Bakış açınız değişiyor

Haberin Devamı

BALIK 19 Şubat - 20 Mart

Son iki yıldır süregelen ağır yükler 2018’de yerini gelecekle ilgili beklentilerinizi toparlayabileceğiniz koşullara bırakıyor. Yorucu bir öğrenme sürecinden geçtiniz ve hayata bakış açınızı değiştirmeye başladınız

2018 yılında burcunuzun aldığı destekleyici açılar önceki iki yıla göre daha kolay ilerleme ve kendini ifade etme olanakları getirmekte. Son iki yıldır süregelen ağır yükler yerini daha verimli olabileceğiniz ve gelecekle ilgili beklentilerinizi toparlayabileceğiniz koşullara bırakıyor. Bir bakıma, yorucu bir öğrenme sürecinden geçtiniz ve bunun doğal bir sonucu olarak hayata bakış açınızı değiştirmeye başladınız. Fırsatlar gezegeni Jüpiter bu yıl 18 Kasım’a kadar Akrep burcunda kalarak hayata bakış açınızı ve inançlarınızı zenginleştirmeye devam edecek. Jüpiter’in bu olumlu transiti gerek kişisel alanda kendini geliştirme ve öğrenme yoluyla, gerekse iş hayatınızda yabancılarla bağlantılarınızı artırarak size pozitif ve yeni şeyler öğrenmeye açık bir yol getiriyor.
Kariyer ve sorumlulukları anlatan Satürn 2020’ye kadar Oğlak burcuna yerleşerek geleceğe bakışınızı daha gerçekçi ve sorumlu kılmaya başlıyor. Satürn’ün bu transiti altında iş kararlarınızda daha somut ve uzun vadeli planlar üzerinde durabilirsiniz. Bu süreçte iş hayatında grupların, sosyal konuların ağırlığı ve getirdiği sorumluluklar artabilir. Olaylara bakış açınızda ayakları yere basan bir tutum sergileyeceksiniz. Zaman zaman kötümserlik söz konusu olsa da, bu yıl kendinizi geliştirebileceğiniz fırsatlar kesinlikle daha ağır basmakta.
İdealist bir kimlik
Hayatınıza hayal gücü ve akışta kalabilme imkanı getiren Neptün idealist ve yaratıcı olan kimliğinizi daha fazla öne çıkarmaya devam ediyor. Bu yıl Jüpiter ile de uyumlu olan Neptün sayesinde hayallerinizi yeniden kurma yönünde çaba gösterebilirsiniz. Kendinizi adadığınız konularda karşılık beklemeden, sorgulamadan hareket etmemelisiniz. Yine de sanatsal alanda çalışan Balık’lar için bu transit son derece verimli ve ilham verici olabilir. Yönetsel konularda, kadınlar için erkeklerle ve baba figürleri ile ilgili gelişmelerde ise kendini adama, fedakarlık göstermek gibi durumlar söz konusu olabilir.
Güzel sürprizler
15 Mayıs’tan itibaren Uranüs de Boğa burcuna ilerleyerek burcunuzla uyumlu bir açı kurmaya başlamakta. Uranüs’ün canlandırıcı ve yenileyici etkisi 2019’da daha belirgin hale gelecek. Ancak eğer 19-21 Şubat doğumlu bir Balık iseniz, bu yıl Uranüs’ün etkisini yaratıcı konularda daha güçlü hissedebilirsiniz. Uranüs düşünce dünyanıza, öğrenme sürecinize yenilikler, güzel sürprizler ve düşüncelerinizi daha orijinal ve şaşırtıcı biçimde ifade edebileceğiniz olanaklar getiriyor olacak.
Bu arada Satürn’ün yanında Plüton da Oğlak burcundaki yolculuğuna devam etmekte. Eğer 9-12 Mart doğumlu bir Balık iseniz, bu yıl iş hayatında gücünüzü ve kararlılığınızı ortaya koymanız zor olmayacak. Gruplar içinde daha etkin ve etkileyici olabilirsiniz. Bugünlerde doğan Balık’ların hayatında güçlü dönüşümler ve hedeflere daha kararlı ilerleme etkisi görülmekte.

Sağlık

Bu yıl genel olarak destekleyici etkiler altındasınız. Ancak 16 Mayıs-13 Ağustos ve 11 Eylül-16 Kasım arasında psikolojinizi daha güçlü tutmaya çalışmalısınız. Aynı zamanda 29 Haziran-6 Eylül döneminde, özellikle de 26 Temmuz-19 Ağustos arasında sağlık konusunda dikkatli davranmaya çalışmalısınız.

