosu için; geniş bir tavada 2'şer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.
-200 gram dilimlenmiş mantarları tavaya ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.
-Mantarlar sotelendikten sonra 300 gram jülyen doğranmış tavukları ilave edin ve sotelemeye devam edin.3 diş ezilmiş sarımsak ile tavuk ve mantarları tatlandırın.
-1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi de ilave edin. Ardından 1 su bardağı krema, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri ve bir avuç doğranmış taze fesleğeni de ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
-Ayrı bir tencerede suyu haşlayın ve içerisine bir tatlı kaşığı tuz ve makarnayı ekleyip 8 dakika kadar haşlamaya bırakın.
-Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sos ile birlikte yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı, rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla servis edin.

Tagliatelle tarifi


Malzemeler:

-1 paket tagliatelle makarna
-3 yemek kaşığı tereyağı

Kıymalı sos için:

-300 gr kıyma
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 soğan
-1 domates
-1 sivri biber
-1 dolmalık kırmızıbiber
-Tuz
-Karabiber

Nasıl yapılır?

-Tagliatelle makarnayı kaynar su dolu tencereye alıp hafifçe yumuşayana kadar haşlayın.
-Suyunu süzüp tereyağı ile karıştırıp harmanlayın. Kıymalı sos için, soğan, domates ve biberleri küçüp küpler şeklinde doğrayın.
-Kıymalı sos için, 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya alıp ısıtın. Kıymayı ekleyip 5 dakika kavurun.
-Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
-Tagliatelle makarnaları servis tabaklarına paylaştırıp çatalla çevirerek kuş yuvası şekli verin.
-Hazırladığınız kıymalı harcı yuvaların ortasına paylaştırın. Sıcak servis yapın.

Pestolu fusilli makarna tarifi


Malzemeler:

-500 gram Fusilli Makarna
-90 gram fesleğen
-2 diş sarımsak
-50 gram dolmalık fıstık
-80 gram parmesan peyniri
-100 ml süt
-Tuz
-Karabiber
-3 yemek kaşığı soğuk su
-80-100 ml zeytin yağı
-Cherry domates
-Top mozarella

Nasıl yapılır?

-İlk önce makarnayı tuzlu suda kaynatalım. Çok pişirmemeye özen gösterelim.
-Fesleğen, sarımsak, fıstık, peynir, su, süt ve zeytin yağı bir rondodan geçelim. Tuz ve karabiber ile tatlandıralım ve dolaba koyalım.
-Bir geniş tavada sıvı yağ koyalım ve makarnayı üzerine pestoyu dökelim. Pişince domates ve mozarellayı servis edelim.

Krema soslu bucatini makarna


Malzemeler:

-380 gram bucatini makarna
-200 gram sert keçi peyniri
-1 çorba kaşığı krema
-Sarımsak
-Maydanoz
-Tuz

Nasıl yapılır?

-Bucatini makarnayı kaynar tuzlu suda 9 dakika al dente haşlayın. Makarna haşlanırken büyük bir tutam maydanozu ve 1 diş sarımsağı gelişigüzel doğrayın.
-Keçi peynirini bir kaseye rendeleyip doğranmış maydanoz, sarımsak ve krema ekleyin.
-Makarnanın haşlama suyundan 1 kepçe alıp peynir ve maydanoz karışımına aktarın.
-Krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Al dente haşladığınız bucatini makarnayı süzüp peynirli sosa aktarın.
-İyice karıştırdıktan sonra servis yapın.

Linguine makarna tarifi


Malzemeler:

-1 bardak küp domates
-3-4 diş sarımsak
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-Bir kaç yaprak fesleğen
-Tuz, karabiber veya acı kırmızı biber
-1 paket linguini makarna

Nasıl yapılır?

-Sarımsaklar ayıklanır, domatesler arzuya göre robottan geçirilir veya pişirirken ezilir.
-Tencereye zeytinyağı konur, sarımsaklar ezilerek ilave edilir, 1-2 dakika pişirilir. Domates ilave edilir, kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir.
-Tuz, biber, fesleğen ilave edilir. Makarna paket talimatına göre pişirilir, sos ile karıştırılarak servis edilir. İsteğe göre parmesan peyniri ilave edilir. 

Afiyet olsun. 

 

Diğer Haberler

  1. Ayo & Teo Bodrum'u sallayacak
  2. Hastayı uyutmadan bel fıtığı ameliyatı
  3. En hit çizgi diziler Kidz TV’de.
  4. Crate and Barrel online alışverişe başladı
  5. Gelin ve kaynanadan görülmemiş kapışma
  6. Seviyorsan aç konuş bence!
  7. Yeni Yılınızı Tatlandırın
  8. Cildinizdeki sivilcelerden kurtulabilirsiniz!
  9. Sizin Aşkınız Hangi Renk?
  10. Marks & Spencer yeni sezonda çorap koleksiyonu ile göz dolduruyor!

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.