Marifetli ve çılgın zamanlar

Ajandanıza not edebileceğiniz önemli tarihler var.

Merkür’ün sürekli gerilemesinden bahsediyoruz, ya en hızlı gittiği zamanlar ? Eski Yunanlılar gezegenlerin düzensiz hareketlerinden dolayı onlara avare ya da gezgin, dolayısıyla gezegen adını vermişler. Marifet gezegeni Merkür en hızlı ilerlediği zamanlar aynı zamanda işlerin de hızlandığı dönemlerdir. Böyle zamanlarda çok hızlı iş yapmak, hızlı ilerlemek daha kolaydır. Merkür görüşmeleri, pazarlıkları, ticareti ve aynı zamanda yazılı ve sözlü iletişimi temsil ettiği için bu dönemlerde daha çabuk sonuçlar elde edilebilir. Ben buna “marifetli zamanlar” diyorum. 2016 yılında, 3 kez bu tür marifetli zamanlar içinde olacağız. Bunlardan ilki 15 Mart – 7 Nisan arasında olacak. Bu tarihler arasında en hızlı olduğu gün 29 Mart civarında.

Haberin Devamı

Yılın ikinci marifetli zamanları 23 Haziran – 21 Temmuz arasında görülüyor. En hızlı olduğu gün 5 Temmuz civarı. Sonbahar aylarında da Merkür göreli olarak hızlanacak. Bu öncekiler kadar hızlı olmasa da, 4-26 Ekim arasında Merkür yine hızlı gözüküyor. Sözünü ettiğim bu dönemlerde her şey daha hızlı ve beklendiğinden daha çabuk şekilde gerçekleşebilir. Bu tarihler arasında gelişen fırsatları değerlendirmek daha kolay ancak unutmamak gerekiyor ki Merkür zekayı temsil ettiği için olumsuz kullanıma da açık bir gezegen. Dolayısıyla yapıcı tutumlar içinde olabilmek ayrı bir konu.

Çılgın zamanlar

Gezegenlerin hızlı hareketlerinin yanında, deklinasyonları yani ekvator düzleminden yukarıda ya da aşağıda olduğu zamanlar da astrolojik açıdan ilgi çekicidir. Bir gezegenin en yüksek ya da en düşük deklinasyona ulaşması özellikle 23 derecenin üzerinde kalması astrolojik açıdan çok iniş çıkışlı, kontrolsüz hatta radikal tutumların göstergesidir. Bu derecelere ulaşan gezegenler kendi doğalarını daha serbest, yabani şekilde ortaya koymaya başlarlar. Örneğin Mars’ın 9 Ağustos – 30 Ekim gibi oldukça uzun bir süre en düşük deklinasyonlarda ilerliyor olacak. Sınırların dışına taşan savaş gezegeni bu dönemde daha fazla şiddet, huzursuzluk, çatışma ve mücadele göstergesi olabilir. Bu dönemde daha soğukkanlı ve kontrollü olmak, Mars’ın çılgınlıklarından korunmak doğru olabilir.

Haberin Devamı

İletişim gezegeni Merkür 19 Nisan-3 Mayıs, 28 Haziran – 10 Temmuz ve 18 Kasım – 18 Aralık tarihleri arasında sınırları aşmış durumda görülüyor. Bu tarihler arasında görüşmelerde, pazarlıklarda ve anlaşmalarda beklenmedik gelişmeler ve düşüncelerimizi daha bağımsız hatta radikal biçimde ifade ettiğimiz koşullar yaşanabilir.

Aşkı, beraberlikleri, keyif ve zevkleri anlatan Venüs ise 12 Haziran – 29 Haziran ve 27 Ekim – 3 Aralık tarihleri arasında sınırları aşmış olacak. Bu dönemdelerde para ve harcamalar alanında daha dengesiz kararlar alabiliriz. Yakın ilişkilerimizde ve aşk hayatında ani kararlar, dengesiz tepkiler gündeme gelebilir.

Bu tarihleri ajandanıza işaretlemeniz yararlı olabilir. Eğer meraklı bir astroloji okuru iseniz, yaşadıklarınızı not edebilir ve bu dönemleri anlamlandırabilirsiniz.