İş, para ve kariyer

Bu yıl mesleki konularda ilerleme sağlayabileceğiniz pek çok fırsat var. Özellikle ilişkilerinizi genişletmeli ve düşüncelerinizi daha büyük bir çevre ile paylaşmaya gayret etmelisiniz. Şans ve fırsat özellikle uzaklardan, uluslararası konulardan, eğitim ve akademik konulardan gelmekte. Yılın son aylarında pozisyonunuzu yükseltebilecek çok verimli koşullar ve şanslar var. Kariyer ve sorumluluk gezegeni Satürn’ün olumlu açısı bu yıldan başlayarak 2020’ye kadar daha istikrarlı ve planlı olabileceğiniz adımlara işaret etmekte. Üstünüzdeki ağır yüklerden kurtulurken, çok iyi fırsatlar da elde edebilirsiniz.
26 Ocak’a kadar olan dönemde uzaklarla ilgili alanda, uluslararası ya da yabancılarla ilgili işlerde daha hevesli ve isteklisiniz. Düşünce ve inançlarınızı daha güçlü şekilde ortaya koyabilirsiniz.
26 Ocak-17 Mart arasında mesleki alanda ve sorumluluklar hanesinde son derece hızlı ve mücadeleci olabilirsiniz. Ancak daha planlı ve sakin olmaya da dikkat etmeli, rekabet karşısında yılmamaya bakmalısınız.
17 Mart-16 Mayıs arasında iş hedeflerinizde daha gerçekçi ve organize olabilirsiniz. Bu dönemde takım çalışmaları, gruplar, sosyal faaliyetler sizi daha çok harekete geçirebilir. Gelecek yönünde daha hızlı adımlar atabilirsiniz.
16 Mayıs-13 Ağustos gibi uzun bir dönemde oldukça dikkatli olmanız gerekmekte. Bu dönemde riskli işler yüzünden sıkıntılar ortaya çıkabilir. Sosyal bir konu ya da grup çalışması içinde düşünmeden attığınız bir adım ya da hareket yüzünden huzursuzluk yaşayabilirsiniz. Bu dönemde elde olmayan durumlara özellikle dikkat etmelisiniz.
13 Ağustos-11 Eylül arasında gelecek planlarınızı yeniden gözden geçirmeniz, düzeltmelere gitmeniz gerekebilir.
11 Eylül-16 Kasım arasında önemli değişiklikler ve uyum gösterilmesi gereken durumlar var. Bu nedenle aceleci olmamalı ancak bir yandan eksiklerinizi tamamlamaya gayret etmelisiniz.
16 Kasım sonrasında burcunuza ilerleyen Mars size daha güçlü bir atılganlık getirmekte. Bu dönemde yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Ancak biraz daha mantıklı düşünmeli ve enerjinizi dağıtmamaya çalışmalısınız.

Merkür gerilemesi hangi temaları getirmekte?

Bu yıl iletişim ve hareket gezegeni Merkür ateş elementi burçlarda geri gidiyor olacak. Yıl içinde iş hayatınız, para durumunuz ve organizasyon konularında karışıklıklar ve yeniden değerlendirmeler gündeme gelebilir. Merkür geri giderken hatalarımızı ve eksik yönlerimizi kapatmak ve düzeltmek için daha fazla şansa sahip olabiliriz.
Merkür’ün ilk gerilemesi 23 Mart-15 Nisan arasında Koç burcunda yaşanacak. Bu tarihler arasında özellikle harcama ve gelirleriniz, iş hayatındaki kararlarda değişiklikler, düzeltmeler gündeme gelebilir. 26 Temmuz-19 Ağustos arasında iş ortamında, üzerinde durduğunuz detaylar ve başkalarından beklediğiniz hizmetlerde beklemeler, sıkışıklıklar söz konusu olabilir. 17 Kasım-7 Aralık arasında ise özellikle uzaklarla ilgili yazışmalar, görüşmeler, yolculuklar ve eğitsel uğraşlar için de daha dikkatli olmalı, gereken esnekliği göstermeye çalışmalısınız.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl Jüpiter’in burcunuzla kurduğu dikkat çekici açılar aşkta, evlilikte ve çocuklarla ilgili konularda son derece destekleyici koşullar getirmekte. Yeni insanlar, uzaklar hayatınıza çok şey katabilir. Kendinizi daha iyimser hissedebileceğiniz bir yıldasınız. Bu içsel tutumunuz ve kendinize olan güveniniz aşk hayatınıza ve evliliğinize de yansıyabilir.
Venüs’ün burcunuzla uyumlu açılar kurduğu 11 Şubat-7 Mart, 31 Mart-24 Nisan, özellikle 19 Mayıs-14 Haziran ve 9 Eylül-31 Ekim arasında ilişkilerinizde mutlu olmanız çok daha kolay olabilir. Ancak Venüs 5 Ekim-16 Kasım arasında geri gideceği için aşkta ve ilişkilerde beklemeler, geri çekilmeler ya da belirsizlikler de gündeme gelebilir. Bu tarihler arasında evlilik ve nişan çok doğru bir karar olmayabilir, tekrarlara, vazgeçmelere yol açabilir.

