Stil Andrej Pejic

Andrej Pejic

23.08.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Moda dünyasında sınırlara yer var mıdır? Renkleri ve cazibesiyle büyüsü kadınlar ve erkekler üzerinde etkili olan “moda dünyası” sınırların var olmadığı bir popülariteye ulaşıyor.

Andrej Pejic

Kimse hayır demiyor, kimse uzak durmuyor, aksine herkes tüm gelişmelerden haberdar olabilmek için bu dünyaya açılacak bir kapı bulmaya çalışıyor. Moda dünyası bu aşamada hızlı değişimleri, yeni “kavramları” ve her geçen gün yeni keşfedilen isimleriyle büyümeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Andrej Pejic

Modeller arasında markaja aldığımız isimler arasında bu defa dikkatimizi moda dünyasının seksi “erkeği” Andrej Pejic çekiyor. Şimdi sizden erkek mi? Dediğinizi duyar gibiyiz, inanmak biraz zor değil mi? Evet, Pejic henüz 19 yaşında olan bir erkek çocuğu! “Androjen” kavramının moda dünyasında kabul görmesi ve hızla yayılmaya başladığı son yıllarda, özgürce karşımıza çıkan, sınırları belli olmayan, cesaretinden şüphe duymadığımız Pejic, “handsome beauty” (yakışıklı güzellik) ve feminan ile man kelimelerinden türeyen “femiman” oluşumunun en önemli temsilcisi olarak kabul ediliyor!.

Andrej Pejic

Bu yeni termolojinin podyumdaki temsilcisi Pejic, moda dünyasının en gözde modelleri arasında yerini Marc Jacobs, Jean Paul Gaultier, John Galliano ve daha birçok isimle çalışıyor olmasıyla sağlamlaştırıyor. Uzun sarı saçları, dolgun dudakları ve mükemmel fiziğiyle bir kadından ayırmanın oldukça zor olduğu Pejic, erkek defileleri podyumunda yürüdüğü zaman da onu bir erkekten ayırmak oldukça zor oluyor. Her iki cinsiyet için böylesine yakın bir tarza sahip olmanın herkese naip olmayacağı düşünülürse, Pejic bir erkek olarak kadınlığı pek çok kadından daha da güzel temsil ediyor diyebiliriz.

Haberin Devamı

Andrej Pejic

Hırvat bir baba ve Sırp bir annenin oğlu olarak Bosna-Hersek’te dünyaya gelen Pejic, savaş zamanında Avusturalya’ya yerleşerek, burada büyümüş. Bir reklam kampanyasından, Mc Donald’s şubesinde çalıştığı döneme kadar keşfedildiğine dair bir çok asılsız keşfedilme hikayesi mevcut olan Pejic’in asıl hikayesi, 2010’da Melbourne’da Storm Model ajansına kaydolunca başlıyor. 2010 yılında Paris Moda Haftası’nda henüz daha yolun başındayken, moda dünyasının dev isimleri Paul Smith, Jean Paul Gaultier ve John Galliano podyumlarında yürüyerek kendini tüm dünyaya gösteriyor. Hem erkek, hem kadın olarak yürüdüğü Paris Moda Haftası’nda katılımcıların şaşkın bakışlarına maruz kalması bu duruma alışmasını biraz geciktirmiş olsa da Pejic, cesareti ve tarzıyla “androjen” kimliğinden ödün vermeden çalışmalarına devam ediyor.

Andrej Pejic

Moda dünyasının en prestijli markalarının reklam kampanyalarında, dergi kapaklarında, editoryal çalışmalarda hayranlıkla izlemeye devam ettiğimiz ve tarzından şüphe etmeden bakışlarımızın odak noktası olan Pejic, 19 yaşında bir erkek çocuğu olmasından öte kadınlığıyla çok daha popüler olacak gibi gözüküyor!. Dünya basınına bomba gibi düşen Telegraph gazetisinin moda editörlerinden Hilary Alexander’a verdiği röportajda; “Victoria Secret’a model olmam teklif edilirse, cinsiyetimi değiştirebilirim” itirafı da Pejic’in ne kadar cesur olduğunun olası kanıtı olarak kabul görebilir.

Yazarlar