İkilemler ne işe yarar ?

Önümüzdeki bir yıl boyunca düşünce ve inançlar alanında öğrenecek çok şey var

Son zamanlarda inançlar, uluslar arası koşullar içine giren konular ve medya alanında her zamankinden daha dikkat çekici olaylara tanık oluyoruz. Düşünce ve inanç özgürlüğü, akademik çalışmaların özgünlüğü, gazetecilerle ilgili konular, hatta astrolojiye yönelik karşıtlıklar ister istemez içinden geçtiğimiz zamanın ruhunu görmemizi salık veriyor. Kuşkusuz astroloji zamanın ruhunu, içeriğini, kalitesini anlamak için uygun alanlardan birisi.

Hatırlarsınız geçtiğimiz yıl Satürn’ün Yay burcuna ilerleyişi ile birlikte inançlar, dinler ve uluslar arası konular bağlamında gündemin yoğunlaşacağından söz etmiştik. Neredeyse bundan bir yıl önce 15 Kasım 2014 tarihinde Satürn ve Ortadoğu yazımda, 2015-2018 arasında yaşadığımız coğrafyada mezhep çatışmalarının, ideolojilerin ne kadar sıkıntılı konular yaratabileceğinden söz etmiştik. 2014 sonunda Satürn’ün Yay burcuna ilerlemesi ardından Fransız karikatürcülerin katledilmesi bu yeni görünümün aniden bilincimize girmesine yol açtı. Bu arada Fransa’nın milli haritasında da Satürn Yay burcunda yer alıyor. Dolayısıyla bu konuları en merkezde yaşayan ülkelerden birisinin Fransa olmasına şaşmamak gerek. Bu süreçte Hac döneminde yaşanan talihsiz olaylar yüzlerce insanın yaşamını yitirmesine yol açmıştı. İçerisinde dinin, ideolojilerin olduğu konularda test edici bir süreçte ilerliyoruz.

Haberin Devamı

Astroloji gözü ile bakıldığında, 2018’e kadar Satürn’ün Yay burcunda ilerliyor olması kişisel hayatımızda dünya görüşümüz, inançlarımız ve hayatı anlamlandırma çerçevesindeki sorulara da daha ciddi bakmak durumunda olduğumuzu anlatıyor. Satürm sınırlayan, ağırlaştıran, dersler getiren sanki müfettiş gibi bir gezegendir. Girdiği burcun konularında gerçekçi, disiplinli ve daha sistemli olmamızı talep eder. Eğer astrolojik haritanızda değişken burçlarda (İkizler, Başak, Yay ve Balık) çok sayıda gezegeniniz varsa, önümüzdeki iki yıl boyunca bu sıkılaştırıcı etkiyi daha fazla deneyimliyor olabilirsiniz. Değişken burçlar çift durumları, düşünce ve inanç dünyasını, felsefi uğraşları temsil eder. Bu burçlarda tek bir doğru ya da bakış açısından ziyade birbiri ile kutuplaşan ögeler vardır. İkizler olayların, düşüncelerin çift durumuna, ikiliklere işaret eder. Başak pratik konularda esnekliği açıklar. Yay formel inançlar ve ideolojiler alanında farklılıkları temsil eder. Balık vicdan ve merhamet, evrensel temalar içinde öne çıkan bir burçtur.

Haberin Devamı

Tüm bunlara ek olarak, özellikle 2015-2016 yıllarında Balık burcundaki Neptün’le, Satürn’ün karesi bu olanlara daha karmaşık, bulanık ve mantıklı olmayan özellikler getirmekte. Bu dönemde yanlış değerlendirmeler, aşırı idealize ettiğimiz ve gerekli ayırımı göstermediğimiz koşullar yüzünden hangi yöne ilerleyeceğimiz kararını net olarak veremiyor olabiliriz. Genel bir can sıkıntısı, kötümserlik ve şimdiye kadar fazla benimsemiş ve neredeyse körleştiğimiz fikirler, inançlar yüzünden kısır döngüler ortaya çıkabiliyor. Aslında değişken burçlar her zaman bir geçiş dönemini, hazmetme sürecini anlatır. Dağılmalar, bitişler ve yeni ayarlarmalar içinden geçmek durumundayız.

Haberin Devamı

Hal böyle iken, önümüzdeki süreçte bakış açımızın ve düşüncelerimizin önem kazandığı konularda öğrenmemiz gereken yeni tecrübeler ve daha esnek ama objektif olmayı gerektiren olayların içerisinden geçeceğiz. Bu koşulları kendi haritanızda görmek isterseniz, özellikle Yay ve Balık burcunun olduğu evlerin konularında daha fazla çaba sarfedeceğinizi söyleyebiliriz.