Bu yıl tutulmalar neler getiriyor?

Bu yıl tutulmalar Ocak, Şubat, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek. Bunlardan üçü Güneş tutulması olacak. 31 Ocak’ta Aslan’da bir Ay tutulması var. Bu tutulma iş ve çalışma ortamınızla ilgili konulara, sağlık durumunuza yeni bir sonuç ve farkındalık getiriyor olabilir. 15 Şubat’ta Saka burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması bu dönemde kabullenilmesi gereken dışsal konulara, arkadaşlıklar ve sosyal olaylara vurgu getirmekte.
13 Temmuz’da Yengeç’te gerçekleşen Güneş tutulması ise çocuklar, sevdikleriniz ve aşk hayatınızla ilgili alanlarda beklenmedik koşullar getirebilir. 27 Temmuz’da Saka burcunda Ay tutulması var. Bu tutulma esnasında sağlık, hizmet ve fedakarlık gerektiren konular öne çıkabilir. 11 Ağustos’ta Aslan burcundaki Güneş tutulması ise iş ve çalışma hayatınıza daha yeni ve pozitif başlangıçlar getiriyor olacak.

Yükselen burcunuzu bulun

00:00 Akrep Akrep Akrep
00:30 Akrep Akrep Yay
01:00 Akrep Akrep Yay
01:30 Akrep Yay Yay
02:00 Yay Yay Yay
02:30 Yay Yay Yay
03:00 Yay Yay Oğlak
03:30 Yay Yay Oğlak
04:00 Yay Oğlak Oğlak
04:30 Oğlak Oğlak Oğlak
05:00 Oğlak Oğlak Saka
05:30 Oğlak Oğlak Saka
06:00 Oğlak Saka Balık
06:30 Saka Saka Balık
07:00 Saka Balık Koç
07:30 Balık Balık Koç
08:00 Balık Koç Boğa
08:30 Koç Koç Boğa
09:00 Koç Boğa İkizler
09:30 Boğa Boğa İkizler
10:00 Boğa İkizler İkizler
10:30 İkizler İkizler İkizler
11:00 İkizler İkizler Yengeç
11:30 İkizler İkizler Yengeç
12:00 İkizler Yengeç Yengeç
12:30 Yengeç Yengeç Yengeç
13:00 Yengeç Yengeç Aslan
13:30 Yengeç Yengeç Aslan
14:00 Yengeç Aslan Aslan
14:30 Aslan Aslan Aslan
15:00 Aslan Aslan Aslan
15:30 Aslan Aslan Aslan
16:00 Aslan Aslan Başak
16:30 Aslan Aslan Başak
17:00 Aslan Başak Başak
17:30 Başak Başak Başak
18:00 Başak Başak Başak
18:30 Başak Başak Başak
19:00 Başak Başak Terazi
19:30 Başak Başak Terazi
20:00 Başak Terazi Terazi
20:30 Terazi Terazi Terazi
21:00 Terazi Terazi Terazi
21:30 Terazi Terazi Terazi
22:00 Terazi Terazi Akrep
22:30 Terazi Akrep Akrep
23:00 Akrep Akrep Akrep
23:30 Akrep Akrep Akrep

Yükselen burcunuza göre 2018


Yükselen Koç: Genel olarak öncü, girişken, odaklı bir yapınız var. Tek başına hareket etmekten hoşlanıyorsunuz. Ancak bu yıl mesleki alanda daha fazla yük ve sorumluluk var. Belirli bir zirveye ulaşmış olmakla birlikte, bundan sonra dışsal şartlar sizi çok daha zorlayabilir. İş hayatında özellikle 17 Mart-16 Mayıs arasında daha fazla gayret göstermeniz gerekiyor. Yılın son aylarında, şansın size daha çok yardımcı olduğunu görebilirsiniz. 2018 iş hayatınıza ve para kazanma tarzınıza yepyeni koşullar getirmekte.
Yükselen Boğa: Hayata bakışınızda güvenlik ve istikrar aramakla birlikte sık sık kontrol dışı durumlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu yıl iş hayatınızda ilerleme ve yeni insanlarla tanışmaktan ötürü fırsatlar var. Aynı zamanda özel hayatınızda ilişkiler önem kazanmakta. Süregelen bir beraberlik evliliğe de dönüşebilir. Bu yıl kariyerinizde uzaklarla ilgili konular, uluslararası işler daha ciddi ilgilenmeyi gerektirebilir. Mesleki alanda 27 Haziran-13 Ağustos arasında daha sakin olmaya bakmalısınız.
Yükselen İkizler: Son iki yıldır profesyonel alanda ilerlemeler dikkat çekiyordu. Şimdi bu dönemde finansal anlaşmalara dikkat etmeniz gerekebilir. Miras, borç, alacak işleri ile daha çok uğraşabilirsiniz. Bu yıl çok fazla iş ve meşguliyet söz konusu. 18 Kasım’a kadar ilerlemeler sınırlı olabilir ancak yılın son ayları daha ödüllendirici olacak. 17 Mart-16 Mayıs ve 13 Ağustos-11 Eylül arasında finansal konularda kriz çıkaran koşullar olabilir. 24 Nisan-19 Mayıs arasında aşkta daha mutlu olabilirsiniz.
Yükselen Yengeç: 2018 iş hayatınıza ve sorumluluklarınıza önemli vurgular getiriyor. Tecrübeniz ve statünüz arttıkça sorumluluklar da artmakta. Kariyer çizginizde yükselme getiren imkanlar var. Ayrıca bu yıl çocuklarla ve aşk hayatınızla ilgili olumlu şanslar da söz konusu. Hayattan daha çok keyif alabilirsiniz. Ancak 17 Mart-16 Mayıs ve 27 Haziran-27 Ağustos dönemlerinde ilişkilere dayalı sıkıntılar gündeme gelebilir. 19 Mayıs-14 Haziran arasında aşkta mutluluk daha kolay.
Yükselen Aslan: 2018 çok fazla çalışma, uğraş ve yeni sorumluluklar getirmekte. Kararlı bir kişisiniz ancak bu yıl enerjinizi planlı harcamalısınız. İş hayatında organizasyonel sıkıntılar çoğalabilir. Sağlığınıza da daha çok özen göstermelisiniz. Bu yıl ailevi konular daha olumlu meşguliyetler getirebilir. 27 Haziran-27 Ağustos arasında ortaklıklar, evlilik ve anlaşmalar alanında daha fazla çatışma söz konusu olabilir. 7-31 Mart aşk hayatınıza yeni heyecanlar getirmekte.
Yükselen Başak: Son iki yıldır iş hayatınızda sıkışmalar gündeme gelmiş olabilir. Neyse ki bu dönemde 2020’ye kadar istediğiniz işlere odaklanabilirsiniz. İşte yenilenme ve verimlilik var. Aşkta daha gerçekçi olma ihtiyacı var. Bu alanda koşullar tam istediğiniz gibi olmayabilir. 26 Ocak-17 Mart arasında iş hayatında daha sabırlı olmalısınız. 18 Kasım sonrasında yerleşiminizi ilgilendiren konularda daha özgür olabilirsiniz. 10 Temmuz-7 Ağustos aşk hayatınıza güzel zamanlar getirebilir.
Yükselen Terazi: Bu yıldan başlayarak hayatınızda önemli değişiklikler gündeme gelmeye başlıyor. 2020’ye kadar ailevi konularda daha fazla sorumluluk söz konusu. Dolayısıyla işten özel yaşamınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Ailevi konularda 17 Mart-16 Mayıs arasında daha planlı olmalısınız. Yılın son aylarında yolculuklar ve eğitsel uğraşlar daha bereketli olabilir. 18 Ocak-11 Şubat, 24 Nisan-19 Mayıs dönemlerinde aşkta daha kolay mutlu olabilirsiniz.
Yükselen Akrep: Bu yıl 18 Kasım’a kadar Jüpiter yükselen burcunuzda ilerlerken pek çok açıdan şanslısınız. Kişisel istekleriniz daha kolay gerçekleşirken, kendinize güveniniz artmakta. Bu yıl yakın çevrenizle ilgili konularda sorumluluklar artabilir. 16 Mayıs-13 Ağustos döneminde işte sabırlı olmak, eve ve yerleşime yönelik konularla daha fazla ilgilenmek gerekebilir. 19 Mayıs-14 Haziran arasında aşkta daha kolay mutlu olabilirsiniz.
Yükselen Yay: Son iki yıldır alınan sorumluluklardan sonra bu yıl dikkatinizi iş ve para konularına vermeye başlıyorsunuz. İş ve parasal konularda 17 Mart-16 Mayıs arasında daha fazla mücadele olabilir, bu tarihlerde daha gayretli ve planlı davranmalısınız. Bu yıl 18 Kasım’a kadar beklentilerinizi düşük tutmalısınız. Yılın son aylarında çok daha olumlu ve rahatlatıcı gelişmeler var. Aşkta ve arkadaşlıklarda 7-31 Mart ve 14 Haziran-10 Temmuz arasında mutluluk daha kolay olacak.
Yükselen Oğlak: Bu yıl hayatınıza çok önemli değişiklikler getirmekte. Son yıllarda yaşanan belirsizliklerden sonra şimdi yeniden hayatınızın dümenine geçiyorsunuz. 2020’ye kadar kişisel alanda ciddi kararlar, başlangıçlar ve yeni sorumluluklar var. Bu yıl sosyal alanda daha aktif olabilirsiniz. 17 Mart-16 Mayıs arasında atılımlar var. Yılın son aylarında ruhsal konulara ve kabullenmeye daha açık olabilirsiniz. 31 Mart-24 Nisan ve 10 Temmuz-7 Ağustos arasında aşkta mutluluk ve keyifli zamanlar mümkün.
Yükselen Saka: Bu yıl mesleki alanda karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirmelisiniz. Ancak iş hayatında kontrolünüzün dışında gelişmeler de olabilir. Dolayısıyla bu yıl riskli işlere, gizli düşmanlıklara dikkat etmek gerek. 18 Kasım sonrasında yeni umutlar ve sosyal açıdan daha canlı bir dönem başlıyor. Bu yıl 16 Mayıs-27 Haziran arasında dikkat çekici başlangıçlar yapabilirsiniz. 18 Ocak-11 Şubat, 24 Nisan-19 Mayıs arasında aşkta ve çocuklarla ilgili konularda daha keyiflisiniz.
Yükselen Balık: Son iki yılda ağır sorumluluklar ve yükler altındaydınız. Ancak bu yıl kendinizi geliştirebileceğiniz yeni olanaklar var. Uzaklar, yolculuklar, yabancılarla ilgili gelişmeler size daha çok ilham verebilir ve bakış açınızı iyimserleştirebilir. 18 Kasım sonrasında iş hayatında ilerleme şansınız artmakta. 26 Ocak-17 Mart arasında mesleki alanda daha atılgan olmak gerekiyor. 11 Şubat-7 Mart ve 19 Mayıs-14 Haziran arasında aşkta daha şanslı olabilirsiniz.

Mars’ın gerilemesi

Mücadele ve savaş gezegeni Mars bu yıl 27 Haziran-27 Ağustos tarihlerinde geri harekette olacak. Saka burcunda, Oğlak’a gerileyecek olan Mars bu yaz, özellikle gruplar, arkadaşlıklar ve sosyal gruplarla ilgili bazı sorunların, sıkıntıların yaşanabileceğini gösteriyor. Bu dönemde dönemde gelecekle ilgili beklenti ve planlarınızı tekrar gözden geçirmek durumunda olabilirsiniz. Bu dönemde önemli girişimler geri tepebilir ya da istediğiniz hızda ilerlemeyebilir.

Aylık durumlar

Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık
İş/Para ?? ? ?? ?? ?? ??? ?? ? ?? ? ? ??
Aşk ?? ??? ?? ??? ? ??? ? ? ??? ? ? ???
Sağlık ?? ? ? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??? ?? ??
Eğitim ?? ??? ?? ? ?? ? ?? ? ?? ??? ? ?